Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@MilijonDolarBejby píše:
Jak myslis. Ja mam info primo od zdravotni sestry z onkologie. Deti jsou klasicky pojistene. Nevim teda co presne, ale rikala mi, ze to jde mnohdy do vysokych castek. A jako nezlob se na me, ale ja budu radeji se svym ditetem v nemocnici, nez vykladat vagony. To dite tam maminku potrebuje.To jsme ale dost odbocily
Tak já jsem spíš myslela na tatínka než na maminku, co se týče těch vagónů, samozřejmě. Prostě - abych to shrnula - pro mě jaksi neexistuje rozumný důvod, proč podporovat podobné zlodějské firmy typu Provident. To raději podpořím pojišťovnu. Možná jí peníze nastrkám jen tak, ale možná mě uchrání od těch vagónů a od likvidačních půjček.
@hanka.br. píše:
Tak já jsem spíš myslela na tatínka než na maminku, co se týče těch vagónů, samozřejmě. Prostě - abych to shrnula - pro mě jaksi neexistuje rozumný důvod, proč podporovat podobné zlodějské firmy typu Provident. To raději podpořím pojišťovnu. Možná jí peníze nastrkám jen tak, ale možná mě uchrání od těch vagónů a od likvidačních půjček.
To jo, no
@Natálka26 píše:
Vysvětlí mi někdo prosím, jak je možný, že v dnešní době si lidé berou půjčky od společností jako je Provident, Cofidis a jiné nebankovní společnosti?![]()
To rovnou můžou jít k lichváři.
Mimo jiné nezaplatit hned první splátku je taky kumšt.
Já bych jen chtěla podotknout, že třeba nám Cofidis dal půjčku s RPSN 12,5 procent a GE money bank nám nabízela 24!!!Ale provident je zhovadilost..O tom žádná..
@MilijonDolarBejby píše:
nesud, kdyz ani nevis, na co si pujcilijo, treba jsou hňupi a pujcili si na Vanoce, ale treba si pujcili na neco mnohem vaznejsihozakladatelko, klid, deti ti nevezmou. Dejte penize co nejdriv, at mate klid
Co mnohem vážnějšího? V tuhle chvíli mě nenapadá nic, na co bych si musela půjčit u nebankovní společnosti.
@MilijonDolarBejby píše:
jo, a ty znas nejakou banku, ktera ti pujci, kdyz ses na rodicaku? Ja teda ne. A nemit na jidlo je sice hrozny, ale jsou i horsi situace a to treba kdyz ti vazne onemocni dite a lecba neco stoji. To ani do toho supermarketu doplnovat nemuzes
Prosím, argumentmy nemocnýma dětma si nech pro někoho kdo nedělá ve zdravotnictví. Nevím proč by si žena na mateřské měla půjčovat (pokud má doma chlapa), ale i kdyby tak prostě musí myslet na to, jestli na to má či nemá. A nezaplatit hned první splátku? A divit se že nejsou sluníčkový?
@Anonymní píše:
Já bych jen chtěla podotknout, že třeba nám Cofidis dal půjčku s RPSN 12,5 procent a GE money bank nám nabízela 24!!!Ale provident je zhovadilost..O tom žádná..
Já nevím jaký kde jsou podmínky to přiznávám, ale jinde než u banky bych si peníze nepůjčila.
@Natálka26 píše:
Prosím, argumentmy nemocnýma dětma si nech pro někoho kdo nedělá ve zdravotnictví. Nevím proč by si žena na mateřské měla půjčovat (pokud má doma chlapa), ale i kdyby tak prostě musí myslet na to, jestli na to má či nemá. A nezaplatit hned první splátku? A divit se že nejsou sluníčkový?
Sory, ale vyhrozovat socialkou je dost pres caru.
A o zdravi deti mi nemluv. Prosla jsem si tim a malem jsem si musela taky pujcit, takye tak
@Natálka26 Jo, to je názor, který ti nikdo nebere, ale neopravňuje tě k tomu tvrdit, že jsou všechny hrozné, ono to tak totiž není, některé z nich svými podmínkami strčí mnoho bank do kapsy.
@MilijonDolarBejby píše:
A o zdravi deti mi nemluv. Prosla jsem si tim a malem jsem si musela taky pujcit, takye tak
Souhlasím, vyhrožovat sociálkou je přes čáru, na druhou stranu ona výhrůžka policií potažmo trestním oznámením mi na místě přijde, protože já bych to, že někdo nemá hned na první splátku taky kvalifikovala jako podvod.
Kdyby jsi četla pořádně, zjistíš, že jsem psala, že s tím nesouhlasím, ale divit se, že se jim nelíbí že neplatím. Pokud se bavíme o léčbě dítěte tak ta je státem hrazená.
Nevím, proč jsi nepříjemná. Nevěřím tomu, že Provident strčí banku do kapsy. A nikde nepíšu že jsou všechny hrozné.
@MilijonDolarBejby píše:
Aspoň vidíte, co je to pakáž.
@Natálka26 píše:
@MilijonDolarBejbyKdyby jsi četla pořádně, zjistíš, že jsem psala, že s tím nesouhlasím, ale divit se, že se jim nelíbí že neplatím. Pokud se bavíme o léčbě dítěte tak ta je státem hrazená.
Nevím, proč jsi nepříjemná. Nevěřím tomu, že Provident strčí banku do kapsy. A nikde nepíšu že jsou všechny hrozné.
hm, ale pobyt v nemocnici pojistovna nehradila, leky taky ne atd. Mam proste takovou zkusenost a tecka. Dalwse o tom bavit nebudu
@MilijonDolarBejby Počkej - jak pobyt v nemocnici pojišťovna nehradila?
@Natálka26 píše:
Já s nimi zkušenost nemám. Ale stačí mi selský rozum na to abych věděla, že tyhle společnosti žijí jen a pouze z úroků a exekucí, rozhodně ne jako banky z vkladů/investicí.
Tady je do jednoho pytle házíš… a oproti bankám označuješ za hrozné.
@hanka.br. píše:
Ne, nehradila. A to jsem si jeste ja mela hradit ubytovnu ![]()
Příspěvek upraven 29.11.14 v 19:37
@hanka.br. píše:
Tu 100,– za pobyt, ono to zas v součtu nemusí být tak málo pro lidi bez rezerv.