Provolané minuty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.6.14 14:43

Provolané minuty

Naše dítě školou povinné má mobil, kde má omezené služby. V případě potřeby nás prozvoní a my voláme zpátky, tzn. ty minuty jsou až dost, bohatě to stačí. V pátek jsem se nemohla děcku přes půl hodiny dovolat, na můj dotaz, komu volal, mi řekl, že si známá (dospělá matka kamaráda) půjčila telefon, že si potřebuje zavolat. Teď už se mi kluk nedovolá, protože vycancala všechny dostupné minuty. Co si o tom myslíte? Mně to připadá celkem oprsklé, ještě bych skousla nějaký nouzový minutový hovor, toto je ale přes čáru.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
28.6.14 14:47

Oprsklé to samozřejmě je, ale co už naděláš. hlavně pouč dítě, ať telefon nikomu nepůjčuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
28.6.14 14:47

Osobně bych si to vyřídila s tou známou, chtěla bych po ní vysvětlení. A klukovy bych po prázdninách zakázala půjčovat mobil komukoliv. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140225
28.6.14 14:59

To je sprosťárna, promluvila bych o tom s matkou kamaráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
28.6.14 15:00

Tak oprsklé to je, to bych si známou pěkně podala. A mláděti vysvětlila, at telefon nepůjčuje.
Ale přijde mi to opravdu drzost od té ženské. Pochopila bych nouzovku, ale takové vykecávání ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.14 15:04

@AngelLilly Mláděti to bylo asi hloupé, telefon nepůjčit. Paní není hloupé prozvánět známé, když od nich něco potřebuje, protože utrácet si za svůj telefon se jí asi nechce. Některým lidem totiž není hloupé nic.

• Citovat
  • Upravit
8781
28.6.14 15:07
@Anonymní píše:
@AngelLilly Mláděti to bylo asi hloupé, telefon nepůjčit. Paní není hloupé prozvánět známé, když od nich něco potřebuje, protože utrácet si za svůj telefon se jí asi nechce. Některým lidem totiž není hloupé nic.

Jo tak já mládě chápu, že jí ho půjčilo. Stačí když si vzpomenu na svá mladá léta, jak jsem se v první třídě nechala okrást od jedné holky o stovku, pěkně nenápadně to na mě zahrála :cert: Ale jsou to zkušenosti všechno a chybama se člověk učí.
Ale s tou známou bych si promluvila, že tak tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.6.14 15:08
@Anonymní píše:
@AngelLilly Mláděti to bylo asi hloupé, telefon nepůjčit. Paní není hloupé prozvánět známé, když od nich něco potřebuje, protože utrácet si za svůj telefon se jí asi nechce. Některým lidem totiž není hloupé nic.

to je jasný. o tý paní se rozhodně nemyslím vůbec nic hezkýho, ale některý lidi holt nezměníš, mládě musíš naučit, že některý věci prostě nejsou hloupý, ale je to nutná obrana před vyžírkami. teď zpětně už s tím nic neuděláš, já osobně bych to vůbec neřešila, mimo jiný proto, že bych vůbec neměla chuť s s takovou osobou potkat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
28.6.14 15:14

No, otázkou je, jestli ti děcko říká pravdu, mě se to nějak nezdá…Ověřila bych si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.14 15:17

@Proto02 To už jsem si ověřila, ještě mi to potvrdí výpis, to není v dnešní době vůbec problém.

• Citovat
  • Upravit
4476
28.6.14 15:19
@Proto02 píše:
No, otázkou je, jestli ti děcko říká pravdu, mě se to nějak nezdá…Ověřila bych si to.

No tak snad je v telefonu cislo, na ktere dotycna pani volala a navic je tam i delka posledniho hovoru…
Takze pokud by to byl opravdu hodne dlouhy hovor, tak bych po ni chtela nahradu. No a diteti vysvetlila, ze se ma branit proti podobnym vyzirkam, se kterymi se jeste urcite setka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
28.6.14 15:20
@slavuska1 píše:
to je jasný. o tý paní se rozhodně nemyslím vůbec nic hezkýho, ale některý lidi holt nezměníš, mládě musíš naučit, že některý věci prostě nejsou hloupý, ale je to nutná obrana před vyžírkami. teď zpětně už s tím nic neuděláš, já osobně bych to vůbec neřešila, mimo jiný proto, že bych vůbec neměla chuť s s takovou osobou potkat :nevim:

Já bych si s tou osobou naopak rád popovídal, kdyby se mi to stalo. A šel bych za ní s mládětem, takže konfrontace. Ale bojím se, že by to zapřela, tak oprsklí lidé jsou schopni zapřít nos mezi očima a výsledkem by bylo, že bych nevěděl, jestli mi lže mládě, nebo ta osoba.

V každém případě by to bylo názorným poučením pro mládě a doplnil bych to poučením, že půjčit mobil je totéž, jako půjčit plnou peněženku s možností neomezeného utrácení jejího obsahu.

Mobil mláděti samozřejmě v době, kdy už dostává kapesné a chápe, co jsou to peníze. A kredit tak do tří stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
28.6.14 15:22
@74paja píše:
No tak snad je v telefonu cislo, na ktere dotycna pani volala a navic je tam i delka posledniho hovoru…
Takze pokud by to byl opravdu hodne dlouhy hovor, tak bych po ni chtela nahradu. No a diteti vysvetlila, ze se ma branit proti podobnym vyzirkam, se kterymi se jeste urcite setka…

Bingo! Volaná čísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
28.6.14 15:30
@AngelLilly píše:
Tak oprsklé to je, to bych si známou pěkně podala. A mláděti vysvětlila, at telefon nepůjčuje.
Ale přijde mi to opravdu drzost od té ženské. Pochopila bych nouzovku, ale takové vykecávání ani náhodou.

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
28.6.14 15:32

Jen OT, od kdy davate dětem mobil?? Od třetí třídy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák