Prsa a kojení, prsa změkla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2021
21.1.14 08:41

@vlezdo.prdelka
Dekuju za povzbuzeni :hug:
Vim ze ted tam jeste toho mlika nemam hodne, takze radeji si na dnesek vodu prevarim abych byla pripravena, i kdyz laktacni poradkyne rikala ze se to muze zmenit klidne za dve hodky.. Zkusim kojit a prikladat co to pujde.. Snad se brzo sehrajem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
21.1.14 09:12

Jasne strsti preje pripravenym:) je jen treba myslet na to ze prikrmovanim kojeni nepodporis. Nerikam nechat dite hladovet, ale neprikrmovat pausalne hned a hodne. A jak jsem psala: ldyz uz mi mliko peislo tak za par hodin ho tam byly kvanta!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.14 10:27

Hlavne to opravdu nevzdavej, ja jsem opravdu malou prikladala co to slo, mnohdy uz jsem mela tak rozkousane bradavky, ze mi pri kojeni tekly slzy, ale povedlo se…Ted mohu mleko prodavat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
21.1.14 14:12

No a ještě je dobrý myslet na to, že mlíko se nejvíc tvoří v noci - tedy pokud dáš velkej dokrm navečer, mimino bude hodně spát, ty mín kojit tak bude mlíka mín. raději tedy v noci časteji kojit, u takhle malýho mimina i za cenu buzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
21.1.14 14:32

Holky ve 12 jsem kojila cca 12 min z jednoho prsa, malá mi vytuhla a spí ještě ted 8o nedokrmovala jsem jí teda i když už jsem to měla připravené.. otázka zní: 1) myslíte že jsem jí mohla tak nakojit že spí už tři hodky když ráno jsem nakojila jen 5ml, otázka 2)mám jí ted po třech hodinách vzbudit a znovu přiložit? a otázka 3) ten dokrm co jsem měla připravený, jí můžu dát později? nebo ho vylít, laktační poradkyně říkala at si zbytky nenechávám.. :nevim: díky, já si příjdu fakt jak trotl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.1.14 15:23

@Natali14 určitě ji hned přilož k prsu, jak se probudí, čím víc budeš přikládat, tím víc tvorbu mléka navyšuješ. Dokrm bych vylila, UM se má spotřebovat hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.1.14 15:25

@Natali14 a jinak, to že dlouho spí, asi jí mléko od tebe stačilo, jinak by se určitě budila hlady :) Každopádně já bych ji po těch 3 hodinkách vzbudila a nakojila, ať se mléko tvoří, časem až se tvorba ustálí to nebude potřeba ale teď bych budila a kojila co nejčastěji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
21.1.14 15:37

@Verca1989
DĚKUJU, JÁ JSEM TEJNĚ NERVNÍ KDYŽ TK DLOUO SPÍ :D přes den jí asi pomuzu s tím buzením, uvidíme jak to bude v noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.1.14 15:55

@Natali14 základ je hlídat počůrané plenky, pokud by se probudila a po nakojení neměla mokrou plenku, dokrmila bych (myslím plenku za dobu spaní + kojení). Ale ono se to už spustí, toho se neboj, 5 ml je na počátek úžasný výkon, jen tak dále!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
21.1.14 16:34

Tak co vzbudila? Hele me to malej taky delal na zacatku ze hodne spal. Budila bych par dni pres den po trech v noci 4-5 hodin. A pokud jsi mela dokrm pripraven tak vyhpd. A co prsa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
21.1.14 17:02

No vzbudila se ve tři, počůraná byla, kojila jsem ani ne 10 minut a zas tuhoš, budila jsem ji, lechtala a nic.. na mě by spala asi ještě ted, ale já jsem si madam dovolila dát do postýlky a to už se jí tak nelíbilo, hulákala a hledala tak jsem ji zase na pět minut přiložila a zase spí.. ale ne v postýlce.. nedělám to tak špatně?
Prsa se mi nalejvaj ale nepoznám který je víc nalitý, prostě to střídám.. příště už jí nesmím nechat tak rychle usnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.1.14 17:04

@Natali14 paráda, to je moc dobře, přišla laktace v plné síle :-). Je dobře, že jsi ji přiložila zpátky, čůrání = pije dobře, takže gratulace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
21.1.14 17:11

Mam radost!!! :dance: a jsem zvedava na noc.. V noci ji v porodnici dokrmili 25kou a nespala vubec, to bylo 22,15, kolem jedny ji dokrmili znovu, ale 40kou a stejnak nespala :? Tak snad to bude dneska lepsi, doufam ze nema otocenej den a noc, uvidime, hlavne ze kojim, snad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.1.14 17:11

@Natali14 no super, vidíš jak to jde :) Kde spí je podle mě jedno, já jsem dceru měla do 4 měsíců u sebe v posteli a přes den jsem ji taky uspávala v posteli nebo na sedačce, jinak mi neusnula…prsa střídej, když bude chtít, klidně ji nech vypít obě prsa, taky jsem to tak dělala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.1.14 19:29

@Natali14 kdybys nekojila, tak nečůrá :-). Otočený den a noc nemá žádné novorozeně - protože jen uspokojují své potřeby :-). Nespala možná proto, že měla problémy s umělým mlékem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová