Prsa a kojení, prsa změkla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1446
3.5.14 17:15

Ahoj mam dotaz.dnes je male 6.tydnu.uz tyden mame problem s kakanim.prdi dobre, ale nemuze se vykakat.jen jednou za tri dni a ja az do ted mela porad plna prsa a mleko mi teklo hodne.od vcerejska je mam jakoby prazdna..uplne mekka a mleko uz netece tak snadno, ale porad tece a je takove sois vodove.jim porad stejne a hlavne polivky. malou kojim hodne casto a asi tak 3× dele nez doposud..je mozne ze nema co travit? ze jen cura a nekaka? v pondeli jdeme k mudr..tak jsem zvedava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
3.5.14 17:56

@kr.marue mateřské mléko je bezezbytková potravina, takže je možné, že miminko vše stráví a nekaká. Měla jsem maminku, které miminko kakalo po 28 dnech… Prsa povolená jsou správně, stejně jako vodové mléko - značí to, že došlo k vyzrání mléka a je vše v pořádku. Pokud bude váha ok, tak je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
3.5.14 18:15

@Lili5 taky uz jsem o tom cetla ale jena dr nam rikala, ze to nesmi trvat dele jak tri dni..tak uz vazne nevim a pokazde kdyz se probudi tak se snazi tlacit kdyz to nejde tak breci..spis asi vzteky protoze nekapne ani slza..a v pondeli jdeme k tomu dr tak jsem zvedava jaka bude vaha, ale z vecicek mi uz trosku vyrostla tak by to melo byt ok. i kdyz pred tim nejedla tak dlouho jako ji ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
3.5.14 18:19

@kr.marue délka a častost kojení se bude měnit celou dobu, nikdy to není stejné, na nás je jen respektovat. Tři dny to platí pro umělinu, ale mateřina je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
3.5.14 18:23

@Lili5 dekuju tak snad se to zlepsi..nebo brzy pojdu unavou :)..jeste me napada jestli to neni ten spurt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
3.5.14 18:41

@kr.marue určitě může být, v šesti týdnech se mění vše, děti začínají být osobnostmi, více vnímají, oklepaly se ze vstupu do života… Dej určitě vědět, jak jste na tom váhově. Ono takové krizovky přicházejí. My teď měli takovou zoubkovou - malý má 15 měsíců, a ono prokojit půlku noci a pak vstávat do práce nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
3.5.14 19:16

@Lili5 my to tak mame od narozeni. pokud je vzhuru a neni u prsa tak place. prdiky uz jsme vyresily a stejne zadnezlepsi..naopak den ode dne bych rekla, ze je to horsi.uz nejde ani uhoupat ani uvozit v kocaru. v naruci mi taky place nebo se spis asi vzteka. vzteka se i po kojeni od malicka a jednou jsem dala prikrm a po nem taky plakala nez usla. a to je obcas vzhuru az 5 hodin..ja uz jsem po tech sesti tydnech uplne na prasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.5.14 06:46

@kr.marue první dítko? Jaké bylo těhotenství? A porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
4.5.14 07:14

Jj prvni. tehotenstvi uzasne chodila jsem az do osmeho mesice porad do prace a porod dlouhy.od prasknuti vody 18 hodin nez jsem porodila a celou dobu kontrakce po peti min pri kterych jsem se neotvirala…ale jinak bez problemu. a ty uz chodis do prace??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.5.14 10:34

@kr.marue ono často právě těhotenství a porod mají vliv na miminko, pokud je miminko plačtivé, dožaduje se prsu, maminky, tak to může být tím, že mu chybí pohoda a jistota. Ono je pak lepší zvolnit v tempu životním a holt se smířit s tím, že si miminko budu užívat u televize doma vleže v posteli… Ono to časem bude lepší, ale chce to trpělivost. Ano, do práce chodím od půl roku syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
4.5.14 11:49

@Lili5 no nic jineho my asi nezbyva..jen mi je divne, ze i v narucikdyz ji houpu tak place dokud nepadne..tak to je dobre..taky jsem myslela, ze zacnu co nejdriv, ale ted tedy nevim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.5.14 15:38

@kr.marue s prvními příkrmy se to láme, aspoň já to tak měla u všech dětí, že najednou byli klidnější - asi i věk dělá své. Ještě můžeš stran kojení zkusit kouknout pod jazyk, zda tam není blanka, která by „zkracovala“ jazyk. Předpokládám, že dudlík nepoužíváš, že by problém mohl být tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
4.5.14 16:44

@Lili5 dudlik mi dali uz v porodnici to je jediny co ji chvilkama uklidni..pod jazyk se kouknu az se mi vzbudi..a to by znamenalo co, ze by mela zkracenej jazyk??jinak na noc kolem 10-11 po kojeni jeste dokrmuju hippem jinak bych to uz fakt nedala.pres den se mi nepodari usnout a v noci se mi kazdou chvili budila a treba dve hodiny prorvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
5.5.14 08:01

@kr.marue vezmi dudlík, může být limitovaná jím - že má špatnou techniku a na přelomu šestinedělí, kdy se nadprodukce mléka rovná si to neumí vytáhnout. Místo dudlíku zkus dát svůj malíček, jím podržíš jazyk dole, u dudlíku dává jazyk nahoru, což je špatně, pak není schopná masírovat mléčná zakončení. Dokrmuješ stříkačkou? Flaškou bys ji velice brzo odstavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
5.5.14 08:25

@Lili5 no to bych ji musela malicek v puse drzet porad :,( jinak porad breci. dokrmuju flasou ale tahani z ni neni jednoduche..mam to odzkousene a uz jsem prisla na to proc mi vecer nechce pit..vadi ji vune meho sprchace. dosla jsrm se jeste jednou omyt vodou a najednou to slo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová