Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Uz ma zluty hivinka jako smazeny vajicka, to je pry dobry znameni
kez by takova byla i noc noo
To je take znameni. Pokud jsou hovinka zluta, je to ok. Pokud maji hnedou nebo zelenou barvu, znamena to hladovou stolicku… Pres den malou na krmeni pravidelne bud, ale v noci ji nech spinkat a cekej, az se sama probudi. Aspon se pomalu nauci rozlisovat noc a den…
Holky tak se musim pochlubit, mala papala tesne pred pulnoci, dala jsem ji do postylky a spinkala az do peti, byla zase pokakana.. Kez by to tak bylo kazdy den ![]()
@vlezdo.prdelka pozor, to je jen pověra o té hladové stolici, zelená stolice je u dětí běžná, hnědá už méně - ale v globále, když má dítě hlad, vyprodukuje max. takový kousíček silně zapáchajícího hlenu.
@Natali14 krásně se to rozjelo. Bude to každý den, jen si to nepokazit dudlíkem apod.
@Lili5
Dudlik nemam davat vubec? Uz jsem ho zkousela, prave jak tu noc v porodnici vubec nespala a ja uz nevedela co.. Chvili duda ale stejne ho pak vyplivne..
@Natali14 ne, dudlík zničí techniku, dítě může méně pít, prostě zbytečně se tak zadělá na průšvihy.
Já také dudlík nedávám… spíše malá ho vůbec nechce / prstíčky v pusince jsou mnohem lepší/ ![]()
@vlezdo.prdelka prstičky si většinou přestanou cucat, pokud mají uspokojený sací reflex na prsu, všechny potřeby naplněny, dudlík způsobí závislost na sání a pak si děti cucají paleček apod…
@vlezdo.prdelka
já právě slyšela že prstíky jsou mnohem horší, že to pak nejde odnaučit
nebo jde ale hůř
Dcera dudlík nikdy neměla a cucá si palec od 2 měsíců dodnes a to jí budou brzy 2 roky. A to jsem ji v kojení nikdy nijak neomezovala…
@irca11 já mám teď trochu problém s tím, že mi malá nechce pokaždé prsa přijmout aniž by si cucla a z toho se zas občas úplně hladově přisaje a krásně papá. Po kojení se snažím odsávát, ale i když z jednoho prsa nepije tak moc neodsaju. Myslíte, že malá vytáhne víc než odsavačka?
@nurse.007
Ja vim od kamaradky ze i kdyz koji a mala ji pije a dost tak odsavackou stejne nikdy nic neodsaje.. Mozna zalezi na odsavacce
ja mam medelu harmony a jsem maximalne spokojena, vic nez s tou elektrickou kzerou mi pujcili v porodnici a se kterou jsem nic nevysala
@nurse.007 odsávačka nikdy neodsaje to, co dítě. Odsávala jsem rok + teď od půlroku, když jsem byla v práci, odsaju cca polovinu s tím, že prsa jsou na odsávačku zvyklá. Prsa, co zvyklá nejsou, tak nedají nic.