Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ještě se chci zeptat.. Jak poznám, že ještě povyrostou? Slyšela jsem, že někdo má tvrdší bradavky, bolí ho na dotyk, ma „krupičky“ okolo bradavek? Co jste měly vy?
Nepamatuju si. Neřeš blbiny. Jaké budou takové budou no.
Ve 14 jsem prsa neměla, možná tak po tatínkovi. A dnes bych mohla pár čísel prodat
Buď ráda, že nemusíš řešit nadměrnou velikost.
Ve 14 jsem byla jak žehlící prkno a do 25 sem pak měla tak 70A, ted mám v 45 letech 80-B-C podle toho jak vážím, mívám okolo 3-4 kg výkyvy ve váze. Na výšku 155cm mi přijdou tak akorát, jsem spokojená.
@Anonymní píše:
Ještě se chci zeptat.. Jak poznám, že ještě povyrostou? Slyšela jsem, že někdo má tvrdší bradavky, bolí ho na dotyk, ma „krupičky“ okolo bradavek? Co jste měly vy?
nic takového neexistuje. Bradavky jsou tvrdší když se vzrušíš, bolest na dotek souvisí s hormonálním cyklem a krupička jsou problematické žlázky v okolí dvorce.
Prostě se věnuj něčemu jiném a neutápěj se v tom, že tvoje postava není taková jakou si představuješ. Prostě jsi taková jaká jsi, zrovna s velikostí prsou nic moc nenaděláš a ve skutečnosti fungování ve vztahzích, jejich navazování a udržování nemá s velikostí prsou zas až tak moc společného.
Vyrovnanost se sebou a nějaká uvolněnost pramenící z otho, že se nehroutíš protože se na tebe někdo ošklivě podívá či nepodívá a nepanikaříš z toho, že mužeš něco pokazit je ve skutečnosti tajný klíč k přitažlivosti. Pak ještě zájem o druhé, usměvavost a podobné věci.
Jinak teda holky kterým ve škole vyrostla prsa nejdřív většinou na to mají hodně ošklivé vzpomínky - protože namísto toho aby se o ně začali zajímat jen ti, o které se zajímají oni, tak všichni puberťáci okolo, vyděšení svou sexualitou z dotyčné většinou oškllivě utahujou, zkouší ji osahávat a holky taky nebývají úplně nejmilejší.
A pak je tu celá škála starších ouchylů.
Opravdu být drobná a dívčí je vlastně plus, ale chápu že to teď prostě neoceníš.
Ve čtrnácti jsem prakticky žádná prsa neměla. Pak jsem za prázdniny skokově přibrala 10kg a prakticky všechno to bylo v prsou. Ty komentáře spolužáků a učitelů bych Ti nepřála. Dalších deset let trvalo, než jsem se s tím novým tělem sžila a přestala se pokoušet volným oblečením zamaskovat něco, co stejně schovat nešlo.
Zatím jsi podle té udávané výšky a váhy dost hubená, ale vzhledem k rodinným dispozicím je dost pravděpodobné, že Ti prsa ještě poporostou. A když moc ne, tak na tom hledej pozitiva - holky s menšími ňadry působěj, že jsou štíhlejší, nemusejí řešit speciální podprsenku na sport, můžou si dovolit vzít společenské šaty s holými zády, protože můžou jít i bez podprdy, neřešej bolesti zad od té váhy vpředu…
Zakladatelko a podobné: Vynasnažte se být milé, kamarádské až mírně vilné. Se smyslem pro humor a citem pro poslech jiných… a budete na roztrhání.
![]()
Postavu s vámi pak budeme řešit teprve až se budou šít těhotenské šaty.
![]()
edit: Jenom bacha na zapšklé, které budou dozajista schánět atomku - rozměry, nerozměry, všechno jedno - až se půjdete s bandou při měsíčku koupat na Adama a Evu.
![]()
Ve 14 už jsem měla docela velká prsa.
Ale neboj se nic ještě stále to všechno roste ![]()
Ps: Kozy nejsou všechno. Čau.
Já už ve čtrnácti velká prsa měla - a kéž bych neměla (strašně jsem se styděla), dneska mám K (až přestanu kojit tak G/H). Ale mám dvě dcery, které jsou rok po sobě - jedna měla prsa už ve dvanácti a druhé je 14 a teprve teď bych tomu prsa říkala, ale myslím, že obě budou mít veliké… kéž by neměli…
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, ikdyž je to docela blbá otázka, ale prosila bych se o normální odpověď..
Mám 170/50 je mi 14 a jsem docela zoufalá, moje prsa jsou opravdu malinkatá, jasně, nemůžu čekat čtyřky..
Jen mě zajímá.. Jaká prsa jste měli vy ve 14?
Moje mamka má D, obě babičky taky D.. Myslíte, že ještě povyrostou? Ano, blbá otázka, ale za každou odpověď budu ráda..
Nebud z toho nešťastná, zlaticko
.
Ja mam mala prsa do dnes, ve 14-ti jsem nemela vubec zadne
., ale podprsenku jsem nosila mo.
Malá prsa mají tolik výhod, hlavne je to praktičtější.
Zadny moji partnerI s mymy prsy neměli problem
.
Velka prsa nehrajou zadnou roli v normálním vztahu..
Na základce sem neměla žádná taky se mi kvůli tomu hodně smáli.. Nějak vyrostla na středni a teď ve 22 bych snad nejradši neměla žádná
nebo minimálně o půlku menší..menší prsa vypadají lépe v šatech můžeš si dovolit chodit bez podprsenky třeba což já absolutně ne.. Spát na břiše ![]()
Tak u mě mamka i babičky mají prsa velká a já se “potatila”
měla jsem lentilky pod kobercem (doslova!) do svých 20 let. Pak jsem šla na zvětšení
teď mám asi 75C-D, sebevědomí mi to samozřejmě dodalo…ale…v životě jsou mnohem důležitější věci, než prsa…Znovu bych při rozhodování jestli zvětšit, nebo ne, asi váhala… ![]()