Průduškový kašel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64992
18.9.12 15:10

Tak já myslím, že astma na rentgenu nepoznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
18.9.12 15:16

Ano, astma se na RTG nepozná u dětí se diagnostikuje špatně…krev a spirometrie. A ani to není u malých dětí průkazné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 16:38

@vokishka já tomu nerozumím, dr říkala něco o astmatu, že malej chrčí, jak dospělej, když má astma a dala nám žádanku na rentgen, nejsem odborník, takže nevím, co tím chtěl básník říci :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 16:39

@Lucie do čtyřech znamená co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.9.12 16:44

@Alenka21 určitě myšleno dávky ventolinu po 4 hodinách.
My taky dáváme zpočátku po 4 hodinách, 2 dávky… někdy musí mít i šokové 3×2 dávky po 20 minutách…
Na rentgenu astma nepoznají určitě, nám tedy dělali rentgen kvůli vyloučení zánětu plic.
Ale ono to vážně může mít virové, my to napoprvé také tak měli. Ale to poznají bez problémů z krve, stačí píchnutí do prstíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.9.12 16:47
@Lucie píše:
Alenko,vlhko určitě nevadí ba naopak…jen plísně mají rádi vlhko. A u nás stačí taky rýma a hned to letí na průdušky. A my máme na ty to problémi Berodual je to podobné, jak Ventolin a při akutním stavu stříkáme do 4hod.

jéé, taky máte hned na průduškách i rýmu? Já se s tím nikdy nesetkala. Poprvé jsme to tak nějak brali i s klidem (i když to bylo hrozný, dýchal jak pes), ale teď jak mu začne téct z nosu, tak jsem jak na trní.
I když to teď musím oťukat, minulý týden měl rýmu a dobrý :palec:. Dýcháme teď 2× denně Ecobec, tak asi to zabírá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
18.9.12 18:32

@Jitulinek26 Dcera to měla pořád, takový kolotoč, rýma, do týdne průdušky, 14 dní velký kašel, tak 1-2 týdny zdravá a začalo to nanovo. Taky jsem byla vždycky naštvaná, když začala smrkat. A pak se řekne obyčejná rýma.
@Alenka21 asi chce spíš vyloučit nějaký zánět, to astma byla další informace, nesouvisející s rentgenem. Ale jsem je laik, ovšem bohužel se zkušeností s astmatem u dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí