Průhledná moč jak voda – je to normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
krecik.dzungarsky
25.4.25 18:50
@Havlova píše: Více

V tom případě jsem přibrala za poslední rok 5 kilo vody. Močové cesty i ledviny mám ale naprosto v pořádku. Jsem dost hlídaná z jiných důvodů.

• Citovat
  • Upravit
24019
25.4.25 18:50
@stinga píše: Více

Přesně tak… 8) Kdyby to byla slivovice nebo aspoň rum, je to něco jiného… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
25.4.25 19:23
@bse.pedro píše: Více

a pivo nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24019
25.4.25 19:37
@stinga píše: Více

Co si tak matně vzpomínám z vojny, kdy jsem na vycházkách pil pivo, protože bylo levnější než cola nebo džus, je silně močopudný, po dvou třech kusech jsem lítal na malou snad každých 10 minut… :roll: :roll: :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
25.4.25 19:38
@krecik.dzungarsky píše: Více

tak to je možné, že tvé tělo zvládá takové nadměrné množství tekutiny, ale jinak je to dávno překonané dogma, že by normální člověk měl denně vypít 4 litry vody - naopak je to pro ledviny škodlivé,
tuhle módu pití vody v plastových lahvích si zadali výrobci balené vody, kteří si zadali studie, které měly vyjít, tak jako by běžný člověk měl denně chlastat vodu jako jalůvka, profesor Pafko to vyvracel vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42486
25.4.25 20:14
@krecik.dzungarsky píše: Více

To já nerozporuju. Jen bych měla pocit, že se sama snažím utopit. :P A to piju výrazně víc než dcera. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
25.4.25 20:36
@bse.pedro píše: Více

Váhu mám normální, asi pořád štíhlou. BMI 20, 4, před rokem 18, 4.
Pracuji z domova. Projít jsem se byla až teď k večeru. Mám doma pubertální dítě s PAS a žiju nonstop v nadměrném stresu. Do toho extrémně špatně spím, ale takhle blbě spím desítky let. Mám PTSD.

• Citovat
  • Upravit
144
26.4.25 04:07

Úplně čirou moc jak voda si nepamatuju, že bych měla, ale hodně světlou jo. Ale já teda nepiju jak za 2 lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
26.4.25 04:36

Barva moči odpovídá míře hydrace. Takže nic divného. Ale kdo pije víc jak 3 litry denně, přetěžuje si zbytečně ledviny. :nevim: Nemáš náběh na cukrovku? Že tolik piješ.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
26.4.25 17:05
@bloklimiucet píše: Více

Prosím tě, tohle není vůbec pravda, záleží na konkrétním člověku, každý má jinou potřebu. Taky záleží, kolik vážíš, co děláš, kolik toho sníš, kolik vypotíš atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11947
26.4.25 19:10

Piji přes tři litry za den. Pokud bych nepila přes den, tak to o to víc budu dohánět v noci, jelikož se budu žízní budit. I tak nyní v noci vypiji přes 4dcl někdy více.
Zlozvyk to není. Je to přidružená nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
1.5.25 21:57

Nic ti není neprehanej to s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie