Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@stinga píše: Více
Přesně tak…
Kdyby to byla slivovice nebo aspoň rum, je to něco jiného…
![]()
@stinga píše: Více
Co si tak matně vzpomínám z vojny, kdy jsem na vycházkách pil pivo, protože bylo levnější než cola nebo džus, je silně močopudný, po dvou třech kusech jsem lítal na malou snad každých 10 minut…
![]()
@krecik.dzungarsky píše: Více
tak to je možné, že tvé tělo zvládá takové nadměrné množství tekutiny, ale jinak je to dávno překonané dogma, že by normální člověk měl denně vypít 4 litry vody - naopak je to pro ledviny škodlivé,
tuhle módu pití vody v plastových lahvích si zadali výrobci balené vody, kteří si zadali studie, které měly vyjít, tak jako by běžný člověk měl denně chlastat vodu jako jalůvka, profesor Pafko to vyvracel vždycky
@krecik.dzungarsky píše: Více
To já nerozporuju. Jen bych měla pocit, že se sama snažím utopit.
A to piju výrazně víc než dcera. ![]()
@bse.pedro píše: Více
Váhu mám normální, asi pořád štíhlou. BMI 20, 4, před rokem 18, 4.
Pracuji z domova. Projít jsem se byla až teď k večeru. Mám doma pubertální dítě s PAS a žiju nonstop v nadměrném stresu. Do toho extrémně špatně spím, ale takhle blbě spím desítky let. Mám PTSD.
Úplně čirou moc jak voda si nepamatuju, že bych měla, ale hodně světlou jo. Ale já teda nepiju jak za 2 lidi.
Barva moči odpovídá míře hydrace. Takže nic divného. Ale kdo pije víc jak 3 litry denně, přetěžuje si zbytečně ledviny.
Nemáš náběh na cukrovku? Že tolik piješ.. ![]()
@bloklimiucet píše: Více
Prosím tě, tohle není vůbec pravda, záleží na konkrétním člověku, každý má jinou potřebu. Taky záleží, kolik vážíš, co děláš, kolik toho sníš, kolik vypotíš atd.
Piji přes tři litry za den. Pokud bych nepila přes den, tak to o to víc budu dohánět v noci, jelikož se budu žízní budit. I tak nyní v noci vypiji přes 4dcl někdy více.
Zlozvyk to není. Je to přidružená nemoc.
V tom případě jsem přibrala za poslední rok 5 kilo vody. Močové cesty i ledviny mám ale naprosto v pořádku. Jsem dost hlídaná z jiných důvodů.