Bolest krční mandle při zívání

25.4.25 08:22

Bolest krční mandle při zívání

Ahoj. Už delší dobu mě pobolívala pravá krční mandle jen při zívání, nedávno se přidala i bolest ucha na stejné straně tak jsem hned mazala k Dr., který mi do ucha předepsal antibiotikové kapky i atb prášky na krk.
Po atb bolest ucha odstoupila, ale stále stejně cítím ten krk jako před tím.
Bolest pravé mandle na dotek, při zívání, když pusu víc otevřu. Je to dost nepříjemný a upřímně.. mám strach co to může být.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Na ORL jsem objednaná na středu, vím že to tu není samej doktor, nehodlám to řešit jen tady. :)) Jen mě zajímal názor, protože jsem posera a mam toho samozrejme plnou hlavu.
Podle fotky je i taková zvláštně zvětšena 🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
25.4.25 11:10

Já to mám v krku podobně, jedna mandle velká, druhá skoro neviditelná… Měla jsem celý život obě velké (po angínách), ale ta jedna prostě posledních pár let „splaskla“… Když mě bolelo v krku při zívání, šla jsem na krční, tam udělali výtěr a za pár dní mi mudr volal, že tam mám pěkný zvěřinec a přijít si pro ATB. Obvoďák ti výtěr neudělal, když jsi tam byla??? nebo aspoň kontrolní po ATB? Já bych se toho zase tolik neděsila, podle mě ti tam přežívá nějaká bakterie, kterou to asi úplně nezabilo… Zkusila bych zatím sama různé spreje na bolest v krku - ty zabírají docela dobře a pak taky hodně kloktám vincentku (nebo ji můžeš i pít) a to mi taky zabírá. Tak do kontroly můžeš vyzkoušet aspoň toto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.25 14:55

@Miluška1980 Děkuju za zprávu i rady, určitě zkusím :)
Dělal mi výtěr jen na streptokoka, ten vyšel negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí