Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Přestaň se nesmyslně sledovat, hodně se ti uleví.
Vůbec netuším, jakou mám kdy frekvenci.
@lucad77 píše: Více
Já to tuším pouze částečně… Jednou za pár měsíců při měření v ordinaci 100 nebo něco málo nad, jinak určitě v normálu…
Ala za to můžou ty ženský, sestra a MuDr, obě celkem mladý a pohledný holky…
![]()
Příspěvek upraven 24.04.25 v 07:19
@Anonymní píše: Více
To má přeci každý člověk jinak.
hlavně záleží na hodinkách a jejich presnosti
@Cenarius píše: Více
Mě se digi budík předchází cca o 5 minut za rok, jakej mám teda tep…
![]()
Já teď hubnu, takže to sleduji. Při snaze o rychlou chůzi na rovince mám za hodinu průměr tepu 123 (kolísá to cca plus mínus 5), tempo mám kolem 9:43 na km. Jsem celou dobu v druhém pásmu. Kdybych chtěla třetí pásmo - aerobní- tak musím do běhu. Nebo do kopce. ![]()
Tak za prve nevieme aku mas Tmax, potom by sa dalo diskutovat dalej, ak mas Tmax 220 tak je to OK, ak mas Tmax 180 tak je to ‚dovod na zamyslenie‘ (neznamena to ze je to zle)…
Co je klid? Pre niekoho je klid sedenie u televizora a konzumacia chipsov, ale medicinsky klid vypada inak a samozrejme podla toho aj frekvencia.
Chuze do schodu je tiez rozna, mozem ist jedno poschodie za minutu bez nejakeho vyznamneho zvysenia frekvencie, ale ked idem 8 poschodi za minutu tak to uz som na Tmax…
Mas hodinky nastavene spravne? Vacsina chytrych hodiniek podporuje aj EKG pasy, tak sa mrkni ake standardy podporuju a vyber si vhodny EKG pas s ktorym sa budu bavit, tym ziskas skutocne namerane hodnoty.
@ředkvička8 Zony niesu dolezite kym nevieme ake su limity zon (teda toho co popisujes ako pasma) existuje viacero roznych sposobov na vypocet hranic jednotlivych zon a vacsinou sa vychadza z Tmax…
Edit: A skusenosti ostatnych su ti uplne zbytocne, pretoze kazdy sme iny a zrovna srdcova frekvencia nieje vec ktora by sa dala len tak bez dalsich znalosti a pochopenia suvislosti porovnavat medzi ludmi.
Ahoj
Zajímali by mě vaše názory a hlavně poznatky ostatních uživatelek chytrých hodinek.
Jaká je u cas normální tepová frekvence například při úklidu nebo při chůzi?
U mě to je :
V klidu : 60-80
Pomalá chůze : 100-120
Rychlá chůze : 120-140
Chůze do schodů : 120-170
Podotýkám pouze ze se jedná o oti znační měření pomocí chytrých hodinek, ale přijde mi to hodně, asi tím že mám špatnou fyzičku