Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Smectu bych taky nepozřela. Dávala jsem dětem Enterol - ten to zaručeně zarazil.
Já bych zašla aspon na výtěr, může mít nějakou bakterii nebo když i zvrací, třeba alergii na něco? Pro klid duše bych jí nehcala udělat výtěr, za to nic nedáš.
Naše mudra výtěry nedělá, jednou jsem tam šla se starší dcerou, myslela jsem, že udělá výtěr a ona mi řekla, že se to stejně léčí jen dietou, i kdyby tam něco bylo… takže tam ani nejdu, zkusím ten Enterol stříkačkou, dietu už má, díky za rady. Teď už asi hodinu nekakala a vypadá vesele, tak třeba už to bude dobrý
.
Já jsem to myslela na Zuzulendu, když má ten průjem opakovaně, ale počkej, jak výtěry nedělá? ani když má děcko delší dobu průjem?
Pokud má tvoje malá průjem jednorázově, tak to je něco jiného, většinou stačí dieta, to je fakt, ale ad Zuzlenda, to je něco jiného..
Iffka píše:
Já jsem to myslela na Zuzulendu, když má ten průjem opakovaně, ale počkej, jak výtěry nedělá? ani když má děcko delší dobu průjem?
To nevím, holky nikdy průjem dlouho neměly. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže mít z Laktobacílků - začala jsem jí je dávat po tom zvracení v neděli, první dostala v úterý, další ve středu a ve čtvrtek… a přesně od úterý začala takhle víc kakat. Dala jsem jí teda ty pro děti od tří let, protože normálně kouše bonbony a tohle je stejný. No dneska jsem jí ho už nedala, tak uvidíme. Zatím od té ranní kakací půlhodinky nic, ale moc toho nesnědla, tak možná ani nemá co…
ahoj, já jednou na doporučení v lékárně dala dcerce také lactobacily od 3 let ( bylo jí 2,5 roků)a mě z toho zvracela, mudr. mi řekla, že to má po nich, že měla mít jiné, určené jejímu věku…
Já smectu rozmíchávám v přesnídávce a nasazuju dietu - vařenou rýži s mrkví, žádný sladkosti, suchý rohlíky.
Zrovna hledám tipy jak do dcery (14 měs) dostat smectu… To dáváte při průjmu přesnídávku? Nepřijde mi to moc dietní. Stříkačkou mi to zas všechno vyplivala ven, tak jak se probudí, zkusím ještě přimíchat do rozmačkanýho banánu, i když ráno ho nechtěla. Na milost vzala jen rýži s mrkví. A kulíška do ní taky nejsem schopná dostat. A když ho zamaskuju do čaje, tak je to čtvrt sáčku na celodenní dávku pití, což je dost málo. Navíc už je dost podezřívavá na všechno, co jí dávám.
Ještě se zeptám na ten enterol - doma máme jen kapsle, ne sáčky, to je stejná dávka účinné látky? Abych holku nějak nepředávkovala…
@Kapaz smektu davam do presnidavky s bananem (ten stavi), misto kuliska muzes zkusit enhydrol, ma bananovou prichut ale stejne to je hnusny - zkus toho kuliska vychladit je to prej pitelnejsi. enterol micham z kapsli do jidla a davam jeden
Ahoj, pripommelo mi to nasasi pre 14 dny…kuliska jen striackou, ryzovou kasi, jablko s bananem. nechtel pak pit ze strikacky, tak jsem mu pustila cerveny trakturek a diky nemu to pak nejak vypil…ale bylo to desny…pomohla pak ryzova kase a lactobacily.
@Kapaz
zkus Hipp ORS - neni to lek, ale pomaha to a hlavne maly to v pohode vypil, chutna to jako normalni napoj.
http://www.lekarna.cz/shop.php?…
Ahoj, my dáváme při průjmu Enterinu, je to šťáva s extraktem z borůvek, myslím. ´Bere se 1 ampulka denně, během krátký doby je po průjmu. Pokud mě paměť neklame, Enterol jsem dostala taky na předpis, ale v lékárně mi zdůrazňovali, že JEDINĚ při hodně silným průjmu, tak si nedokážu představit, co by to mohlo udělat s dítětem. Nakonec jsem si ho nevzala a vyřešila to černým uhlím a ještě něčím, ale teď si zrovna nevzpomenu. Každopádně dítěti dáváme Enterinu.