Průjem po jogurtu

108
31.1.05 09:50

Průjem po jogurtu

Ahoj maminky,
prosím Vás moc o radu.Mám 8 měs.dvojčátka a začala jsem jim dávat ke svačině bílý jogurt Hollandia,který dochucuji ovocem nebo ov.přesnídávkou.Děti ho měly zatím 4× a dnes se u syna objevila řídká stolice nebo průjem,ale takový hustší. Jak prosím Vás poznám, že by měly intoleranci na bílkovinu kravského mléka? Mám vyvozovat závěry už teď a jogurt nedávat? A ještě moc prosím o radu, jak často (kolikrát týdně) jogurt dětem v tomto věku dávat?
Moc a moc děkuju a těším se na jakoukoli radu.

Petronella+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
31.1.05 10:07

Ahojky,
paani, to uz je 8 mesicu? To to leti.. Intolerance se da zjistit jedine z rozboru krve a zalezi, jestli je to alergie na laktozu nebo mlecnou bilkovinu. Nase Betka ma prujem, kdyz si dam cokoliv mlicnyho ja, ale ona ma zatim jen 6 mes., takze zatim to resim tim, ze to proste nejim. Ale u Vas bych to asi resila navstevou Dr. a krevnim testem.
Mejte se krasne
Kacica + Betynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.12.13 22:10

Ahoj holky, chtěla bych obnovit toto téma..
Už dříve jsem tu psala že mi syn nejí příkrmy. Tedy začal ale jen Lipánky, jogurty, banán, a pečivo s máslem nebo Lučinou, ovozel moc nefrčí.. Má moc rád bílý jogurt s banánem, a ze začátku mu to dělalo dobře, že začal kakat (míval často zácpu). Teď naopak kaká i 4 denně asi poslední 3 dny, stolice ale není úplně vodnatá, spíše jen řídká. Problém je v tom že je hodně agresivní a on má během 2 dnů dost opruzený zadeček (a to jsem ho často kontrolovala a hned přebalovala). Je možné že mu ten jogurt najednou nesedí anebo ta kombinace s banánem? Obávám se že jsme zase tam kde jsme byli a ještě v 10 měsících budeme stále na mlíku a 2 lžičkami mrkve :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
19.12.13 22:13

Rekla bych, ze mu spis rostou zuby. Maly se mi take vzdycky oprudi a kadi v jednom kuse, kdyz se zuby pohnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
19.12.13 22:15

Co zuby? Nasemu je sice uz vic, ale ted par dni mame stejny problem. Kadi na ctyrikrat, a taky ma poprve od narozeni opruzeny zadek, jak je to agresivni… Mazu sudokremem a pomaha to… Davam to za vinu zubum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
19.12.13 22:16
@LaraA píše:
Rekla bych, ze mu spis rostou zuby. Maly se mi take vzdycky oprudi a kadi v jednom kuse, kdyz se zuby pohnou…

rychlejsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.12.13 22:16

@LaraA možné by to snad i bylo, ale on nijak teď neřve. A obvykle řve, i když.. občas něco úplně horentně kouše. Dávám mu do toho jogurtu tedy i stévii, nechci dávat cukr. Zkusím i to vysadit, třeba to pomůže. Dneska nechtěl skoro nic jíst, v takových chvílích pije jen mlíko, ani svůj oblíbený čaj nechtěl. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
19.12.13 22:18
@Lucynna píše:
@LaraA možné by to snad i bylo, ale on nijak teď neřve. A obvykle řve, i když.. občas něco úplně horentně kouše. Dávám mu do toho jogurtu tedy i stévii, nechci dávat cukr. Zkusím i to vysadit, třeba to pomůže. Dneska nechtěl skoro nic jíst, v takových chvílích pije jen mlíko, ani svůj oblíbený čaj nechtěl. :roll:

Tak to budou stopro zuby… Malej mi zas bojkotuje obedy! Jeho oblibene! Nejradsi banan, nebo pecivo do ruky, a drbe si tim zjevne ty zuby. Jinak nam knikal jen pri stolickach, a nijak vyrazne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.12.13 22:21

Kéž by to byly jen zuby, zatím má jen dvě spodní 11 a prožíval to zle. Teď mu lezou ty horní 11. Tedy občas lezou, občas nelezou. Jsem ale ráda že mi papá alespoň něco… už jsme ale zvládli i pár lžiček mrkve s jablkem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
19.12.13 22:24

@Lucynna nemusi vzdycky rvat bolesti, u nas se ted spis strida obdobi, kdy se v noci budi a zadecek ma v poradku a pak se budit prestane a oprudi se. tohle se obca deje i kdyz jeste neni moc videt, ze by se zuby tlacily ven, ale je fakt, ze malej na zuby trpi, u starsiho problemy nebyly.
Jinak na zmirneni opruzeni mi pomahaly latkove plinky, nektere papirovky jsou chemicke a prislo mi, ze pak mel zadecek horsi.
To, ze nechtel jist mi taky sedi na zuby. Maleho kojim a kdyz lezou zuby, tak by sosal v jednom kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.12.13 22:27

@LaraA jojo.. takže nejspíš :-) Plenky používám pampersky AB, myslím že ta dupka moc nedýchá. naštěstí tu mám takové klasické nejlevnější plenky a ty jsem vlastně dávala i v létě aby se neopruzoval… látkovky sice dost stojí, ale asi je zvážím, za chvíli bude čas pro nočník :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.12.13 22:31

Jinak dneska jsme ani nevykoupali, jak jsem ho dala do vody tak začal moc plakat, tak jsem mu tu dupu trochu umyla i přes ten řev (žel to hovino tam zůstat nesmí aby se to nezhoršilo), omyla heřmánkem a namazala imacortem. V létě se mi taky poprvé oprudil, měli jsme v bytě 40° a já si připadala jako krkavčí matka že mám miminko opruzené.. běžela jsem k dr. jak je strašně opruzený a ona na to že to zas nějak strašné není.. teď je to pro něj ale i bolestivé, bozatko malé :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
19.12.13 22:37

@Lucynna jj, my mame taky ted zadecek jak orangutan, teda uz se to lepsi, mazu cimkoliv, hlavne velkou vrstvu. Dobry je nechavat co nejdyl bez plinky, ale vcera mi pocural nasi postel a predevcirem jsem 3× vytirala louzicku (Dan je ale nadseny, hned se louzicce snazi vymachat :roll: )
Me se skoro nejlip osvedcily Bepanthen a hlavne oranzova Vitella, zklidni ho nejrychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.12.13 22:59

Asi taky obětuji koberec a nechám lítat s holým zadkem, to bude radosti! :-D
Bepanthen taky používáme a je asi nejlepší.. teď už jsem ale dávala sudocrem, ač ho moc nemusím kvůli složení, když je hůř, tak se dá používat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí