Železo v kapkách Maltofer, Aktiferin

42
29.1.05 17:15

Maltofer, Aktiferin

Ahoj holky!
Chtěla jsem se jen poptat, jestli někdo z vás nemusel dávat železo ve formě kapek Maltofer nebo Aktiferin a jak to broučci snášeli.
My ho teď máme a mám pocit, že to způsobuje bolení bříška a zcela určitě tmavou až černou stolici.
Máte stejnou zkušenost?

Díky!
Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1790
29.1.05 17:23

Ahoj Ali,

my jsme zkoušeli taky oba dva léky. Aktiferrin jsem do malého skoro nedostala a když jsem ho ochutnala, tak jsem se málem pozvracela. Fuj. :cry: Teď už 2 měsíce dávám Maltofer, je to dobroučký, slaďoučký, dostali jsme injekční stříkačku a malej už na něj otvírá sám pusinu. To, že je tmavá stolička, je úplně normální. Nejhorší je to zabarvování prádla, ale my dáváme po koupání, malej je nahatej a mám jen 1 starou plínku pod bradičkou a stačí to. Brát ho budeme asi 3 měsíce.

Ahoj Miroušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
29.1.05 17:27

Tak na ty fleky mám vychytávku. Stačí to pokapat nějakým kuchyňským čistidlem na odstranění rzi, chvilku nechat a pak DŮKLADNĚ vyprat. U nás to na většině oblečků pomohlo.
A díky za odpověď.
 Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
29.1.05 17:35

Ahoj Ali,

můj syn taky bral Maltofer, černou stolici měl, ale bolení bříška určitě ne. Ze začátku měl spíš zácpu, pak asi po měsíci se mu to srovnalo. Já jsem mu kapičky kapala rovnou do pusinky a on z toho měl docela srandu. A občasný fleky mi šly vždycky vyprat.

Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
29.1.05 20:37

Ahoj Ali,
my máme zkušenost s oběma přípravky. Moje dvojčátka dostala nejdřív Aktiferin, měli po něm šílené bolesti bříška a naprosto šílenou a po železe zapáchající stoličku. Pak jsme změnili doktorku a ta nám předepsala Maltofer.Je mnohem příjemnější, protože chutná po karamelu a děti ho dlabaly rovnou ze stříkačky 2× denně. Bolesti žádné neměli a stolice byla v pohodě.Prý se to vždy upraví při dlouhodobějším užívání, tělo si na to musí zvyknout. Špinavé flíčky od Maltoferu se mi zatím vždy podařilo vyprat, zato od Aktiferinu mám zelený i koberec a zaboha to nejde dolů :o( Takže já musím hlasovat pro Maltofer. Teď jsme ho dobrali po více jak 3 měsících (aby měla léčba efekt, musí být minimálně ty 3 měs.), krevní testy jsou zatím dobré,tak uvidíme za čas, ale stejně my ti mí prckové přijdou hrozně bleďoučcí :o(

Pa Petronella+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
29.1.05 21:54

Maltofer,Aktiferin

Ahoj Ali,

bereme Aktiferin uz cca 5.mesic a uplne bez problemu. Mala uz si na nej tak zvykla, ze otvira pusinku, kdyz se k ni blizim se lzickou a potom mlaskne, jako ze ji to chutnalo :) ..je to ale vazne hnusny..
Nastesti uz nam zbyva jen na „dvakrat“ a KONCIME!!!
Mejte se,

Rina a Violka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
30.1.05 00:27

ahojky Ali,
my brali taky Maltofer a jak psaly holky,v pohode.Byl sladky,malemu chutnal(i kdyz ho obcas vyprskal ven-ale to jen tak pro zabavu :D ) Brisko ho po nem nebolelo,stolicka byla trosku tmavsi,ale ne az tak,/ale u zeleza je to pry normalni,prebytky odchazi stolci/.
Jo a fleky sly v pohode vyprat bezne v pracce.
A davali jsme taky strikackou-bylo to jednodussi.
mej se

Any a Sebastianek 5,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
30.1.05 09:36

Ahoj,
s Aktiferrinem žádné problémy, kromě tužší stolice, malá se holt dříve naučila tlačit. Jinak na fleky fungujr vždy bezvadně citron. Stačilo pokapat, chvíli nechat, maximálně ještě jednou zopakovat a vše bylo v pohodě bez použití nějakého drastického čistícího prostředku typu Savo apod.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alenka000
19.2.11 14:24

Maltofer alebo aktiferin

ahojte, prosím vás poradte je lepší dávať maltofer alebo aktiferin??????????? / lebo som vyčítala že maltofer obsahuje rakovinotvorne ečko E217/ Vďaka

• Citovat
  • Upravit
58843
19.2.11 14:33

složení nevím, ale mám předepstaný maltofera a ještě je dokonce obohacený o kyselinu listovou, který lze užívat kdykoliv během dne a nemusí se brát na lačno.
Aktiferin se musí brát ráno na lačno, brala jsem ho dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
21.4.11 19:15

Ahoj Holky, To uz i kapky pro kojence maji emulator! Muzu se zeptat jak Vam to po tech trech mesicich kontrolovali krev z prstu nebo museli bart ze zilky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koloběžkaL
4.5.12 20:38

železo v umělé formě

Ahoj.
Oba přípravky jsem brala já sama i moje dcera, protože jsme (byly) prostě anemické. Výsledek černá stolice (zápach) zácpa a obsah železa v krvi o kousek lepší, ale stále pod normou. Na to, že oba preparáty obsahují několikanásobný obsah železa, než je potřebná denní dávka jsem to vzala jako víc škody než užitku.
Krevní obraze, včetně železa, se mi spravil až po kombinaci Mladého ječmene a chlorelly. Mám klid a trávení je úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
139
10.5.12 09:33

kdyz snasis lepek tak dobry s tim jecmenem ja mam odjakziva zacpu z lepku a nemusim ani zadne zelezo brat momentalne beru vitamin pro kojici matky co obsahuje 20mg zeleza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koloběžkaL
10.5.12 17:18

Nerozumím tomu, jak souvisí ječmen a lepek..
Ale alergii na lepek sama za sebe vnímám spíš jako zdravý projev zdravého těla. Podle mě je to jen správná reakce, protože my ostatní, co na něj alergii nemáme jen nevnímáme potíže, které nám všem lepek dělá. A protože nemáme alergické reakce, dál si střeva škodícím lepkem zanášíme. Včetně mě.

• Citovat
  • Upravit
4.11.13 10:33

Aktiferín gtt

Ahojte,
můj syn také dostal předepsaný Aktiferín gtt. pro nedostatek železa zjištěný do odběru na KO. Musím říct, že najednou se z milého chlapečka(3,5měs.), který se usmíval a měl zaběhnutý fungující režim, stalo nevypočitatelné stále plačící miminko. Měl rozhozený celý režim - nejedl, stále se kroutil jak ho bolelo bříško, měl průjem a pořád plakal. A to nebudu rozebírat jak se urputně bránil, aby ty kapičky nemusel spolknout, no prostě děs. Konzultovala jsem to s lékařkou a ta mu teď předepsala Maltofer, tak jsem zvědavá jak to dopadne. Mám pocit, že cokoliv bude pro něj lepší než Aktiferín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí