Jak dlouho spinkat?

Kaa
100
28.1.05 00:00

Jak dlouho spinkat?

Ahojky maminy, prosím o rady a zkušenosti:
Mám holčičku 4,5 měsíce, plně kojenou. Od dvou měsíců spala celou noc nebo se 1×, max. 2× budila, usínala v pohodě nejpozději ve 20 h. a ráno spala do 7-8 h. Teď asi dva týdny máme problémy s uspáváním, budí se třeba už za hodinu po usnutí a většinou je za noc tak 4× - 5× vzhůru na kojení. Taky mi moc nechce spát přes den - tak dvakrát/třikrát po půl hodině (většinou na procházce), což mi přijde na její věk docela málo a taky je pak unavená a mrzutá (ale sama se budí).
Nevím, jestli to může být nějaký růstový spurt a mám vydržet nebo jestli bych ji neměla třeba začít přikrmovat (ale moc se mi nechce). Měnil se vám u miminek nějak podobně spánkový rytmus a řešily jste to nějak?

Předem díky za odpovědi

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
28.1.05 07:48

Ahoj Kaa:)

Mám 9,5 m. holčičku, odmala spí dobře (ťuk ťuk), ale stejně jako u vás, i u nás to prochází různýma fázema. Nepamatuju si přesně, ale vím, že se to nějak lámalo po šestinedělí, pak asi po 3. měsíci, kolem 5. a 8. - prostě měla nějaký zaběhnutý spánkový režim .. a ten se ze dne na den změnil. Ale neřeším to, už odmala ji nechám spát, kolik a kdy uzná za vhodné. Myslím, že ty děti samy vycítí, kdy už mají dost a musí se vyspat.

Takže můj názor: Holt máš holčičku z rodu nespavců (jako já), a o přikrmování ti toho moc neporadím (dosud skoro plně kojíme), ale já bych s tím rozhodně nespěchala!!!! Jestli máš mlíko, tak koj, co se do ní vejde!
To víš, čím je větší, tím je zvědavější, a už se jí nechce zaspat všechny ty novoty, co kolem sebe vidí … A počkej, až trochu povyroste - bude o hodně hůř. Moje doktorka sama mi říkala, že se mám připravit na to, že nebude spát ani ve dne, ani v noci (prostě chtějí objevovat svět a je jim jedno kdy).
No, noční mejdany jsou u nás zcela výjimečně …:)

Píšu děsně chaoticky, promiň, snad si z toho něco vybereš:) Jsem už fakt nějaká vykojená (hlavně po ránu:)

Pozdravuj holčičku a netrap se - ona sama ví, kdy má spinkat:)

Baghira a Eliška (9,5 m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.1.05 08:52

Ahoj Kaa
já mám dvoua půl měsíční holčičku a u nás to bylo tak ,že do šesti týdnů mi hodinu spala a hodinu byla vzhůru přes den a to jsem jí kojila tak po hodině a když byla vzhůru dvě hodiny tak i po půl hodince a v noci mi byla vzhůru probrala se třeba ve dvanáct, hodinu nespala pak zase usla a tak to bylo až do rána ,a po těch šesti týdnech se to zhouplo a přes den spí hlavně v kočárku když jdeme ven to je hodinu dopoledne a hodinu odpoledne a jelikož mám doma ještě jeden kočárek ve kterém jí uspávám když zrovna nejsme venku tak v tom mi spí tak dvakrát dvacet minut ,no a tak v šest jí dávám spinkat do postýlky a to už se mi pak budí jenom na kojení a to je tak pětkrát za noc a usíná tedy sama tak jsem ráda a ted už kojím tak po hodině a půl a v noci tak po dvou po třech :lol: ,ale musím říct,že to zvládám dobře s pozdravem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
28.1.05 09:06

Ahojky,

teda já když to čtu, tak si říkám, jakej mám doma pokládek. První tři měsíce to bylo teda děs, nikdy nepsal víc než tři hodiny v kuse, většinou míň. Teď je mu sedm měsíců, jde spát ve 20 a vstává většinou v 6, mezitím se jednou vzbudí na flašku (od 5. měsíce nekojím). Ale přes den spí dvakrát dvě hodny a někdy si k tomu přidá i hodinku navíc. :-)

Doufám, že když jsem ho teď veřejně pochválila, tak to nezačne bojkotovat… :-)

Peta a Vojta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.1.05 09:06

Ahoj Kaa,
s mym chlapeckem to bylo presne jak popisujes ty – zhruba do 4 mesicu spinkal vzorne, ale pak se neco stalo a zacal se budit 4×, 5×, 6× za noc. Dopracovali jsme to az k buzeni po pul hodine, byla jsem na umreni. Ve dne spal 2×, presne 30 minut. Prikrmovani nepomahalo, hlady se urcite nebudil, nechat vykricet - k cemuz jsem se nakonec chtela uchylit - taky nezabralo. Kolem 10 mesice nastal dalsi zlom a ten mi zachranil zivot :) - broucek zacal spat celou noc a ve dne 2× 2 hodiny! Nepodarilo se nam prijit na to, cim to vsechno bylo… Takze jsem neporadila, ale preju, at ta vase nespaci „faze“ neni moc dlouha. :)
 Niki

• Citovat
  • Upravit
202
28.1.05 10:22

My mame 4,5 mesice a presne ten samy problem jako ty. vcera a dneska jsem vstavala v noci sestkrat.
Snad nam nekdo poradi.
Hlady se Lukasek urcite nebudi, nekdy se mi podari ho uspat i bez kojo.
 Pepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
28.1.05 10:29

Ahoj, tak nase cacorka se nam budila tak do 2m po 2h a pak se to zacalo samo postupne prodluzovat, ze jednou se vzbudila ve 3h pak ve 4h a pak zacala spat do 6h kolem 3,5mesice.
Ted ma 5,5m a spi od 21-7h bez kojeni :D
Jednou, kolem 4m se zacala budit tak ve 3h na kojeni a pak za 3dny se ji to zase vratilo do stareho rezimu.
Ve dne toho moc nenaspi, jak kdy. Nekdy 2× 30min, 1× 1,5h 1× 20min, takze je to dost ruzny.
Dr me rekla, ze se od 4m bude budit, kvuli snum a zoubkum😢
Tak nevim, jestli to treba nejsou u tebe ty zoubky…

Ja za:,–(ne davam vecerni kojeni ve tme a klidu. Nekdy usne mala hned a nekdy po 20min poplakavani. Obcas se vzbudi a place tak 2min kolem 24h, ale necham ji a ona spi dal. Je to takovy plac ze snu..
Ale rikam si, kdyby se ted zacla budit, tak zlaty 3m spanku.. :wink:
Aspon neco.

Tak musim taky zatukat
a neboj, urcite zase bude brzy velky spac..

Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
28.1.05 10:45

U nás je to se spaním tak od těch 3,5měsíců horší. Do té doby max.2× za noc kojení, a to až hodně k ránu. Teď i 6× a přes den jak kdy 1-4hodiny. Záleží na počasí, cestování… To buzení kvůli snům a zoubkům je dost reálné. Zkusíme vydržet a snad se to zlepší. Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.05 10:46

Děti mívají různá období, někdy spí víc někdy míň. U nás se tyto fáze také střídali, tak bych se tim nezneklidňovala, vím že je to nepříjemné, ale mimi samo ví kdy potřebuje spánek a kdy ne. Jen bych se ještě malé asi podívala do pusinky, píšeš, že jsou jí 4,5 měsíce-už by se mohly klubat nějaké zoubky (znám holčičku,která měla 2 zoubky už ve 4 měsících) a to by ji mohlo rušit v tom jejím doposud klidném spánku. Iva

• Citovat
  • Upravit
278
28.1.05 13:09

Koukám že patřím k těm otrlejším s delší zkušeností- naše beruška byla jako drobeček spavec. Všechny maminy v okolí nahlas záviděly. Ale i u nás nastala období nespaní, řvaní a vztekání i po 1hodině. Hlady to určitě nebylo, i když se s chutí vždy přisála. Spíš nechtěla být v postýlce sama ale s námi v posteli. Zoubky jsem také nenacházela ani napuchlé dásně, žádný růstový spurt nebyl, prostě jen nespala. Poprvé to bylo kolem konce 3m, potom 5m. A nejlepší bylo, když se vzbudila kolem 3 ráno vyspalá a chtěla si hrát :( vydržela to i 2 hodiny než zase usnula, ale bylo to pro mě drsné. Kolem Vánoc (9m) to začalo znovu, tentokrát ale rostl zoubek.
Takže vidíš, je to asi normální. Já doporučuji chodit spát s mimískem, ať nejsi úplně vyčerpaná, práce doma ti neuteče a každá půlhodinka bude znát. (říká se 1hodina spánku před půlnocí je jako 2 hodiny po půlnoci) Nakonec bude mimi spát celou noc a Ty budeš jen vzpomínat na strašné období beze spánku.

Dobré nervy
Markmark

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.05 13:38

Ahoj,
já mám 15měs. syna a noční buzení vůbec neznám. Od narození se v noci vzbudil asi 3×.Spí od 19 do 8.30hod. :D V necelých třech měsících mu začly růst první dva zoubky, tak to jen zakňoural a spal dál. Teď je nachlazený, takže se občas vzbudí, po:,–(í, hned si zas lehne a spí dál.
Takže moc neporadím. Kdyby to bylo zoubkama, prodává se gel, který do dvou minut pomůže od bolesti, máme s ním dobré zkušenosti.
Jana
P.S. Mé dítko strašně kouše, nejraději mne. Mám ruce celé dokousané.Je to normální?

• Citovat
  • Upravit
22
28.1.05 15:48

Jak dlouho spinkat?

Ahoj holky, u nás to bylo do 3 měsíců v pohodě. Usínala sice s řevem, protože nechce dudlíka, ale vydržela spát 6 hodin od posledního kojení a budila se jen 1× v noci. Od čtyř měsíců se v noci budí. Buď pláče nebo kňourá. Od šesti měsíců co jsem začala dávat kaši, tak jsem si myslela, že bude spát celou noc. Ale mýlila jsem se. Budí se ještě víc než před tím. Asi čtrnáct dní se jí vyklubal teprve první zoubek a je na řadě další, tak doufám, že až bude, tak se i trochu v noci vyspím. Jestli je to zubama nebo tím, že jí vezmu, když zabrečí nevím. Koliktrát jsem jí nechala brečet, ale začala ještě více a zbudila mi staršího kluka.
Ráno vstává po šesté hodině a dříve to byla sedmá, osmá hodina.
Přes den toho také moc nenaspí. Bude to asi nespavec.
Ahoj Vlaďka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
29.1.05 22:35

Ahoj holky,

moc dekuju za tipy a za podporu :) Na zoubky to asi zatim nevypada, ale docela to zvladame, asi uz jsem si zvykla a taky ted spi beruska s nama v posteli, uz me proste nebavilo se zvedat sestkrat za noc k postylce a vyndavat ji a s nami spi trochu lip - tak doufam, ze ji to potom odnaucim :) Jinak kojim, co se do ni vejde (diky Baghiro - jak to delas, ze porad tolik kojite? to je super!) a uvidime, jak to pujde dal.

Zdravim vsechny a preju klidne noci

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí