Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky v dnešním Sama doma, které jsem bohužel neviděla, prý mluvila dr. o výživě kojenců a mimo jiného říkala, že se banány nemají dávat moc často. Kdo jste to viděl, nevíte proč ? Naše dcera je má docela ráda. Díky za Vaše odpovědi. Lucka
Ahoj Lucko, já jsem to neviděla, ale banány staví, tak si myslím, že je to právě proto. Ajka
Ahoj Lucko,
mrzí mě, že mi to taky uteklo. Je fakt, že banány staví a my právě s tím máme problém, jinak nevím.
Jestli máš chvilku a pamatuješ si ještě něco zajímavého, napiš prosím, co ještě ta dr. říkala.
Díky Mája
Ahojky,
bohužel jsem taky neviděla - ale banán staví jak u koho - mě se už od mala může dát banán jen v blízkosti záchodu. Teď už to teda není taková tragédie, ale coby batole jsem je nemohla z důvodu projímacího účinku na mou střevní soustavu.o))) Takže asi jak u ¨koho.
Ale tím jsem asi moc nepomohla.
Markéta + Michal 36 tt
Ahoj,
já to jedním okem viděla. Paní doktorka tvrdila, že by se banány neměly dávat, protože děti min. do jednoho roku by měly dostávat jen tuzemské ovoce. Což teď v zimě znamená pouze jabka. Ale na můj vkus byla paní doktorka hodně extrémní. Z toho, co jsem viděla, to bylo hlavně o kašičkách. Dle paní doktorky by se kupříkladu měly dělat kaše z doma umleté mouky a podobné věci. Všechny kaše by se měly vařit z vody. Mléčné kaše v žádném případě. A vůbec mléko (tedy krom mateřského samozřejmě) by se dětem nemělo dávat do dvou let. V dalších dnech tam má být paní doktorka zase.
Ahoj Esterka
Souhlasím s Esterkou! Paní doktorka byla dost extrém
Podle ní bychom měly první dva roky věku dítěte strávit namáčením a vařením jáhel, pohanky apod. ![]()
Já jsem to viděla, paní doktorka, která tam mluvila byla hodně extrémní. Podle ní by měla maminky mlít doma zrní na mouku, tu vařit s vodou a rýží asi 3 hodiny..... Z ovoce doporučovala pouze jablka… Normální ovesné vločky taky nedoporučovala, mluvila o nějakývh jiných (nepamatuju si název). Rýže by se měla dávat taky speciální (natural ji taky nevyhovovala). V televizi bude zase příští úterý.
Radka
Ahoj holky, moc Vám všem děkuju za odpovědi. Banán sice fakt tuzemský není, ale když dítě zkusí i něco netuzemského a nemá po tom alergii, tak je to snad v pořádku. S tím stavěním po banánu to je pravda, ale to jsme vyřešili, že dáváme k pití přes den ředěnou hruškovou štávu, ta to srovná. Příští týden se na paní doktorku kouknu, co nám zas chytrýho poradí, když píšete, že je dost zvláštní, tak to bude asi zábava. Díky Lucka.
Lucko, ono to je zábavné, pokud to nebereme vážně
Snad to nějaká maminka nezačne brát jako normu
Ale trochu nechápu moderátorky - matky, že vše tak pěkně odkývaly a nezeptaly se paní doktorky na asi tisíc věcí, na které bych se ptala já ![]()
Nepostřehly jste např., kolik má paní doktorka dětí?
Ahoj holky,
paní doktorka už tam byla před 14 dny a to vařila polívčičky, ale o tom, kolik má dětí se nějak zapoměla zmínit. Ale má vydanou knížku.
Já to dneska sice sledovala jen tak trochu, ale mám dojem, že o tom banánu řekla jen to, že by se tolik dávat neměl, ale neřekla vysloveně proč.
Já teda banán dávám každý druhý nebo třetí den, protože malej nic jinýho nechce. Přesnídávky malounko a to jabko vůbec, s tím se skoro dáví. A se stoličkou teda problém naštěstí zatím nemáme.
Taky bych paní doktorku brala s rezervou.
Ahoj Miroušek a Pepča.
Ahoj holky,
dneska jsem taky sledovala a musela jsem se pousmát, jak Janinu chudáčka „živím“ banány ![]()
No myslím, že měla na mysli to „podávání banánů v zimě“ z důvodu, že banány ochlazují organismus.
Tato informace je také ze Sama doma.
Každopádně to neřeším ![]()
Mějte se krásně
Ahoj Martina
ahoj.je teda fakt,že jsem mladá maminka,ale mám kolem sebe spoustu zkušených a všichni jsou za jedno..
nic se nesmí přehánět,to je jasný.ale kačenka jedla banány jako jediné ovoce a všichni doktoři (a že jsme jich bohužel navštěvovali na můj vkus až příliš) mi to schvalovali.
Moje mamina,jako zdravotní sestra,vždy říkala,že banán jak staví,tak protahuje.Když se malá nemohla vykadit-dostala banán,když příliš kadila-dostala banán.
a tak bych to holky moc neřešila.A pokud chcete vidět „sama doma“mám dojem,že je záznam na www.ct1.cz
MM
Ahoj holky,
banán máme každý den, nicméně neměl by se dávat kvůli tomu, že není tuzemský. Tzn. trhá se za zelena nezralý, dozrává už utržený cestou (to je to, co není ideální). Jinak staví banán přezrálý, zralý. Naopak banán nedozrálý může mít projímavé účinky… Já banány miluju, můj syn taky..
Ta kuchařka, kterou tam měla je docela dobá, ovšem já ji brala s rezervou, taky bych nemlela obilniny před vařením kašiček atd…
Mějte se a když banány chutnají, proč je nejíst…
Theo
Ještě jednou já…:-) Myslím, že má dvě holky, nejsem si jista, ale asi to bylo zrovna napsaný v té kuchařce…
Mimochodem taky se tam dočtete jak vařit domácí jogurt a péct domácí chleba..Já bych to brala všema deseti, ale fakt tomu nehodlám věnovat tolik času…to jdu radši na emimi.. ![]()
Theo
AHoj!
Já jsem paní dr. viděla dneska i minulý týden a ty její rady mi teda připadaly taky dost extrémní.Banán se jí nezdál jako cizokrajné ovoce, říkala, že prý jen kousek a občas.Doporučovala jen jablko, případně podušené.No nevím.Já to tedy tak rozhodně dodržovat nebudu.Jo, jediné, co mě zaujalo, že do polévek i kaší doporučuje přidávat na špičku nože máslo, pravé, případně jakýkoliv panenský olej. Tynda