2,5 měsíční mimísek

198
24.1.05 16:49

2,5 měsíční mimísek

Ahoj holky potřebovala bych poradit kolik času by mělo strávit na bříšku 2,5 měsíční miminko za celý den?díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27
24.1.05 17:46

ahoj elcinku,
mam 11 tydnu starou holcicku.Na brisko ji davam podle prilezitosti.
Kdyz bych to mela spocitat, tak asi 4× -5× za den, vetsinou pred kojenim,nebo tak hodinku po kojeni, kdy uz ma vytravino. a nekdy jeste na prebalovaku, kdyz je bez plinek. Na brisku zustava tak dlouho, jak se ji to libi.Take pravidelne pred koupanim valime " sudy " a trenujeme prevalovani. Doporucila nam to Dr jiz pri prvni navsteve v poradne, i kdyz jak sama rekla, samo dite by to melo umet az v 5.-6.mesici, ale pry se to doporucuje.Jinak mala se pri lezeni na brisku uzasne vyprdi a casto i pokadi. Musim to zatukat, jeste jsme nemely problem s nafouknutym briskem.
Taky jsem zjistila, ze abych ji dobre umyla krcek (ma ho dost faldikovaty),davam ji ve vanicce taky na brisko, protoze uzasne zvedne hlavicku a ja mohu ten jeji krcek bez problemu umyt. Uz jsme mely ty zahyby pod krkem pekne zanicene, a ikdyz jsem se snazila umyt poradne vsechny ty faldiky, tak na tom krku to nikdy poradne neslo. Mala mi tu hlavicku v leze na zadech nezakloni a delat to nasilim se mi nechce. Takle je to bez problemu a uz mame ten krcek zase v poradku.
brezinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.05 20:20

Ahoj Eliško,
já bych to být tebou nechala na malé. Náš Pepi zaboha na břiše být nechtěl (při tlačení jsem mu zlomila klíční kost, tak první měsíc nesměl a když jsem ho pak dala na břicho, málem vzteky puknul), tak jsem to tak jednou za týden prubla a když zas začal tak strašně řvát, zase jsem ho obrátila. Asi dva dny před tříměsíční kontrolou jsem to znovu zkusila takhle po týdnu, on zvedl hlavu málem ke stropu a asi dvě minuty se rozhlížel. Od té doby se mu to začalo líbit. No a na té tříměsíční kontrole to ukázal i doktorce a ta povídá: no vidím, že jste trénovali. Cha cha, kdyby věděla… Možná lepší, když si to ti mrňousci řídí sami, ne? Mějte se krásně!
Zuzana a Pepi (skoro 6 měsíců) od Letních miminek

• Citovat
  • Upravit
96
24.1.05 20:32

Ahoj Eliško,
mám 3měsíční mimi a dávám ji na bříško, jak si vzpomenu.
Sabinka má období, kdy se jí to líbí a vydrží tak i 10 minut, ale má den, kdy nevydží ani minutu. Takže záleží jestli se to tvému mimi líbí.
Ahoj a pasení zdar
Radka a Sabinka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.05 20:37

Ahojky,
ja jsem to s moji malou (3,5 mesice) od zacatku trochu podcenila, takze ji se na brisku moc nelibi, kdyz na nem je, zveda se na rucickach a snazi se otocit, to je, ale skoro okamzite u toho zacne nabirat a zkazi se ji nalada :( . Takze ji na brisko moc nedavam, pritom hlavicku drzi krasne. S tim krckem mame taky problemy, musim ji ho zvednout, pomaha, kdyz ho zasypu pudrem po koupani, do rana je to zahojeny.

Mimca by mela byt na brisku nekolikrat za den na par minut, jak se jim to libi, 2-5 min. Nekde sem to cetla.
Lucka+Klarka

• Citovat
  • Upravit
334
24.1.05 20:46

Ahojky,

mám doma taky tříměsíční (přesně bez 3dnů!) holčičku a „pasení koníků“ taky zatím zkoušíme jak kdy… :) Když si já vzpomenu a ona má na to náladu. Ze začátku vůbec ani netušila, na co ty svoje ručičky má, a s vrtící se hlavičkou zabořenou do podložky se mi snažila naznačit, že jí to ale opravdu nebaví! Je fakt, že nikdy u toho nebrečela, pomáhalo jí to taky s prdíky a s odříhnutím, ale já neměla odvahu jí v tom dlouho nechávat, aby se nepřidusila. Ale postupem času se zdokonaluje a nejlíp nám to jde, když je otočená směrem k televizi. Líbí se jí totiž, jak tam běží obrázky a tak se snaží hlavičku zvednout, aby něco viděla. A chechtá se u toho! :) Takže souhlasím se všemi, co říkají, všechno chce svůj čas!

Jarka a Dominika (3měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
24.1.05 23:58

Ahoj.Mám měsíční holčičku a na bříšku se jí líbí úplně nejvíc.Hlavičku zvedne krásně,pak se chvíli rozhlíží a nakonec usne.Když jí pak otočím,vydrží mi spinkat dost dlouho :) .Myslím,že by se mělo řídit tím,jak se to líbí miminku.
Jiřka + Natálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
25.1.05 08:37

Ahoj holky moc děkuji za rady jen jsem chtěla zjistit jaké máte vy zkušenosti,my tedy na bříško také dáváme podle nálady někdy se Elince chce,že vydrží třeba pět minut a někdy se mi začne vrtět jen co jí obrátím a také to skvěle pomáhá na prdánky ikdyž musím říct,že žádné bolení bříška jsme zatím neměli tak vás všechny moc zdravím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí