Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holčiny,
mám dotaz, myslíte, že by mohlo nějak uškodit,když si obarvím vlasy v období kojení? Bojím se, že by se to nějak mohlo dostat do mlíčka nebo by třeba mohlo těma chemikáliema smrdět a mimi by nechtělo papat.
Vypadám strašně a musím se přeci manžílkovi líbít…Vím že v těhotenství se to nedoporučuje,ale při kojení nevím.
Dík za rady a zkušenosti.
Radka a Sabinka 3m
Ahoj Radko, tušm krátce po šestinedělí jsem zatoužila zase vypadat jako ženská
a radostně jsem běžela na přeliv (barvu jsem si pravda dala až někdy po půl roce) - s požehnáním lékaře pokud se týče vlivu na mlíčko. Na mě celá návštěva kadeřnictví tehdy zapůsobila velice psychoterapeuticky
a proto vřele doporučuji především jako relaxaci, i když s následným úprkem domů, abych stihla po hodině a půl včas nakojit ![]()
ahoj
myslim,ze se nemusis obavat,ja jsem si barvila vlasy i v tehotenstvi i v obdobi mezi kojenim. A mlicko delffinkovi porad chutnalo ![]()
tak hura do toho ![]()
magrat
Ahoj Radko,
v tehotenstvi se trvala a barveni nedoporucuje kvuli tomu, ze hormony pracuji a misto vytouzene krasne barvy bys mohla mit na hlave kdovico
Pri kojeni ale uz neni duvod se omezovat, do mlicka se to urcite nedostane. Tak at se manzovi libis! ![]()
I já jsem si barvila vlasy nejen v těhotenství, ale i při kojení - vše bez problémů.
Silvie
Ahojky,
i já jsem v době těhotenství neodolala a pravidelně chodila ke kadeřnici. Sice používám jen přeliv kvůli oživení barvy vlasů, ale i tak, jak mě rostlo bříško, snažila jsem se vypadat k světu aspoň pomocí kadeřnice. Po šestinedělí jsem vyrazila znovu a zatím malé mlíčko chutná. A já si taky krapet zarelaxuji mezi kojením… ![]()
Jarka a Dominička (skoro 3měsíce)