Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.Potřebuji radu.Máme hrozné problémy u kojení.Malé je měsíc a do této doby bylo vše úplně v pohodě,ted´ už asi tři dny mi přijde jako by zapomněla,jak se saje.přisaje se vždy tak max.na tři minutky pak se odtáhne brečí a hledá prso asi na 2 vteřiny se zase přisaje a pak zas řve.Mám teda pocit,že je hrozně hladová,protože i špatně spinká,ale mevím,co s tím
.Přitom mlíka mám ,že bych ho mohla rozdávat.Jestli máte někdo podobnou zkušenost,prosím porad´te,dost mě mučí pohled na tu mou chudinku hladovou.Díky Jiřka a Natálka(1 měsíc)
Ahoj Jiřko naší Elince jsou 2měsíce a jeden týden a když je utahaná tak to u prsu vypadá tak,že se mi tak desetkrát za těch 15.minut co jí kojim pustí a začne bulet takže jí prso musím neustále vracet do pusinky a když už mi u toho nebulí tak se tedy alespon pouští a to je skoro každé kojení ,nejlépe papá když se probere nebo když se budí v noci na jídlo,to pak papá celých dvacet minut aniž by se jedinkrát pustila ,ale i přesto že takhle u toho vyvádí přibíráme skvěle ve 2 měsících jsme vážili 5.700kg takže je to v pohodě no,ale musím říct ,že malá mi,ale papá po hodině vyjímečně dvou hodinách a v noci tak po třech
,ale musím ještě říct ,že když jsme přijeli s porodnice tak mi až do 6.týdnů když byla třeba dvě hodinky vzhůru papala i po půlhodině pak se to ,ale všechno trochu upravilo takže ted se i noci trochu vyspím ,no snad jsem ti trochu poradila,ale nevěš hlavu všechno má svůj čas s pozdravem ![]()
Ahoj, jen mne napadlo, jestli nemáš moc nalitý prsa, takže malá může mít problém s udržením se na cecíku při pití. Ani její sání pak nemusí být tak účinné a ona sama může být dost nešťastná, že se sice snaží sát, ale nic moc nedostane ven. V tom případě by ti mohlo pomoct před vlastním přiložením dítěte trochu odstříkat, aby se uvolnila tkáň okolo dvorce a ona se mohla lépe chytit.
D.
Ahoj,
moje Kačka přesně tohle dělá, když jí bolí bříško - hystericky chńape po bradavce, ale když se přicucne, tak se zase hned pustí a brečí.
A řeknu ti, že jsi chudák, jestli kojíš po hodině
. Já kojím po 2 i v noci (někdy se to protáhne na 3) a i to mi přijde docela únavný.
Koju zdrar
Jana + Kačka zítra 6 týdnů
Ahoj Jani než jsem porodila tak mi má známa ,která má 5.měsíčního chlapečka také řekla ,že kojí po hodině a já se hrozně divila,ale když jsem pak sama porodila a také začla kojit po hodině ani mi to nepřišlo vždyt jsem doma hlavně kvůli mimískovi a dá se říct,že už jsem si zvykla malá je totiž moc hodná když nespí tak si jen tak leží a já si stíhám udělat své povinnosti
tak pa
Ahoj Jiřko, mě taky napadlo, že bys mohla mít moc nalitý prsa. když máš tolik mlíčka a nebo co takhle změnit polohu při kojení. To nám pomáhalo, když se malá vztekala a pouštěla se prsu, tak jsme kojili vleže a bylo to vpohodě. Asi jsem ti moc neporadila, ale zkusit to můžeš. ![]()
Titinko to máš vlastně pravdu s tou polohou ,protože mi kojíme jenom vleže poněvadž když bych měla kojit v sedě tak to malá vůbec nechce takže polohou to také může být ![]()
Ahoj,
my jsme měly stejný problém. Měsíc jsem kojila bez problémů a pak peklo na zemi. Evička začala sát, ale po chvíly pustila prso a strašně plakala. Rozhodně bych ti radila obrátit se na laktační poradkyni a trvat na tom, aby se podívala jak kojíte. Po telefonu to nemá smysl řešit. Já jsem to tak nejdřív zkoušela, ale nikdo mi neporadil, vše se zlepšilo až když přijela poradkyně přímo k nám. Myslím si, že tohle chování může mít několik příčin. Bolení bříška (křeče), malý tok mléka - miminko se musí moc namáhat a nechce se mu, velký tok mléka - nestačí polykat dusí se, špatná poloha při kojení, ale může to být i psychické. Já jsem zkoušela všechno možné, ale zlepšení nastalo, až když přijela ta poradkyně. Dnes si vyčítám, že jsem ji nenašla dřív. Sice nevím, co bylo u nás příčinou, ale myslím si, že ke konci už to bylo psychické. Před každým kojením jsem byla tak vystresovaná jestli bude pít nebo ne, že to Evi určitě vycítila.
Přeju ti pevné nervy a ať se to brzy zlepší.
Katka a Evička (za týden 5 měsíců)
Ahojky,
souhlasím s holkama, aby si zkusila změnit polohu při kojení. My jsme zpočátku kojily v leže, ale to jsem honila malou s prsem po celé posteli, protože se ne a ne přisát a teď kojíme v seďe a problémy nemáme, až na výjimečné chvíle, kdy je hodně utahaná nebo ji bolí bříško.
Ještě mě napadlo: kojíš přes klobouček? Jestli ne tak to zkus …
Hodně trpělivosti, neklesej na mysli a vydrž…
Radka a Sabinka 3m