Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, máme doma týdenní miminko a už teď u něj pozoruju, že je v noci mnohem víc aktivnější než přes den. Naštěstí ho zatím nic netrápí, takže když zrovna nespí, tak pozoruje okolí, všelijak se vrtí a cosi si povídá, ale tohle všechno se odehrává převážně v noci. Přes den ho stačí nakojit, přebalit a většinou hned usíná. Jak lze miminkům upravit režim tak, aby přes den byli aktivnější a v noci spali. Nebo je na to ještě brzo a časem se to srovná? Díky za rady. Kamila
Ahoj Kamilo,
určitě se to časem srovná, ale radí se při nočním probuzení na mimčo nemluvit, nesvítit v tý místnosti co jste nebo jen hodně tlumený světlo, v tichosti přebalit, nakojit a dát spát.
U nás to naštěstí bylo vpohodě, ale svítila jsem a i teď ještě svítím ve vedlejším pokoji a pořád se snažím v noci moc na malého nemluvit.
Ahoj Miroušek a Pepča (35 týdnů).
Ahojky Kamilo,
my na tom byli stejně, v noci řádil a ve dne spal a nemohli jsme ho vzbudit na jídlo. Dr. nám řekla že ho máme pravidelně budit po 3hodinách na jídlo, no v podstatě ho trochu tím utahat a v noci bude spát.
A taky jsme nekoupali pravidelně bylo nám řečeno že stačí jednou za 2 dny. Ale teď už pravidelně kolem 19h koupeme, a včera už v noci spal dokonce 8,5h. Což je nádhera.
Tak držím palce určitě se to časem srovná a mrně bude spát v noci a ve dne bude blbnout ![]()
Mějte se fajn
Mon a Denis 11týdnů.
Ahojky Kamilo,
taky bych ti doporučila v noci na mimi nemluvit, nesvítit…a ve dne když se poštěstí, že bude vzhůru snažit se ho nějak zabavit, aby bylo delší dobu vzhůru a trošku si ho na noc utahala.
Jinak časem se to určitě vyrovná.
Ahojky a klidné noci
Radka a Sabinka 3m
Ahoj Kamčo já mám doma dvouměsíční holčičku a musím říct,že do šesti týdnů také řádila v noci a přes den spala,ale pak se to najednou upravilo po těch šesti týdnech a ted mi spí celou noc a budí se jen na kojení ,takže vydrž a ta změna určitě nastane najednou sem jednoho večera po koupání dala malou do postýlky a ona sama usla a pak jsem to skusila ty následující večery a fakt to zatím funguje tak uvidíme snad to budeš mít stejné drží palce ![]()
Ahoj,
spinkání se upraví samo,myslím.Maminka hlavně musí spát,odpočívat,jedno kdy.my jsme spali 3 měsíce jen 4 hodiny z těch 24, a to jen po půlhodinách.Hrůza!!!Všechnu práci doma a nákupy dělal manžel,protože já sotva stála na nohách.Malý nespával a já ho měla 3 měsíce na rukách.od půl roku ho večer položím do postýlky,s dudlíkem a plínkou pod hlavou(drží si rožky a hlavičkou dotýká látky- je to pro ně větší pocit bezpečí) spinká jak dudek.Kojíme maximálně v noci jednou(má 10 měsíců).Přeju hodně trpělivosti a zdravé mimčo.Katty