Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás zlepšení po probiotikách! Dávám Laktobacílky baby a už má zase bobíky! ![]()
A dali jste nějakou dietu? Vysazovali jste mléko? Nebo při normální stravě jste dali probiotika a ty zabraly kdy? Me v lekarne doporucily Lacidofil a tak jsem zakoupila a dneska v poledne dala, takže já výsledek zatím neznám. Předem díky za odpovědi…
Já dietu nedávala. Malý už tak toho moc nesní, takže jsem ráda za každé sousto i za mlíko.
Jen jsem nasadila ty probiotika jednou denně do mlíka a cca po čtyřech dnech bylo po problému.
Ale kdo ví, čím byl průjem způsobný. Ta probiotika spíš upraví mikroflóru. Ale zase není vyloučeno, že nepomohly
. Každopádně můžou jen prospět!
Ahojky!
U nás zatím žádná změna. Užíváme Hylak, v pondělí jsme byly u doktorky, ta nám udělala výtěr ze zadečku ( výsledek je negativní), napsala Enterol (bohužel je to prášek, ze kterého vznikne divně navoněná suspenze, kterou jsem do malé vůbec nedostala, takže pokračujeme v Hylaku). Držíme docela přísnou dietu, žádné mléko, kaše, v podstatě jsou to různé kombinace - rohlík, mrkev, kuřecí maso, rýže, banán, čaj, piškoty, ode dneška bílý jogurt. Uvažuju, že zítra zkusím koupit Smectu. Už z toho začínám být na nervy, protože nvidím vůbec žádný posun k lepšímu a to už to je 11. den. Malá je jinak v pohodě , veselá, bez teploty, spinká dobře, ale … to kakání prostě dělá neplechu.
Tak Darkovi trval ten průjem víc jak týden, Enterol nezabral…spíše zabrala celková dieta - takže skoro nejedl, žil na rohlících a kukuřičných křupkách ![]()
Dostal sirup nějak Sumetrolim a konečně je totálně bez průjmu. Tak snad to vydrží ![]()
Tak Darkovi trval ten průjem víc jak týden, Enterol nezabral…spíše zabrala celková dieta - takže skoro nejedl, žil na rohlících a kukuřičných křupkách ![]()
Dostal sirup nějak Sumetrolim a konečně je totálně bez průjmu. Tak snad to vydrží ![]()
Jak dáváte ten Hylak??? Já mu ho zředím na lžičce čajem, ale i přesto se mi natahuje ![]()
Zase nevím, jeslti dávat, když je mu to tak protivné, že se málem pozvrací..
Najela jsem zpátky na Smectu - prý je slabá oproti Hylaku, to mě řekla v lékarně..
Zdravím všechny, nasadili jsme probiotika a za dva dny výsledek - bobky. Zakoupila jsem v lékarně lacidofil, pridala jsem ho do mrkve (do sklenicky od hami) a po dvou dnech vysledek. Krome toho jsme stale pokracovali v hylaku a snazili se o dietu tj. rohliky, housky, mrkev,bezvajec. testoviny, ryze a jednou jsme nedali mleko (ale to byl rev). Tak snad Vam tato informace pomůže a brzo se take toho zbavite. Kazdopadne diky za vsechny odpovedi, pomohli my, nejen radami, ale taky psychicky, že v tom nejsme samy! Drzte se
No, mě docela udivilo, kolik batolat srajdí! Možná to bylo i z těch veder ![]()
to mě taky překvapilo, když jsem na to tady narazila, proto jsem se trochu uklidnila, že to nebude tak vážný!
Doufám, že mi poradíte. Mám 16 měsíční holčičku a ta má už 11 den průjem
má diteu, nebaští nic mléčného, jen rohlíky, piškoty,banán, jablíčko, rýži, brambory, mrkev a kuřecí maso a přstose stav nezlepšil. Brala na to Hylak a teď má jiné tabletky 3 den a nic nepomáhá. Včera měla 15 pokaděných plen
. Dr nám dělala stěry ale výsledky budou až zítra. Neměly jste někdo něco podobného????
U nás pomohlo následující: ráno laktobacily, dopoledne půl pytlíku smecty, po obědě (pár lžiček čehokoli „dietního“) zase laktobacily a k večeru zbytek smecty. Takhle jsme jeli tři dny, než to zabralo. Jinak stříkačkou kulíška (jinak bych to do ní nedostala) po každém průjmu. Malé je skoro 11m.
Taky byla na výtěrech a doktorka říkala, že ať už to vyjde jakkoli, stejně nám nic jiného nenapíše. Naštěstí zabralo a dneškem jsme snad za vodou.
Ať je brzy líp. ![]()
Ještě mi vlastně doktorka kladla na srdce (jsem nepřipsala u prvního příspěvku), aby byl dodržený odstup mezi smectou a laktobacily. Smecta potáhne střevo, které má tím pádem čas se regenerovat a hojit. V té době by laktobacily odešly bez využití. Proto jsem psala jak jsme co dávali. ![]()
aevko, co píšeš tak to samé máme my zatím dáváme Hylak a měl dva dny dietu s tím, že ráno mléko (Hami 4) jsme nedali ale večer přes to vlak nejel, vyměkli jsme. Stav je stejný a začínám být z toho zoufalá. Jak jste na tom Vy? Máte nějaké zlepšení?