Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terulkaslunicko ja ji to michala do mleka nebo sladke stavy, kdyz uz me fakt rocilovala a nechtela to. Tak jsem ji to dlala do strikacky a po militrech ji to steikala do papulky. Ty mensi davky nemohla vyplivnput, a tak jsem ji t am postupne vystrikala cele, ale trvalo to treba hodinu. Chut to urcite zmeni.
@cizova díky za reakci
budeme se s tim nejak poprat a snad to brzy prejde, jinak jablicko nam doporučila doktorka pry reguluje stolici jak při zacpe tak při průjmech
tak nevim
boruvky jsem prave myslela, ze jsou na zacpu, tak diky za info - zkusím ![]()
Borůvky na průjem a švestky na zácpu…u mě jsou sice všechny tyto doporučení naopak ale u naprosté většiny to tak je
jo ještě zkus mák(bychty nebo něco…ten taky staví dost dobře)
@Janichka díky zkusím to zítra koupit a uvidíme…snad to zabere, jinak probiotika nedávám…jsem z toho krapet nešťastná už ![]()
@terulkaslunicko tak kup jeste probiotika, ty jsou hodne dulezite. Docela dobre vychazi od swiss laktobacilky baby. Jsou taky vysypavaci a chut nemeni:)
@cizova zkusim a uvidíme jak to dopadne…nejhorsi je, ze mala jak na potvoru když ma jist jabka tak je nechce, když ma jist banan, tak ho nechce…aspoň ze tu mrkev mi sni…když ona by si nejradeji dala jogurt ![]()
@Janichka a muzou se spolecne s tim enterolem? laktobacilky jsem davala male, když byla ještě mimco
pak jsem prestali
@terulkaslunicko jasne, ja laktobacilky davam pri kazdem problemu ![]()
@PeBe24 Ahoj
Dopadli jsem tak, že nám paní doktorka odebrala ještě moč a vzorek stolice - vše ok. Takže jsem dál pokračovali v dietě - mrkev, rýže, kuřecí maso, jablka, banán, suchý rohlík, černý čaj…dávala jsem dvakrát denně enterol - vždycky jsem ho zakamuflovala do cherry rajčátka
Průjem přestal - trval 3 týdny…byl to mazec. Těch plen!!
Doktorka mi říkala, že dcera mohla prodělat nějaké virové střevní onemocnění, nějaké částečky na střevě mohou být tou virovou infekcí poskozeny a ty teď nejsou schopny trávit třeba mléčný cukr…prý nám nezbývá než čekat, než se to střevo spraví…Tak jsme čekaly a naštěstí to přešlo…Vy jste už byli na nějakém vyšetření? Výtěry, stolice, moč?
@PeBe24 Taky měla takovou kašovitou stolici,5× - 6× denně…umělé mléko mi malá už nepije ani normální…takže nedávala, ale být tebou, tak ho zkusím na pár dní vysadit úplně…všechny mléčné výrobky - jogurty, tvarohy, sýry…Těch pár dnů mu to neublíží a třeba to pomůže…v mléce máš právě ten mléčný cukr, se kterým může být problém…laktobacily jsou fajn, akorát je to běh na delší trať, chvilku trvá než se projeví…Vím, že ta dieta není nic extra - malé už pak lezla rýže a mrkev i ušima, protože to měla dvakrát denně…ale myslím, že to zabralo…Místo šťávy s vodou bych uvařila třeba nějaký bylinkový čaj a přislazovala bych medem nebo třeba hroznovým cukrem, obyčejným cukrem určitě ne…snad vám to brzy přejde - vím jaké je to trápení
Ahojky nám se osvědčilo na dva dny vynechat UM a nasadila jsem dietu kterou jsem našla na
http://www.fnbrno.cz/…nenich/t2844
At jste brzo zdraví ![]()
@PeBe24 taky jsem jí to zalívala vždycky trochou vývaru buď z mrkve, nebo z masa
ze zacatku to valila, po trech dnech to uz nechtěla ani videt…tak jsem nabidla třeba suchy rohlik…nechtěla, tak nemela nic…marne :-/ u nas je na veceri kase a rano jogurt a odpoledne tvaroh, takze vysadit to byl taky boj, ale da se to…rano jsem třeba davala na snidani banan, dopoledne suchy rohlik, na obed brambor nebo ryzi s mrkvi a masem, odpoledne jablicko, a vecer to same co na obed a nebo velmi dietni kureci vyvar s rohlikem…ovocny caj muzes dat, pokud nesledujes, ze by ho potom vice prohánělo…jak jsem uvařila dceri ovocny caj, tak to jelo, nebylo 6 stolic, ale 10 za den…takze jsme musely taky vysadit…preju at jste brzy fit…a ještě me napada..nechces zkusit koupit ten enterol? myslim, ze u nas opravdu zabral…jsou to takove kaslicky, které se rozpulí a muzes ten prasek vysypat, takze se to opravdu dobře do dítěte dostava ![]()
@PeBe24 to verim, ze uz toho ma dost…:-D trva to uz dlouho…vločky jsem nezkousela, tak to nevím
ale borůvky prý ucpávají, tak můžeš zkusit ![]()