Průjem u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
205
16.1.12 14:15

Máme pořád průjem

Mám také asi stejne starou dceru a starosti mi dělá, že nemá skoro vůbec pevnou stolici co pamatuju. :think: Je fakt, že jí hodně řídké stravy, a všimla jsem si, že má průjem - hlavně před odpolednim spanim, tedy mě napada po ranním mlíku :think: :palec: Ale jinak kaka tak 4× denne-coz je asi normal, ale ma porad opruzeniny, takze tu beha polonaha, vyradili jsme vsechny potraviny, ktere jsou agresivni a uz nevim co s tim. Jinak k tobe my2 11 dní průjem je fakt hodně. Naše malá měla opravdu silný průjem - bude to asi měsíc, a to ji vydrzelo tyden. Byl to fakt smrad, ze ji to samotne vadilo a nosila mi plinky na prebalovani, take v noci zvracela, mliko vubec nepila, jen jogurty´- bile holandie a aktivie, ty jsou jiz zkysane, takze v brise nezkysou a z toho defacko zila ten tyden. Probiotika jsou super, ale nezaberou hned, klidne to trva si myslim dva tri tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 21:00

Dobrý večer,
jdu se poradit. 16 měsíční syn má od pátku den průjem. Nezvrací, teplotu nemá, ale má zelený vodový průjem s hlenem. Dneska odpoledne již „jen“ vodový průjem. Jí normálně, pije normálně (nasadila jsem dietu). Ale zajímalo by mě, kdybyste vyrazili k doktorovi? Chtěla jsem vyrazit zítra, ale od rodiny jsem se dozvěděla, že jsem přecitlivělá a mám to nechat, že to je jen průjem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2801
17.2.13 21:03
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
jdu se poradit. 16 měsíční syn má od pátku den průjem. Nezvrací, teplotu nemá, ale má zelený vodový průjem s hlenem. Dneska odpoledne již „jen“ vodový průjem. Jí normálně, pije normálně (nasadila jsem dietu). Ale zajímalo by mě, kdybyste vyrazili k doktorovi? Chtěla jsem vyrazit zítra, ale od rodiny jsem se dozvěděla, že jsem přecitlivělá a mám to nechat, že to je jen průjem. :nevim:

Ahoj já bych pro jistotu šla zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
17.2.13 21:11

Dcera (18m) má průjem už tři dny, lezou jí stoličky. Pokud normálně jí a pije, nešla bych. Jak se chová jinak? Jako máma vycítíš, kdy je to v normě a kdy už je zle :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.2.13 21:13

Ja bych i nasadila laktobacily ale k dr bych asi sla, nebo tam alespon zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 21:19

@renule2 je víc plačtivej, ukňučenej, když se mu něco zakáže, tak se může vzteknout… Mně právě děsí i to, že máme ve čtvrtek očkování (2× odložený Priorix), tak bych se aspoň omluvila. Což jsem se taky doma dozvěděla, že dělám z komára velblouda, že průjem není nemoc…
Přijde mi v pohodě až na to kňourání.

• Citovat
  • Upravit
2801
17.2.13 21:22
@Anonymní píše:
@renule2 je víc plačtivej, ukňučenej, když se mu něco zakáže, tak se může vzteknout… Mně právě děsí i to, že máme ve čtvrtek očkování (2× odložený Priorix), tak bych se aspoň omluvila. Což jsem se taky doma dozvěděla, že dělám z komára velblouda, že průjem není nemoc…

a nerostou mu teda zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.2.13 21:41

Ahoj, k dr. bych šla, protože řádí virózy, kdyby nic, udělají malému alespoň výtěr. Já byla dnes s malou v nemocnici na kapačkách. Kamarádka byla s prckem v nemocnici minulý týden a to na 3 dny. Ať máš klid a malý správný lék co zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
17.2.13 21:51
@Anonymní píše:

Priorix na 100% odložit! (ono se to nepo,,, dcery byla prvně očkována ve třech letech a taky to bylo jedno.)

Na průjem dietu - banány, jablka, babánové a jablečné přesnídávky (ideálně bez cukru, nechaj se sehnat např v Bille, Tescu, Globusu, Coopu), piškoty, rohlíky rýžový odvar (nesolený), jako polévku, vařená mrkev, bramborová kaše bez mlíka, ideálně žádné mléčné výrobky.
Z léků: probiotika, Smecta, Enterol ( ten je úplně super, naše cácorky dostal celekm slušně ze střevní virozy, která se opakovaně vracela a mne pomohl i v tom, že to ve mně jen bublalo a jinak jsme byla OK), Probacin.

Super je, že nezvrací, ale i tak hrozí nebezpečí dehydratace. Stejně tak je super, že pije (měl by vypít miniámálně litr)), když vypije 2, je to pro jeho blaho.

Pokud se ti na něm nebude něco zdát, (např. začne být malátný), tak se seber a jeď na pohotovost (může být dehydrovaný - už první kapačka ho z toho dostane ;)).
Dr. zítra zavolej a domluv se s ní, co a jak. Jestli vás bude chtít vůbec vidět (např. udělat výtěry).
Určitě se tě bude ptát na to, jeslti má/měl teplotu, kolik těch stolic je denně.
No a víc už mne snad nenapadá. ;) Kdyby něco, tak se ptej ;).
Dietu doporučuji ještě alespoň 2-3 dny poté, co se ti bude zdát dobrej. Ty mrchy se rády vrací.
Přeji, ať jsou to jen zuby, případně střevní viroza a nikdo jiný z rodiny to nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
17.2.13 21:53

Tak očkování bych určitě ještě odložila. Koneckonců na to má ještě čas…A co ty zuby, netlačí se nějaké? U růstu zubů bývá často průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 22:01

@renule2 nevím, jestli by to mohly být zuby. Už jsme na ně sváděli dalších několik průjmů a nikdy nic nevyrostlo. Ale změnili jsme UM, tak nevím, jestli to může být i tím.
@Brontik dietu dodržuje a slazené výživy nedávám ani normálně (to je hnus fialovej). On je naprosto v pohodě. Dneska to bylo už lepší, ale nevím, nakolik to bylo dietou, protože měl mrkev, rýži a banán, které normálně skoro nejí, protože ho brutálně staví. :nevim:
Tak asi uvidím ráno, jak to bude vypadat a podle toho se zařídím.

• Citovat
  • Upravit
26.5.13 13:22

Ahojte, potřebuju radu…Dcera, 19 měsíců, má průjem už 10 dní…na výtěrech u lékařky nic, prý vše v pořádku. Dle lékařky nějaké virové onemocnění. Jinak je bez teplot, normálně jí a pije, je čilá…Dávám jí teď dietní věci, vařená mrkev, vařené libové maso, jablka, banány, rýže, brambory, suchý rohlík apod. Doktorka mi řekla, ať koupím smectu a dávám jí to, jenomže ať dělám co dělám, nemůžu to do dcery dostat…zkoušela jsem snad už všechno možné…Takže k dotazům: Co jiného na průjem, aby to pomohlo? A příjde Vám normální, že už ho má tak dlouho a vůbec žádné zlepšení ani při dietě? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
26.5.13 13:29

Rýžový odvar udělej a dávej jen mrkev, případně s rýží, nebo banánem. Nic jiného bych nedávala. Ani rohlík ne a k pití černý čaj. Pokud se to nezlepší, šla bych k doktorce znovu. Není normální mít tak dlouho průjem

• Citovat
  • Upravit
Billi
26.5.13 13:37

@terulkaslunicko co zkusit od Hipp ORS200, ten si v okolí všichni chválí.
Nezměnili jste něco? Něco nového k jídlu? Novou značku UM, kravské mlíko… Nemůžou jít růst zuby?
Jinak, jak velký průjem to je? Po takové době bych se bála dehydratace.

• Citovat
  • Upravit
26.5.13 13:43

@Billi Právě, že jídelníček máme pořád stejný, UM ani kravské mlíko už pár měsíců nechce pít, takže nahrazujeme jogurtama a tvarohem…Jídelníček máme delší dobu pořád stejný :-/ Jinak dcera vypije za den minimálně litr a půl tekutin, takže dehydratovaná asi nebude. Ten průjem vypadá asi takto - 3× až 4× denně, z toho dvakrát tužší hustější kaše, a dvakrát žlutá řídká stolice…:-( už fakt nevím, co si počít…a to od toho hippu je mlíko nebo co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí