Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Holky, prosím o radu. Jsem asi tak 6tt. Potvrzeno v moči a krvi, ale k dr. jdu až příští týden. Ráno jsem měla průjem a 2× jsem zvracela, bolí mne žaludek, jsem slabá a pořád bych spala. Může to být součástí těhotenských příznaků nebo mám nějakou virózu? Když jsem byla těhotná s prvním dítkem, tak jsem neměla skoro žádné potíže, takže to neznám. Pokud je to viróza, může být pro mimi nebezpečná? A mám raději vyhledat doktora?
Myslím, že to může být i k těhu, mě bylo špatně na začátku skoro pořád, tedy šlo jen o zvracení, ale taky mě z toho bolel žaludek a únava je klasika..
Ale samozřejmě to klidně i nějaká virózka může být, máš třeba teplotu? Kdyžtak zavolej dr. tím nic nezkazíš. Nebezpečné pro miminko to myslím nebude, hlavně hodně pij a buď v klidu ![]()
Jo, i průjem může být k těhotenství, nebo teda viroza, už je na ně zase období, „nejlíp“ se to pozná, jestli se někdo pobleje do dvou dnů po tobě ![]()
Chce to klid, tekutiny, dietní stravu, pokud by byla teplota, můžeš paralen, můžeš nasadit případně laktobacila, smectu… Uvidíš, co z toho vyleze, kdyby ti bylo hodně šoufl, tak samozřejmě může pomoct i nemocnice, dají čípky proti zvracení, zavodňovací roztok, to sama poznáš, kdyby ti bylo fakt nějak děsně.
Přeju ať je lépe ![]()
Děkuju, teplotu nemám. No malej mi takto dvakrát zvracel v Út (průjem ne), ale druhý den byl doma a byl dobrej, příčinu jsme nenašli, myslela jsem, že třeba z jídla, tak šel ve Čt do školky a tam se prý pokakal, měl to řídký, říkala pí učitelka. Ale předtím byl doma ráno a bobek normální. Jenže on školku špatně snáší, začínáme, tak to mohlo být i z nervů. V pátek už pak byl zase doma. Tak nevím, jestli to s tím souvisí. Já hrozně málo zvracím, naposledy tak před 10 lety, tak fakt nevím. No mám strach, aby to nemělo nějaký špatný vliv na to těhotenství, ale zase jet do nemocnice
Aby mne neposlali do háje.
@Anonymní píše:
Děkuju, teplotu nemám. No malej mi takto dvakrát zvracel v Út (průjem ne), ale druhý den byl doma a byl dobrej, příčinu jsme nenašli, myslela jsem, že třeba z jídla, tak šel ve Čt do školky a tam se prý pokakal, měl to řídký, říkala pí učitelka. Ale předtím byl doma ráno a bobek normální. Jenže on školku špatně snáší, začínáme, tak to mohlo být i z nervů. V pátek už pak byl zase doma. Tak nevím, jestli to s tím souvisí. Já hrozně málo zvracím, naposledy tak před 10 lety, tak fakt nevím. No mám strach, aby to nemělo nějaký špatný vliv na to těhotenství, ale zase jet do nemocniceAby mne neposlali do háje.
nemůžou tě poslat do háje, jsi těhotná a je dobře, že to nechceš podcenit, jestli máš pochybnosti, tak bych jela a nebo si tam zavolej a uvidíš co ti řeknou. Hlavně pij
Na zdravé těhotenství to vliv mít nebude. Do nemocnice jsem myslela, pokud by to bylo horší, já se zvracením a průjmem skončila na infekčním, dost hrozný průběh.
Nebo kdyby to bylo od těhotenství, tak jsou holky, co neudrží ani vodu, přijde dehydratace, omdlévání… Tak jen že takové ty horší stavy jsou řešitelné, ne že by ses měla sebrat a hned jet ![]()
Já jsem měla na začátku tohoto těhu šílený průjem, nepomáhalo nic, jen jsem zkoušela trochu heřmánkový čaj, probiotika…teď jsme skoro na konci těhu a vyoadáme OK. Hlavně nepodcenit ty tekutiny. Tak ať je líp a kdyžtak ať pomůžou doktoři.
@Anonymní píše:
Děkuju, teplotu nemám. No malej mi takto dvakrát zvracel v Út (průjem ne), ale druhý den byl doma a byl dobrej, příčinu jsme nenašli, myslela jsem, že třeba z jídla, tak šel ve Čt do školky a tam se prý pokakal, měl to řídký, říkala pí učitelka. Ale předtím byl doma ráno a bobek normální. Jenže on školku špatně snáší, začínáme, tak to mohlo být i z nervů. V pátek už pak byl zase doma. Tak nevím, jestli to s tím souvisí. Já hrozně málo zvracím, naposledy tak před 10 lety, tak fakt nevím. No mám strach, aby to nemělo nějaký špatný vliv na to těhotenství, ale zase jet do nemocniceAby mne neposlali do háje.
Ja mela v prvnim trimestru otravu z jidla. Byli jsme tenkrat na oslave u tchyne
a vsichni jedli to same. Jen ja a manzel jsme to meli. Manzel mel prujem a ja zase zvracela. Za dva dny 4kg dole. Nekecam! Uz jsem to nedala a zasla k obvodacce. Ta mi dala pigaro do zadku ( co uz si nepamatuji ) a byl klid. O miminko bych se nebala
pro jistotu bych ale k dr. zasla. Je to tve zdravi, takze at si o tobe mysli co chce. Tobe to muze byt u zadele. At je brzo lip ![]()
Holky, tak už mám i teplotu a bolesti svalů, manžel se taky nějak necítí. Takže to bude asi viróza. Takže asi bych měla jet do nemocnice, že. Mám strach z té teploty, mám 37.8 st. Můžu si vzít paralen?
Určitě nic nezkazíš tím když si vezmeš Paralen a budeš maximálně v klidu a maximálně odpočívat.
Chtěla bych vám všem poděkovat za podporu a za rady. Opravdu se z toho vyklubala nějaká hnusná střevní viróza, manžel si tím prošel pak taky. Teď jsme oba, jak lazaři, nemůžeme se ani hnout. Ale teplota klesla a už udržím v sobě pištot a rohlík, takže snad už bude jen lépe. A doufám, že tomu kulíškovi ve mně to nějak neublížilo ![]()
Holky, prosím o radu. Jsem asi tak 6tt. Potvrzeno v moči a krvi, ale k dr. jdu až příští týden. Ráno jsem měla průjem a 2× jsem zvracela, bolí mne žaludek, jsem slabá a pořád bych spala. Může to být součástí těhotenských příznaků nebo mám nějakou virózu? Když jsem byla těhotná s prvním dítkem, tak jsem neměla skoro žádné potíže, takže to neznám. Pokud je to viróza, může být pro mimi nebezpečná? A mám raději vyhledat doktora?