Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak hlavně to není tvoje, když to nemáš na katastru. Možná budou chtít novou smlouvu, nevím, jestli to zapíší podle dva roky staré. A finančák nic, až to bude tvoje.
No tak hlavne sis mohla pekne zavarit, kdyby babicka zemrela. Takze radim urychlene valit na katastr a doresit to, protoze technicky vzato ten pozemek stale neni tvuj.
@Ernais ano to pravé vím, ale bojím se nějaké velké pokuty z katastru
Doneseš tam smlouvu s ověřenými podpisy a návrh na vklad a oni ti ho zapíšou. Jen do té doby nesmí babi zemřít, jinak to budeš mít celkem komplikovaný.
@Anonymní píše:
@Ernais ano to pravé vím, ale bojím se nějaké velké pokuty z katastru
Katastr fakt pokuty za tohle nedává, je to jen tvoje věc
Nemyslim si, ze dostanes nejakou pokutu, proc taky? Pokud te desi stare datum smlouvy, tak si s babickou sepiste novou.
Hele jim je to jedno, žes tam tu smlouvu nevložila, to je čistě tvůj problém, že ten majetek vlastně není tvůj
Jestli bude staré datum problém, to nedokážu říct, ale tak vytisknout to znovu s aktuálním datem je to nejmenší, akorát to budeš muset znovu všechno ověřit.
My jsme po kolaudaci taky nemeli dva roky casu… na katastru jim to bylo uplne jedno. A financak jsme podali zmenu taky za potom, rozdil na dani asi 200 tak snad nam neprijde jednou 400 nedoplatek:-) ja tedy mela pripravenou vymluvu, ze kdyz to overovali geodeti a je tam i razitko, tak, jsem myslela, ze uz to vyridili…
A myslíte že není průser napsat smlouvu novou? S jiným datem? Mám na tom i hypotéku 😐
@Anonymní píše:
A myslíte že není průser napsat smlouvu novou? S jiným datem? Mám na tom i hypotéku 😐
Hypotéku? A to banka nechtěla doložit, že jsi v katastru vlastníkem?
Máš hypotéku? Bez zástavního práva a vyznačené plomby na katastru ti nikdo hypotéku nedá. Asi si pleteš úvěr s hypotékou
Teda uprimne zasnu, ze jsi dokazala 2 roky klidne spat s tim, ze splacis pujcku na neco, co vubec neni tvoje. Na druhou stranu mas opravdu velike stesti, ze se s babi za ty dva roky nic nestalo. Proste vem vsechny papiry co mas (navrh na vklad jste sepsaly?) a padej na katastr. Ja bych sla uz dnes, pokud maji uredni hodiny, jinak hned v pondeli.
@ančapepča @ančapepča no je to úvěr ze stavebního spoření. A zatím nic doložit nechtěli :/
Proste tam dojdi s temi smlouvami, co mas. Nic se nedeje, dokud je babicka nazivu.
Zdravím všechny, kdo by mi dokázal nějak poradit. Od Babičky jsem koupila pozemek, nějak sem to neřešila, je to přece v rodině. Vím, že je blbost. Já to pořád odkladala a už jsou to skoro dva roky co ho mám neprepsany
příští týden se tam chystám, nevíte co mě čeká? A co pak financaku?