Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nijak zvlast se nepripravujeme. Skolu proti baraku. Aktovku vybereme brzo.
Krouzek ma Brontosaury, vzali ji, jako predskolacku, ze je sikovna a zvlada jezdit vylety a ucastnit se schuzek. Plus ji udelala segra, ze se ucastni.
Bezne berou od prvni tridy. Bude urcite pokracovat. A hraje fotbal. Ve skole je vyber krouzku: anglictina, gymnastika, vytvarka, atletika, logopedicky krouzek a ctenarsky krouzek, mazoretky).
Vim urcite, ze chce gymnastiku. Ona chodila loni, jako cerny pasazer pul roku, protoze ve skole delam a moc se ji libilo. Letos ji nemohla vzit, ze mame moc prvnaku a musela odmitat deti na krouzek. Takze i moje mladsi dcera mela smulu, ze az od prvni tridy znovu ji muze vzit, aby rodice neprudili, ze skolaky nevzala a skolkarku si nechala v krouzku.
Vetsina krouzku se stiha behem druziny, takze si muze vybrat.
Příspěvek upraven 10.02.18 v 17:43
Ve skolce maji pripravku, kterou bych prirovnala nultemu rocniku. To ji moc bavi. Kazdy patek si nosi ukol a hrde nese hotovy v pondeli. Hlida si, aby se nezapomnel doma, protoze ho musi odevzdat
. Doma si dle nalady dela pracovni listy.
Do skoly se moc tesi. Trosku bude zklamana, protoze chtela obcas potkavat segru ve skole. Ale pro kapacitni nedostatek a moc prvnaku opet. Na 70% vypada, ze ctvrtou tridu budeme stehovat na druhy stupen v zari (tj. jina budova skola, jina cast obce), takze se pravdepodobne nepotkaji vubec. Takze mladsi pripravujeme, ze nema pocitat, ze segru ve skole potka.
@Sára 1 píše:
Moje dítě má taky šílenou výslovnost. Neumí hodně písmenek. A přesto mi logopedka na poslední návštěvě řekla, že odklad by nedávala. To samé mi řekla i učitelka ze školky i učitelka ze školy, která dceru zná.
Vždyť to píšu, že znám děti s opravdu šílenou výslovností a nemají odklad. Aktuálně má spousta dětí v první třídě vadu řeči.
No a pak je výslovnost a další problémy. Někdy to to dítě zvládne, ale je spousta dětí, co špatně vyslovuje a má i problémy pak s psaním a dalším, protože má napsat ryba a napíše lyba, místo šiška má siska, místo děda má deda…
Syn ráčkuje a neumí ř, ale když píše, tak píše správně.
Aktovku vybereme, ktera bude dceri pasovat, protoze ma 116 cm, 16 kg. Je drobek. Starsi mela rok pevnou aktovku a od druhe ma anatom. batoh. Aktovka mela minus, ze byla nizka na vysku, mizerna kapacita a byla tezsi.
Pokud male sedne anatom. batoh, tak bych poridila radeji batoh. Ale rozhodne se v obchode.
Jak sleduji prvni a druhou tridu, tak to byva pul aktovky, pul ty batohy.
@Sára 1 já jsem vybírala typ a dcera si potom vybírala barvu, ale tento se i mně líbil nejvíc z toho co nabízeli. Navic se mi zdá i praktický, není vyloženě světlý, takže nebude hned jako prasátko ![]()
@Sára 1 psaly důvody jako nezralost, kvůli logopedie, sociální nezralost, že ještě nejsou vyhrani, ze pokud se majimi na něco soustředit, tak nevydrží apod. Já na to mám názor jako ty, taky si neumím představit ve školce 7 leté dítě s 3 letými..
@Kakachna Je. Dcera je pod 3. percentilem od narození. Porodní hmotnost 2.45 kg, narozena v termínu.
@Katuskka Mne se právě taky líbí ten srdíčkovy, ale podle fotek má dcera vybraný motýlkový.
Za kolik jste kupovali? I penal? U nás ve školce jsou předškoláci zvlášť. Nevím, jestli by i neřešila to, že většina dětí odešla do školy a ona ne. Má kamarádky i v menším oddělení. Jen si prostě myslím, že je oproti nim dál. A už dva roky se mě občas někdo zeptá, jak se ji líbí ve škole. Vypadá starší. Soustředit se umí. Rada dělá úkoly, písmenka ji zajímají, napsat už toho umí dost, porad se vyptává na písmenka.
@Kakachna naše škola žádnou přípravu nedělá a ani není den otevřených dveří, ale jsem učtitelka a letos mám prvňáky, tak vím, co bude a co děti čeká.
@Billi píše:
Vždyť to píšu, že znám děti s opravdu šílenou výslovností a nemají odklad. Aktuálně má spousta dětí v první třídě vadu řeči.
No a pak je výslovnost a další problémy. Někdy to to dítě zvládne, ale je spousta dětí, co špatně vyslovuje a má i problémy pak s psaním a dalším, protože má napsat ryba a napíše lyba, místo šiška má siska, místo děda má deda…
Syn ráčkuje a neumí ř, ale když píše, tak píše správně.
Z toho mam trošku obavy. A ještě je čas něco zlepšit.