Prvňáček a úkoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
11.4.15 08:08
@zanetV píše:
Ja bych rada jen vedela zda se vsude vyucuje metodou narvat toho domu co nejvic aby uca mohla pri uceni sedet. V tydnu krom skoly nemuze clovek nic jinyho nez resit kde maj co zakroutkovany nebo co jim jen rekla na dodelani. Driv to psali na web td jsme tam meli jen info co vse dodelat prs velikonoce.

Všude ne, to dělají učitelky který jsou pedagogem jenom na papíře. Vzpomínám si, že my měli ve škole taky strašně úkolů a máma vždycky nadávala, protože chodila z práce v 7 večer a seděli jsme do 9 nad úkolama :cert: Jak se znám, tak bych to s učitelkou řešila a vysvětlila jí, že máme i rodinný život a jiné povinnosti než jenom školu jednoho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10114
11.4.15 08:14

Domácí úkoly u takhle malých dětí mi přijdou z zcestný. Matiku, čtení a psaní snad mají každý den, ne? Tak nehrozí, že to co se naučily do příště zapomenou. Akorát jsou unavený a nebaví je to. Taky nemám ráda, když si občas musīm vzít práci domů. Doma se mají proběhnout venku, pohrát si a odpočinout na další den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 08:41

@terien taky to s ni jdu resit. Jeste jsem ji ani nevidela a uz v telefonu se mi zdala neprijemna. Tak uz pocitam i s variantou ze budeme menit skolu.
@Jahru chapu ze ukoly byt musi ale v nejakych mezich. V zari nam rekli ze na vikendy nebudou ukoly aale z toho jsem fakt nepochopila ze na prazdniny dostaneme zahul aby jsme nemohli moc relaxovat asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10114
11.4.15 08:45

@zanetV já si myslím, že to jde i bez úkolů. K čemu jsou dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.4.15 09:05
@Jahru píše:
@zanetV já si myslím, že to jde i bez úkolů. K čemu jsou dobré?

Já osobně teda domácí úkoly zadávám každý den kromě pátku. Myslím si, že jsou důležité proto, aby rodič věděl, co dítěti jde a nejde, aby měl možnost to s ním doma docvičit. Ve třídě nesedí 20 stejných dětí. Něteré by zvládlo učiva 3× tolik, některé nepobere ani polovinu. Já ráda zadávám úkoly nevšední. Občas je nutné zadat str.35/cv.8. Většinou ne. Úkoly jsou podle mě důležité, ale vím, že jsou školy, kde je nezadávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
11.4.15 09:10

Holky… 8o vy máte na učitelky svých dětí telefony? Na tu naši pouze e-mail, neexistují nějaké informace do deníčku - např jsme dostali 5 za nesplněný domácí úkol. Holka si ho zapsala, řekla mi co má dělat udělali jsme to a bylo to špatně neb dělala něco jinýho. Moje chyba - nezkontrolovala jsem deníček kde to bylo zapsané dobře. Druhý den holka přišla že nemá úkol že se musí dodělat a opět to řekla blbě, dopsala do toho úkolu který dělala den předtím pouze odpověď(slovní úloha) :lol: a pak donesla tu kouli.
A v tu chvíli bych očekávala nějaké kratičké vysvětlení od učitelky proč a jak protože děcko je ještě zblblo a vysvětluje všechno zmateně, že tomu nevím ani hlavu ani patu. Kdybych na ni měla telefon tak jí zavolám a hned vím. Takhle jsme nevěděli jestli to má za písemku nebo za co..Já vím že jsem se hlavně měla přesvědčit co je v úkolníčku zapsáno, ale prostě-chyba no. Přiletí se z práce, dvě děcka…blázinec a tak to vzniklo.
Takže se ptám - máte už někdo kouli v první třídě za nesplněný úkol? ;) Nebo jestli je vaše úča dává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
11.4.15 09:13

@Izzz
Náš prvňák má úkoly i v patek a nevadí mi to. Stejně bychom každý den něco procvičovali i kdyby úkol nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10114
11.4.15 09:16
@Izzz píše:
Já osobně teda domácí úkoly zadávám každý den kromě pátku. Myslím si, že jsou důležité proto, aby rodič věděl, co dítěti jde a nejde, aby měl možnost to s ním doma docvičit. Ve třídě nesedí 20 stejných dětí. Něteré by zvládlo učiva 3× tolik, některé nepobere ani polovinu. Já ráda zadávám úkoly nevšední. Občas je nutné zadat str.35/cv.8. Většinou ne. Úkoly jsou podle mě důležité, ale vím, že jsou školy, kde je nezadávají.

A nebylo by lepší slovní ohodnocení? Pár vět každý týden/ měsí, co tomu dítěti jde a co ne? Nebo nedáva DÚ paušálně všem, ale jen to, co je potřeba procvičit - Anička 10 příkladů z matiky, Pepíček tři řádky v písance…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.4.15 09:23

@Jahru mě nevadí dát všem dětem stejný úkol. Nevím, co je na tom špatně. Slovní hodnocení není můj přítel. Jednou za čas dětem píšu, co se jim daří, za co je chválím, ale ta pravidelnost by mě brzy přestala bavit.

@jitkabokule na mě rodiče telefon měli, ale kvůli domácímu úkolu nebo známce mi teda nevolali. Přišli druhý den do školy a tam jsme to společně probrali. Telefon měli pro omlouvání dětí, případně pro nějaký opravdu závažný situace.
Myslím, že u prvňáka bys měla kontrolovat, jestli děláte úkol, který je zadaný. Myslím, že to byla tvoje chyba. A my 5 za domácí úkoly dávat nesmíme. My nesmíme známkovat domácí úkoly vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.4.15 09:24

Tak to koukám a to jsem myslela, že mladej má učitelku co letí rychle…ve škole toho udělají docela dost, dodělávky nedělá. Jen domácí úkoly. Psaní mají téměř každý den krom víkendu. To samé matematiku a čtení. Jen na větší prázdniny dostávají nepovinné úkoly. Třetí učitelka v první třídě je velká blbost a velká chyba vedení školy…tehotnou neměli vůbec k prvnákům dávat… pro dítě je hodně důležité, aby první tři roky měli jednu učitelku. Možná bych se i domluvila s učitelkou a chtěla vidět vyučovací hodinu, proč nestíhá. a co ostatní děti? já třeba nemám kontakt na učitelku, ale na jiné maminky a v případě že nevíme nebo pro nemoc se kontaktujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10114
11.4.15 09:28
@Izzz píše:
@Jahru mě nevadí dát všem dětem stejný úkol. Nevím, co je na tom špatně. Slovní hodnocení není můj přítel. Jednou za čas dětem píšu, co se jim daří, za co je chválím, ale ta pravidelnost by mě brzy přestala bavit."@

Aha, takže je to lenosti paní učitelky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
11.4.15 09:35

@Izzz jo, vím, píšu že je to moje chyba, jindy úkolníček kontroluju, ale prostě se to tak blbě sešlo :( Za učitelkou se stavit a promluvit si není moc šance. Ona je tam tak do půl druhé, já končím v půl třetí a než dorazím z práce je k půl 4. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
11.4.15 09:49
@zanetV píše:
@terien taky to s ni jdu resit. Jeste jsem ji ani nevidela a uz v telefonu se mi zdala neprijemna. Tak uz pocitam i s variantou ze budeme menit skolu.

Kamarádka to tak měla s dcerou.
Každý den dělali 2 hodiny úkoly-psaní čtení, počítání, učení se básniček (holčina byla šikovná) a to už do 2-3 týdne v září. Vzhledem k jiným komplikacím s učitelem (nějak asi nestihl z páté třídy „přecvaknout“ na první) to dopadlo tak, že na začátku listopadu změnila školu. (Třídu změnit nešlo, ta druhá praskala ve švech). A začal jim nový školní rok a úkoly najednou byly za 1/2 hodiny hotové.
Na druhou stranu, při jedné akci si mohla ověřiz, že ten učitel )a rodiče doma) do těch dětí (část z nich s „dys“) natlačili za ten rok takovým způsobem, že i ti „dys“ v druhé třídě velice slušně četli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26461
11.4.15 09:50
@Jahru píše:
Aha, takže je to lenosti paní učitelky ;)

zkoušela jsi psát 28 slovních hodnocení pravidelně jednou týdně? To není o lenosti, ale o zachování zdravého rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.4.15 09:53
@neumisa píše:
zkoušela jsi psát 28 slovních hodnocení pravidelně jednou týdně? To není o lenosti, ale o zachování zdravého rozumu.
:palec:
A ona první třída je prostě náročná. Já první měsíc usínala 4.hodinu u čtení pohádky :)
Ale pokud to někdo nazývá leností, ať ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí