Prvňáček a úkoly

137
10.4.15 20:43

Prvňáček a úkoly

Ahoj všem mám dotaz. Kluk nám nastoupil do 1. třídy a od začátku nosí pravidelně že má číst slabikář a k tomu ještě dělat písanku nebo matematiku. Zajeli jsme se a vše bylo celkem v klidu. Ted už během roku dostali třetí učitelku, třetí rozvrh a učitelka věčně k úkolům dává poznámky že si mají doplnit sešity. Pak tedy po škole trávíme klidně 2 hodiny nad dodělávkama, úkolama a čtením. Tenkrát dostali úkol do dalšího dne: 2 strany slabikáře, 3řádny v písance a 10 příkladů v matice. Napsala jsem učitelce jestli se jí to nezdá už přehnaný a ona že matiku nestihl dodělat ve škole. Má někdo zkušenosti s podobným chováním učitelek v 1. třídě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15447
10.4.15 20:46

Mame kolikrát i 5 řádků v písance a k tomu půlstranky přikladů v sešitě matematické minutovky a každý den 15 minut číst. Tak myslím, že je to nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8978
10.4.15 20:46

Během roku třetí? A co se stalo těm dvěma předchozím? To je fakt drsné pro prvnaky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
10.4.15 20:48

Dcera má čtení 4× týdně, matiku 2× týdně, písanku taky 2× týdně, plus když nestihne dopočítat ve škole, dopisuje doma. Úkoly míváme hotové během 15 minut. Akorát ve čtvrtek nám to trvá, protože to má kroužek do půl 6 a vždycky úkol z M a už jí to takhle večer nemyslí, jak je přetažená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66510
10.4.15 20:49

Bohužel, pokud to dítko nestihne ve škole, musí dodělat doma. Jen je třeba se zeptat, jestli to tak má jen syn nebo i ostatní (myslím dodělávky). Jinak 3 řádky písanky a 10 příkladů mi nepřipadá tak moc. Běžně vím, že píší celou stránku písanky. A u Slabikáře taky záleží, co zrovna čtou. Ty stránky nejsou množstvím textu stejné, někdy 2 stránky dají jednu jinou. Blbý je, že mají úkol na víkend, většinou co znám, tak v pátek dostávají jen čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
10.4.15 20:51

@zanetV mě to přijde tak akorát, pokud to není úplně denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.15 20:53

Nejhorší je že syn si stěžuje že učitelka řekne pište stranu blabla a sedí pak zazvoní a jen řekne kdo nestihl dopsat. To ho můžu rovnou učit doma sama. Jedna šla na mateřskou a od tý doby nemohli nikoho najít. Už čtou klasický příběhy takže máme plné stránky slabikáře a včera 2 plné strany a 27 příkladů. Když jsem učitelce volala řekla že asi jak chyběl tak musí doplnit. když jsme upozornila že nechyběl, odmlčela se. Nechápu ty každodenní dodělávky. máme klasickou školu ne speciální pro genie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.15 20:53

@Aamanda je to takhle každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
10.4.15 20:55

Náš mladej má každý den čtení (10.min.) + k tomu buď matiku (cca 15.příkladů), nebo psaní (celá stránka z písanky). Pokud něco nestihne z vyučování- automat.to má dodělat, naštěstí je to minimálně. Úkol mají každý den, jen pokud budou delší prázdniny-např. velikonoce apod., tak nic. ;)
Psaním úkolů, čtením a přípravou do školy strávíme komplet cca půl hodiny. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.15 20:57

Chápu každý den čtení a pak mat nebo pis. to jsme měli zezačátku ale ted každý den něco dodělává a na velikonoce jsme dostali asi 10 ukolů a dodělávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
10.4.15 20:57

@zanetV Spíš než to kolik toho dělá bych fakt řešila střídání učitelek. Dcera taky nosila docela dost dodělávek domů. Ale dvě hodiny jí to netrvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
10.4.15 20:59

Holky vy mě děsíte, dcera jde do školy v září… a tolik domýácích úkolů? není to na malý dítě moc? ze školky rovnou vydržet 4 hodiny ve škole a pak ještě dvě hodiny doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8978
10.4.15 20:59

Musela jsem mrknout odkud jsi, znám místa, kde dělají učitelky konkurzy, aby mohly učit…taková je poptávka pi místech…jo Praha, jiný svět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.15 21:00

@Akras2 nezdá se mi že bych měla hloupé dítě ale je unavenej a už ho to nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.15 21:03

@truelly já jsem z toho v šoku. dřív jsme vše stihli za 15 minut a teď ho nutíme at vydrží že to za chvilku bude a ve finále vytáhne další sešit že prý má dodělat ještě nějaký další cvičení které jim nezapsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí