Prvňáček a úkoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26451
11.4.15 11:39
@terien píše:
Jestli třeba tempo třídy neurčuje podle většiny, která je ale o rok starší, než by měly být. A v tomhle věku je +-1 rok hodně :nevim:

tak to záleží na učitelce… uznávám, že mít 3 učitelky během první třídy je nešťastné, ale je docela možné, že prostě ty první dvě zůstaly s učivem pozadu a ta poslední se to snaží dohnat. Nevím. Ale vím, že jako učitelka bych si do tempa nenechala rodiči mluvit. Jenže sebe znám a vím, že ti rychlejší se mi v hodinách nestíhají nudit a pomalejší si jedou ve svém tempu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26451
11.4.15 11:40
@terien píše:
Mě by tohle taky vadilo, protože si troufám tvrdit, že ve většině případů je ten odklad zbytečný, tudíž ty děti v 1 třídě jsou vyspělejší než klasický prvňáček a ten pak nemá šanci jim stačit. A pokud je ve třídě takových dětí víc, tak to nedělá dobrotu.

jenže jako rodič do toho moc zasáhnout nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.4.15 11:43
@neumisa píše:
jenže jako rodič do toho moc zasáhnout nemůžeš.

To možná ne, ale rozhodně bych nebyla zticha a nekoukala se jak se dítě každý den morduje 2 hodiny nad učivem, který mohli v klidu probrat ve třídě a jak to narušuje chod celý rodiny. Prostě bych se to snažila řešit a pokud by to nešlo, uvažovala bych o změně třídy nebo školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.4.15 11:44
@neumisa píše:
tak to záleží na učitelce… uznávám, že mít 3 učitelky během první třídy je nešťastné, ale je docela možné, že prostě ty první dvě zůstaly s učivem pozadu a ta poslední se to snaží dohnat. Nevím. Ale vím, že jako učitelka bych si do tempa nenechala rodiči mluvit. Jenže sebe znám a vím, že ti rychlejší se mi v hodinách nestíhají nudit a pomalejší si jedou ve svém tempu.

No právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 11:50

@neumisa myslím že od začátku měli dost rychlý tempo dokonce byli napřed před ostatníma 1.třídama na škole tak ted nevim s kym ta učitelka závodí. a v rodině učitelku máme tak vím že jsem mlčela až moc dlouho. A když moje dítě jde do školy neznamená to že nad ním ztrácím dohled a nemám šanci říct když s něčim nesouhlasím. od toho jsme snad rodiče ne?
@terien mě se zdá že to že dítě začne chodit do školy pro nás znamená že jsme začali chodit s ním a máme poslouchat a podřizovat se. a to jsem nevěřila když mě každej řikal ať si připravím na školu nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26451
11.4.15 11:52

@zanetV

tak jako ozývat se kvůli věku spolužáků v dubnu mi přijde dost pozdě. Ano, měla ses ozvat dřív. Chtít řešit odkladové děti a tempo výuky teď jen prostě podle mě zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 11:54

@neumisa já tam nejdu řešit odklady, když bylo vše v pohodě ted jdu řešit proč kluk nestíhá a nahlídnu do vyučování aby se právě nepotvrdilo že jede jiným tempem než nám bylo předvedeno v září a lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.4.15 12:07

@zanetV u některých učitelů může být hodina před rodiči zcela jiná než bez nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 12:58

@Izzz to je další nevýhoda. jednoduše nemám šanci uspět s výtkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
11.4.15 13:14
@zanetV píše:
@Izzz to je další nevýhoda. jednoduše nemám šanci uspět s výtkami.

V každém případě bys mohla vidět, jestli syn práci ve škole stíhá nebo jestli je výsledek jeho práce stejný jako v hodinách, při kterých bys jako máma nebyla přítomná. Jasně, že si před rodičem paní učitelka nesedne a nebude koukat z okna - o to víc by mě zajímalo, jestli i tak syn nestihne dokončit tolik věcí, jako normálně. Osobně si skoro neumím představit si v první třídě sednout nebo zadávat denně samostatnou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 13:55

Tak díky za připomínky a a informace jak to kdo kde má a v pondělí uvidím co mě bude čekat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10100
11.4.15 17:16
@neumisa píše:
zkoušela jsi psát 28 slovních hodnocení pravidelně jednou týdně? To není o lenosti, ale o zachování zdravého rozumu.

Ne, nezkoušela. Ale týdně opravuju cca 60-80 protokolů studentů VŠ, ke kterým píšu hodnocení, takže myslím, že by to šlo, kdyby se chtělo. Ostatně i na některých zš to jde. Myslím, že učit na zš a sš je těžké, ale vždycky to jde dělat o trochu líp. Vidím to i na studentech, co k nám chodí. 13 let ve škole je nenaučilo přemýšlet, pracovat s informacemi, převzít zodpovědnost za svoje výkony, být iniciativní atd. Většina se umí, bohužel, jen nabiflovat to co je jim předloženo před nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26451
11.4.15 17:20

@Jahru

píšeš hodnocení k jednomu protokolu, jednomu tématu - neshrnuješ týdenní práci ve všech předmetech.

Jistěže to jde - ale nazývat někoho líným jen proto, že má jiný názor a přístup, to je dost odvážné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10100
11.4.15 17:29

Ok, za poznámku o lenosti se o omlouvám. Ale opravdu si myslím, že napsat jednou za čas ( třeba za měsíc) jednu větu do 28 písanek nebo sešitů matiky by šlo. To samé ty úkoly, k čemu je dobrému počtáři, že musí do zblbnutí počítat 1+2, když by se místo toho mohl věnovat třeba procvičování grafomotoriky nebo čtení. A naložit všem všechno, aby u toho trávili hodinu až dvě denně po škole je v první třídě zhůvěřilost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26451
11.4.15 17:38

@Jahru

ti dobří mají většinou práci navíc, netráví čas neustálým procvičováním toho, co už umí. Trávení dvou hodin nad domácím úkolem je kravina, na tom se shodneme všichni. Jenže nevíme, jestli toto konkrétní dítě stíhá a je chybou učitelky, že se zbytečně žene za vyplněnými sešity, nebo toto dítě ve škole nestačí a pak musí procvičovat pořádně i doma.

zakladatelčino dítě má smůlu v tom, že se mu tolikrát změnila učitelka - ale stav v její třídě se nedá brát jako standardní situace.

a pak jsou i rodiče, kterým slovní hodnocení prostě vadí a nechtějí ho - a nelze půl třídy hodnotit slovně a druhou půlku známkou.

normální učitel stejně do toho sešitu nebo písanky sem tam nějaký vzkaz připíše - třeba „toto se ti moc povedlo“ nebo tak něco - to by snad mohlo stačit, ne? Když dávám špatnou známku, připíšu k tomu rodičům, proč to tak je - třeba, že jejich zlatíčko cvičení nestihlo vypracovat, protože se muselo nutně bavit se spolužákem a nedalo si říct. Píšu to tam proto, aby rodič věděl, za co má jejich potomek to, co má.

A ještě jednou - zakladatelka je zcela mimo normální stav v první třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí