Prvňáček a úkoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
11.4.15 20:12

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.4.15 20:21

@neumisa je lepší „rozhodit“ zaběhnutý systém jinde, třeba 4tř by to určitě zvládla líp, než v první třídě. Pro ty děti je hodně změn a ty mělo by jich být co nejmíň. Bylo to nešťastné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26458
11.4.15 20:23
@zanetV píše: .

byť jsi smazala příspěvek, tak ti stejně odpovím - ano, syna bys řešit měla, protože ten je plně ve tvé kompetenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 20:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26458
11.4.15 20:24

@kacabus

ano, souhlasím - ale jejich ředitelka se rozhodla jinak. Je to nešťastné, to říkám od začátku. Ředitelka nejspíš nepočítala s nahrazením druhé učitelky za třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.4.15 20:31

U nás třeba na škole první třídu učí starší učitelky, respektive ty co děti mají a je tam opravdu malé riziko, že by se měnili. Mají je minimálně do třetí třídy..

Každopádně jsem se zeptala syna, jestli tam taky někdo dopisuje, co ve škole nestihl, a říkal mi že občas, ale že ne moc často.. mladej totiž ještě nedopisoval…
Ale určitě je dobré si s učitelkou o tom promluvit, kde je problém, proč tolik dopisuje a zjistit od ostatních rodičů, jestli to mají taky tak.. protože jestli jo, tak učitelka spěchá…nevím kam :think: :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 20:38

V pondeli dam vedet jak jsem nic nevyresila a jdu hledat jinou skolu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26458
11.4.15 20:38

@kacabus

na mé první škole, jsme měli stejný systém, starší učitelky 1. - 2. třída, mladší zbytek. Teď si jedna učitelka vede celý první stupeň. Ani já nenechávám dopisovat - většinou proto, že se rodiče zajímají, chodí si pro úkoly a s dětmi je doma vypracovávají. A mým cílem není mít vyplněné pracovní sešity od začátku do konce. Takže promluvit s učitelkou ano, kontaktovat jiné rodiče ano. Ale v klidu a bez vzteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.4.15 20:48

@neumisa tak s tím naprosto souhlasím, vztekem a křikem se ničeho nedosáhne…ba naopak :potlesk: :potlesk: :potlesk:
@zanetV nemyslím si že bys nic nevyřešila, spíš se budeš vědět, kde je chyba…hlavně za ní musíš přijít v klidu, chtít to řešit. Ne být vzteklá a naštvná :palec: :palec: at to dopadne dobře a jsi ty a syn spokojeni :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.15 20:51

Vztekat se nemusim. Psanim to tak vyzni ale ja se nad tim fakt bavim. Protoze teprv 1. Trida a uz resim co me ceka v devitce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3366
11.4.15 21:52

@zanetV Přečetla jsem si všechny příspěvky a asi bych to udělala obráceně. První bych kontaktovala rodiče ostatních dětí a zjistila situaci - jestli také dopisují, jak moc a tak dále. A až pak bych šla do školy, nerada bych tvrdila nějakou verzi učitelce a pak zpětně zjistila, že ostatní děti stíhají v pohodě akorát to moje v té dané hodině „kouká, kde co lítá“.

Jinak, syn je premiant a úkoly byly vždy na maximálně 20 minut, bez čtení i méně. Za to úkoly s dcerou jsou doteď velmi záživné :zed: V první třídě běžně 1-2 hodiny, nyní kolem hodiny. Dcera má lehčí formu dyslexie a dysgrafie a k tomu je dost akční - takže příklady z matiky hotové do 20 minut s vrcením :zed: Psaní v písance klidně na hodinu - hodinu a půl a já z toho mám nervy v kýblu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
12.4.15 07:44

@Gituš ostatni rodice pomalu taky nadavaji na vse co v te skole je. Jedna maminka taky uznala ze ukolu je dost ze to nemel ani jeji starsi syn. Ale nemuzu cekat az se nekdo odhodla. Driv jsme ukoly delali 15-20 minut. Jenze ted se vse prodluzuje diky dodelavkam. Nez dostali tuhle ucitelku vse slo v pohode. Tak pochybuji ze by kluk byl neposednej(taky ucitelka hlasila ze je videt ze je mladsi nez ostatni ze tihle dva 6lety o prestavkach litaj jak byli zvykly ze skolky ale ze muj se da snadneji sklidnit nez ten druhej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3366
12.4.15 09:31

@zanetV Tak v tomto případě bych opravdu neváhala a do té školy došla, a zjistila, jak to tedy je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
23.4.15 21:28

@zanetV ahoj. My resime uloly denne. Nekdy dve stranky v pisance k tomu priklady v matice a cist. Coz jeste jde alenekdy k ttomu mamw pracovni listy kde máme malovat dle textu cist vytleskavat. Takze ukoly na cele odpoledne. Bojujeme lec marne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26458
24.4.15 13:32

@zanetV

tak jak jsi ve škole dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...