první botičky - na co dát pozor ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
42
7.12.05 17:56

první botičky - na co dát pozor ?

Ahoj, co nevidět budu našemu kulihráškovi pořizovat první botičky. Poradíte, na co dát pozor? Slyšela jsem o nějaké žirafce, ale jsem z toho trochu zmatená 8O
Díky. Marlen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
631
7.12.05 18:42

Ahojky,
já se spíš taky připojuji k dotazu. Slyšela jsem, že botičky se žirafou jsou k dostání u bati. Dají se sehnat i jinde? Máte nějaké odkazy na stránky?
Díky jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
7.12.05 19:01

Ahojte,
meli jsme na toto tema zpracovany denicek, najdete si Letni miminka 2004, bylo to tusim nekdy na jare a psala to Karolinka. Tam to najdete vsechno pekne pohormade.
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 19:22
  • Citovat
  • Upravit
139
7.12.05 19:54

Ahojte holčiny,
mrkněte do starších diskusí, proběhla jich tu během roku spousta. Jen základ - pevná bota, celokožená, zpevněná pata, dostatečně měkká podrážka. Žirafka (dle mého názoru, snad se někdo neurazí) je na nic, protože jsou jí označeny i botky naprosto nevhodné. Docela dobrá značka zdravotní obuvi je Essi, kupujeme ji malé od prvních bot, ale i tam jsem u některých modelů narazila na problém, že měly tvrdou neohebnou podrážku. Je třeba to vždy prohlédnout a nebrat to jen podle značky.
Dobrý výběr přeje Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
7.12.05 20:13

Ahoj holky.

U botiček je důležitá dobře ohebná podrážka a pevná pata,aby si mimčo nezvrtlo nožku.Samozřejmě dobrá velikost a šířka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
7.12.05 20:30

Ahoj,
prvni boticky by mely byt rozhodne nove, ja je kupovala u Bati, maji zirafu a maji vyber. Bota by mela kotnickova a pri zkouseni by se mel dostat za kotnicek na dno boty vas prst.

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.12.05 20:31

Na tu podrážku se hodně zaměř, často dělají botičky hrozně měkké, neměla by být ani měkká ani tvrdá.
Samozřejmě pevná pata. Podle mě jsou lepší vyšší botičky, ale každý ti řekne něco jiného. Aby prcek neměl málo místa vpředu nožičky, ale ani tam zbytečně nelítal.
Jen na žirafku nekoukej.
Jinak první botičky (v létě) jsme měly sandálky Essi, další dvoje máme od Bati.
A protože koukám, že kupuješ na zimu, nekupovala bych sněhule.
Jo a uvnitř botky by měla být velmi mírná klenba, ne velká, ale zas ne rovná, aby nebyly ploché nohy. Co se plochých nohou týče, tak se to kontroluje kolem 3 let, kdy už tvar nožičky bývá celkem stabilní a pak se to kdyžtak řeší. Nicméně je vhodné tomu předcházet.
Každopádně podporuju nákup v obchodě, kde si botky ozkoušíte, klidně i vícero. Přeci jen je to dost peněz. Ať se tam v nich prcek proběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
7.12.05 21:38

ahojky,
díky za rady. Asi půjdu k baťovi a tam si necham poradit. Ještě se zeptám, kde jste kupovali ty botičky Essi?
Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
7.12.05 21:46

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 22:00

Být tebou, tak se teď - v zimě - zaměřím spíš na dobrou obuv domácí. Venku totiž teď asi moc běhat nebudete, takže na té botě zas tak nezáleží - na tu hodinku denně je to celkem jedno. Na doma jsou nejlepší sandálky (aby se noha nepotila) - jak už tu ostatní napsali - kotníčkové, pevná pata…

Aspoň takto mi to poradila naše rehabilitační MUDr.

Zdraví

Gábina + malý Ríša (16m)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.12.05 22:25

Essi obuv seženeš ve větších lékárnách, mrkni taky na jejich stránky http://www.essishoes.com/ , dá se zjistit seznam odběratelů.
 Vvv

• Citovat
  • Upravit
Kac
5049
7.12.05 22:41

Ahoj,
klenbu pro malicke deti neni treba, protoze maji na nozkach-slapkach tukove polstarky, tak klenba je na nic. Nevim uz v ktere publikaci to bylo napsane. Ale koukla jsem na nozky Honzikovi a rekla jsem si ze je ma baculate, tak asi to bude pravda, ze klenba je nyni ve vasem veku zbytecna.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
8.12.05 07:18

Taky děkuju za rady, tady u nás na malém městě zkusím buď lékárnu, nebo vyrazíme do velkoměsta. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.12.05 08:02

Kač tu klenbu mi řekla rehabka a neurolog. A jak jsem psala, děti jí nemají, ale tvoří se a má to předcházet plochým nohám. A naše malá k tomu bude mít navíc sklony díky tomu, že já ploché nohy měla. To je vyjádření odborníka. A taky je lepší když si na to zvykne hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí