První den na střední škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4952
30.8.23 10:04
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Dcera to bohužel nemá takhle… ta teď do prváku půjde, a do její třídy se s ní dostal jeden její otravný spolužák a jeho škaredá setřenice. Ten spolužák by o ní mohl šířit pomluvy, a nevím jak to mám řešit.

Já bych nestahovala kalhoty, dokud je brod ještě daleko. :hug: Obavy chápu, ale jaké pomluvy by tak mohl ten spolužák mezi neznámými dětmi šířit? A proč by zrovna jemu měly věřit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.8.23 10:14
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Dcera to bohužel nemá takhle… ta teď do prváku půjde, a do její třídy se s ní dostal jeden její otravný spolužák a jeho škaredá setřenice. Ten spolužák by o ní mohl šířit pomluvy, a nevím jak to mám řešit.

Nechces to tady prestat plevelit zakladatelce a se svym problémem si založit svoji diskusi nebo se do nějaké stavajici podobné přidat? 8o
Prijde mi to dost nefer a neslušné vůči zakladatelce. :roll:
Je to mlada vyjukana holka a zrejme jeji prvni diskuse tady, kdezto ty resi dceru, ktera ve finale mozna ani tak neresi jako ty… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
30.8.23 11:27

@Hanka1 Tak se omlouvám, že do tématu přispívám pocity a zkušenostmi mojí dcery :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.8.23 11:31
@Barbora_Novotna píše:
@Hanka1 Tak se omlouvám, že do tématu přispívám pocity a zkušenostmi mojí dcery :zed: :pocitac:

Nejsi anonym a tady řešíme obavy z prvního skolniho dnu pro zakladatelku, ktera je ve veku tve dcery a ne předpokládanou šikanu tvoji dcery, ostatně na to je tu diskusi dost, kam se přidat…

• Citovat
  • Upravit
30.8.23 18:51
@Aim33 píše:
Ahoj. Potřebuji pomoc. Nemám žádné přátele a tak doufám že mi někdo tady pomůže. Za týden začíná škola a já půjdu do prváku. Ten rok v 9. Třídě hrozně rychle utekl a mně teď dochází že všechno bude jinak. Budu se muset naučit jezdit do většího města, protože doteď jsem jezdila do školy do vedlejší vesnice. Mám strach. Neumím mluvit s lidmi a ještě k tomu nevím co tam budu první den dělat sama natož zbytek ty další dny. Dostala jsem se na umělku, takže jsem dělala talentovky a tam jsem pár lidí potkala, ale vůbec jsem s nimi nemluvila. Mám strach a velké nervy že zase všechno nezvládnu. Vím že to je takhle u každého stejné, ale já patřím mezi ty, kteří tyhle věci nezvládají. Hodně stresuju a můj mozek myslí jen na ty nejhorší scénáře. Prosím, co mám dělat? Jak se mám uklidnit?

Připomínáš mi mě, když jsem také nastupovala do prváku. :oops: Teď už mě čeká čtvrťák. Měla jsem přesně ty stejné obavy jako ty. Introvert, malé sebevědomí, věčný stres, kamarády ze ZŠ jsem mohla napočítat na prstech jedné ruky, nesmělá, neatraktivní šedá myš, jeden učitel mnou ze začátku i opovrhoval. Bála jsem se, že si nenajdu kamarády, a že se tam budu celou dobu trápit tak jako na ZŠ. Že budu prostě ta neoblíbená ošklivá šprtka. (Pro všechny, co to čtou, nelitujete mě, prosím. Mám to už za sebou. ;) )

Sice mi to nějakou dobu trvalo, ale po čase jsem si našla velmi dobrou kamarádku ze třídy, se kterou se cítím, že máme stejné názory na svět, a které se můžu s čímkoliv svěřit. Po krátké době jsem si našla další, která mě seznámila s další partou dobrých lidí. A takhle se začaly rozšiřovat moje kontakty. :dance:

Nyní musím říct, že můj post introverta se lehce změnil na post extroverta, sebevědomí se zvýšilo na to zdravé a z šedé ošklivky se stala kočka. :mrgreen: Dokonce i ten jeden učitel si mě začal více vážit, ale já si ho držím dále od těla, jelikož si moc dobře pamatuji, jak se ke mně choval. :pocitac:

Poslední rok po mě pokukují i hodně kluci. Nejenom ve škole, ale i v autobuse, na ulici apod.
A víš proč? Překousla jsem to období, začala se o sebe více starat, lidé se o mě začali více zajímat. Zjistili, že jsem fajn holka. Přitom mě celou dobu měli za tu šprtku ze třídy, co se nechce moc bavit. Tímto jsem získala vyšší sebevědomí a tím i více radosti do života. :D

Takže směle do školy a ber tuto zprávu jako motivaci, jako příběh, který dopadl dobře. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
2.9.23 17:31
@Anonymní píše:
@Barbora_Novotna však tvoje dcera má sádry na rukách až po ramena, tak to řešit nemusít, ty škaredá sestřenice, co to znamená škaredá sestřenice?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5652
2.9.23 17:59

@Aim33 dospíváš a přišel čas vylétnout částečně z hnízda. To, čeho se teď bojíš, tě ve skutečnosti posune dál, naučíš se nové věci a stoupne ti sebevědomí. Odvahu, všechno je tak, jak má být :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.9.23 21:51
@Anonymní píše:

Přestaň trollit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.9.23 21:51
@stinga píše:
@Barbora_Novotna však tvoje dcera má sádry na rukách až po ramena, tak to řešit nemusít, ty škaredá sestřenice, co to znamená škaredá sestřenice?
Škaredá je sama Barbora. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
6.9.23 15:27

Zdravím všechny, dcera to má také tak, doteď měla školu před domem, teď musí dojíždět do jiného města na střední. Dnes je to třetí den a dojezd ji problém nedělá, jen je pořád špatná z toho, že tam zatím nikdo moc s nikým nemluvi a ona je asi něco podobného, co zakladatelka, stresmen, stydlín atd…Dokud do ní nezačne někdo hucet, tak ona též nezačne. Takze dnes přišla s tím, že se to tam nedá, je to úplně strašné a podobně řeči. Tak snad se to srovná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42512
6.9.23 15:30
@woušinka píše:
Zdravím všechny, dcera to má také tak, doteď měla školu před domem, teď musí dojíždět do jiného města na střední. Dnes je to třetí den a dojezd ji problém nedělá, jen je pořád špatná z toho, že tam zatím nikdo moc s nikým nemluvi a ona je asi něco podobného, co zakladatelka, stresmen, stydlín atd…Dokud do ní nezačne někdo hucet, tak ona též nezačne. Takze dnes přišla s tím, že se to tam nedá, je to úplně strašné a podobně řeči. Tak snad se to srovná :think:

Určitě. Vždyť se tam nezná skoro nikdo. Zkus jí nějak poradit (ty ji znáš). Nebudou mít adapťák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
6.9.23 15:43

Jojo, adapťak je čeká příští týden. No já tyto problémy neměla, vždy jsem byla taková velká voda. Vcera jsem ji dala pár rad, ať začne mluvit sama, ptá, zajímá. A ona jen to je blbé, nebo mi to odkyve a stejně vím, že si pojede svoje.No je to zatím hodně brzo, snad se to vyvrbi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
7.9.23 10:06

@woušinka dcera je na tom úplně stejně, adapťák nemají vůbec, první společná akce pro všechny první třídy je až lyžák v lednu.
První dva večery mi doma i brečela, včera už to večer bylo v pohodě, ale dnes ráno zase nějaká krize.
A taky doteď měla školu 2 minuty od domu, teď jede po Praze 40 minut, ale cesta ji taky problém nedělá, spíš to, že musí o hodinu dřív vstávat a hlavně že neumí být aktivní v navazování kontaktů…
Přitom je přátelská, chytrá… věřím, že se to časem zlepší a i ty kontakty nějak natrénuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
7.9.23 13:10

Jojo, to je přesně jak přes kopírák ta naše hvezda :lol: Je také hodně přátelská, když už s někým to kamarádství naváže a má ráda lidi, ale neumí udělat ten první krok.
Ale jak si ji kamarádi najdou, tak je ve společnosti strašně ráda a je jí všude slyšet :roll: Asi už je to na dobré cestě, už si našla kamarády, včera mi hlásila, že tam je už par lidí, se kterými už byla na obědě, o přestávkách v kantýně atd…Tak už bude snad v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin