Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Od mala jsem půjčovala miminka do kočárku, když jsme byli na návštěvě, tak samozřejmě mohli chovat, hrát si, přebalovat…
V půl roce jsme třeba dali na hlídání na hodinku až dvě, když jsme něco potřebovali zařídit.
Pokud to miminku nevadí, neviděla bych v tom problém. Tchýně také vychovala tvého muže, kterého sis vybrala, takže ho asi vychovala celkem dobře. Začněte pomalu - pohlídání na pár minut, půl hodiny,…
Máma hlídala děti od narození - klidně po nakojení jsem si zajela do obchodu/lékárny už tyden po narození.
Ve dvou měsících jsem v 18h nakojila a šli jsme na oslavu (ve 21h dala moje odstrikane mléko a ve 23 jsem byla doma).
Takhle jsme jednou za 3 týdny cca vždycky někam na 2-3h s manželem vyrazili.
Od půl roku byl na UM a mám ten pocit, že v 8 měsících byl poprvé přes noc.
Nutno říci, že s mojí mámou se vídal téměř denně a v otázkách pece ji bezmezně důvěřuji a bydlíme od sebe par metrů.
Když to tady ctu tak si připadám jak krkavci matka, nicméně mi to strašně pomohlo na hlavu
Já jsem sa tím neměla provlém vůbec ale my máme dobré vztahy v rodine. ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
První dítě. Byla jsem vyplašená.
další hlídání už bylo v pohodě.
Hlavně mi přijde hezké, že ji muž chce vytáhnout na Valentýna ven, to je přece tak romantické☺️ tak zakladatelko nebuď hloupatá a buduj i ten partnerský vztah. Kolik žen si tu pak stěžuje, že na ně chlap úplně kašle a chtějí se rozvádět?
@Dara90 píše: Více
Tak to já ne, byla jsem ráda, že chvilku vypnu ![]()
Asi od narození mamce, pak svým prarodičům asi ve 3 měsících. Od 10m máme chůvičku. Ale nemá žádné zdravotní problémy. A hlavně lidem, kteří hlídají, důvěřuju. Jestli jsi měla s tchýni nějaké problémy a nevěříš jí, tak se jí nedivím. Na druhou stranu se ani nedivím manželovi, že by po 3/4 roce chtěl být s tebou chvíli bez miminka. Nemáte nějakou restauraci blízko u domu?
Tchýně vychovala tvého muže a taky to zvládla. Myslím, že syn u ní 3 hoďky přežije. Syn si užije babičku, babička si užije babičkování a tvůj muž bude rád, že může strávit tři hoďky o samotě s tebou ![]()
Pro někoho to může být brzo, někdo hlídání chce až o dost později.. a záleží také hlavně na vztazích. Především jde o vzájemnou dohodu a aby to vyhovovalo všem. ![]()
Já nechala dceru poprvé hlídat mou mamkou na půl dne ve 3 měsících. Kojená nebyla. Na noc u nich sama byla poprvé asi ve 2 letech.