První menstruace - kolik kilogramů?

Anonymní
9.6.23 21:59

První menstruace - kolik kilogramů?

Holky, kolik kilo cca měly vaše dcery, když dorazila první menstruace? Četla jsem, že to bývá okolo 45 kg. Sedí to?
Proč se ptám - narazila jsem na diskuzi o menstruačních kalhotkách pro dívky a přemýšlím, jestli kupovat dopředu (a třeba dceři přibalit na tábor) anebo počkat.
Je jí skoro 12, pubické ochlupení roste, ale prsa prakticky vůbec (ale to nemusí nic znamenat, jestli je bude mít po mně, tak toho moc neporoste). Je docela štíhlá (32 kg/150 cm). Tak nevím, jestli gaťky už pro jistotu dopředu koupit s rizikem, že to ještě může třeba 2 roky trvat a pak budou malé. Já jsem byla podobné vyžle a menses jsem dostala až ve 14.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
161
9.6.23 22:22

Také jsem dostala první menstruaci ve 14 letech a vážila jsem kolem 45kg. Myslím ale, že na váze nezáleží. Spíš bych to dceři vše vysvětlila ať pak zbytečně nepanikaří a do batůžku bych ji zabalila obyčejné vložky. Tím nic nepokazíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.6.23 22:56

Já to dostala někdy ve14 a to jsem měla víc, nějakých 50kg, od te doby nerostu ani nějak nepribiram takže mám od te doby stejnou postavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.23 23:03

Mám podobně starou dceru, 38 kilo a zatím nic, ale změny už taky pozoruji. I já mám v plánu menstruační kalhotky, ale beru to tak, že na začátek jsou tu vložky a až to přijde, kalhotky jsou tu do pár dní. A popravdě si nedovedu představit, jak si je přepírá na táboře, zvlášť, pokud by jí to tam přišlo poprvé, ono to chce fakt důkladně proprat a sušit a na to jí nejradši dám instruktáž doma.

• Citovat
  • Upravit
4383
9.6.23 23:11

Ahoj, snad ti pomůže můj názor. Já vždycky byla drobounká, ve 14 letech jsem to poprvé dostala a mohla jsem mít tak 42-43 kg. Určitě dcerce pro jistotu něco sbal. Já si nemohu vynachválit menstruační kalhotky. Můžeš i vložky, je to vlastně na tobě. Nikdy nevíš. Může to dostat ve 12, nebo až ve 14 letech. Každopádně být připravená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
9.6.23 23:55

Pro jistotu bych dala jen vložky, ono je to lepší mít i v aktovce už v tomto věku…ač taky jsem slyšela že je to od těch cca 45kg. Ale zase menstruační kalhotky bych nekupovala jen tak pro sichr… dala bych do aktovky, nebo na ten výlet 10ks vložek pro jistotu. Ač si myslím že jak je taková drobná malá tak to zatím nehrozí. A taky to prý bývá podobné jako u matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
10.6.23 00:55

Kalhotky bych jí na tábor nedávala, přecijen vyžadují nějakou údržbu a já bych je (určitě ne jako dvanáctiletá) někde takhle přepírat a skladovat v pytlíku po zbytek týdne nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
10.6.23 06:04

Prvni MS jsem dostala ve 14 letech pri mirach 30 kg a 160 cm. 45 kg jsem vazila az tak v 17 nebo 18 letech. Na tabor bych pro jistotu zabalila vlozky, kalhotky bych zatim nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.6.23 07:11

Já svojí první ms dostala ve 12 a měla jsem přes 50 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.23 08:08

Díky za příspěvky. Vypadá to, že ta hmotnost docela sedí. Poučená samozřejmě je. Výhoda je i to, že tábor je čistě dívčí, holky se znají dlouhé roky, takže kdyby byla potřeba odpadá takové to „stydím se jít za vedoucím“.
Pro jistotu přibalím balíček vložek. Ale stejně budu doufat, že ještě minimálně ty dva roky bude mít klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.23 08:34

Já to poprvé dostala ve 13 a myslím, že 45 kilo jsem ještě tou dobou mít nemohla (pamatuju se, že v 18 jsem vážila lehce přes 50 na 178 cm). Byla jsem opravdu hodně hubené vyžle, prsa lentilky pod kobercem.

• Citovat
  • Upravit
53518
10.6.23 08:39

Já měla ms těsně po 12 narozeninách. Mohla jsem těch 45 mít, nebyla jsem vyžle.
Kalhotky bych koupila až ve chvíli, kdyby opravdu začala menstruovat. Na tábor bych ji vybavila vložkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.23 08:41
@Anonymní píše:
Díky za příspěvky. Vypadá to, že ta hmotnost docela sedí. Poučená samozřejmě je. Výhoda je i to, že tábor je čistě dívčí, holky se znají dlouhé roky, takže kdyby byla potřeba odpadá takové to „stydím se jít za vedoucím“.
Pro jistotu přibalím balíček vložek. Ale stejně budu doufat, že ještě minimálně ty dva roky bude mít klid.

Na to bych v dnešní době nespoléhala. Holky menstruují dřív. Není neobvyklé ani v 10 letech. Moje babička, válečné dítě, prý měla MS až v 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
10.6.23 09:49

Ano nějak tak kolem těch 40-45kg. Dcera měla 43kg když dostala první měsíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
10.6.23 10:12
@Anonymní píše:
Pro jistotu přibalím balíček vložek. Ale stejně budu doufat, že ještě minimálně ty dva roky bude mít klid.

Hlavne aby se nestydela to rict vedoucim, ony ji pripadne dalsi vlozky poridi a poradi.
Pamatuji si, ze jednou s nami jela na tabor podobne stara holcicka, byla s nami poprve. Prvni den v pohode, pak byla tak zvlastne divna. Tak jsme zacaly nenapadne zjistovat co a jak a vypadlo z ni, ze maminka mela strach, aby to poprve nedostala na tabore a nemusela to resit, tak ji nacpala prasky na oddaleni menstruace :zed: :zed: To proste nepochopis. Takhle malemu diteti!! Tak jsme zavolaly mamince, nejak si to vysvetlily, vysadily ten priserny dryak a holcicka najednou byla uplne v pohode.. Doted nechapu, jak to tu zenskou napadlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí