První měsíc na pracáku, dostanu něco?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První měsíc na pracáku, dostanu něco?
Zdravím a mám prosím dotaz.
Od půlky června jsem zapsaná na ÚP, Ondra měl v tomtéž měsíci třetí narozeniny, takže mi za ten měsíc ještě přišla celá dávka PPM. Přijde mi ještě poměrná částka (za půl měsíce na ÚP) taky z pracáku, nebo tím, že jsem jakoby jednu dávku, byť jinou, ale vyplácenou stejným úřadem, už dostala, tak mi začnou posílat peníze až od začátku dalšího měsíce?
Doufám, že jsem dotaz položila srozumitelně, a děkuji za odpovědi.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj.Píšeš, že syn měl třetíl narozenniny. Měla bys pobíra RP, ne PPM
RP a dávka z úřadu práce se nevylučuje, lze to pobírat dohromady, i kdykoliv během RP,pokud žena splní podmínky nároku na dávku. Má to tak sousedka. Je na RP s dvouletým dítětem a zároveň pobírá podporu. Musí ale počítat, že po skončení RP ji možná znovu nevznikne nárok. To je mimo téma, chápu, na co se ptáš..
Máš nárok na poměrnou část dávky, ale vyplácí se až zpětně. Teď v červenci bys měla dostat poměrnou část dávky z UP za červen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, napsala jsem to špatně, myslela jsem samozřejmě rodičák, prostě to po mateřské. Já jen, že ten rodičák (poslední) mi už přišel, ale ta dávka ne, přestože ji vyplácí stejný úřad.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podpory chodí později. Známý byl nedávno asi 2 měsíce na podpoře a peníze mu přišly až kolem 20.dne v měsíci. Dostal i poměrnou část za měsíc přihlášení a měsíc odhlášení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit