Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem byla poprvé v 18, když jsem začala chodit se svým prvním klukem.
Já jsem byla poprvé v 15 kvůli zdravotním problémům. Byla se mnou i máma. Ale pokud nemáš problémy ani kluka tak bych klidně ještě počkala. Na druhou stranu, můžeš mít něco o čem nevíš a nijak se to neprojevuje a doktor to může včas zjistit. Těžko říct. Chápu že asi můžeš mít strach nebo se stydíš ale není čeho. Za těch pár let co tam chodím jsem se naučila se nebát a říkám si že ten doktor vídá i 70 leté babičky a tak mu určitě nějaká “dvacítka” nebude vadit.
![]()
Mne prakticka posilala na 15cti lete prohlidce, ja uz teda na gynde byla pred, ale myslim ze v tech 15cti je to adekvatni.
Já jsem byla v 19, když jsem si našla přítele a měla první pohlavní styk. Do té doby mě tam nikdo nedostal.
Pokud nemáš žádné problémy s cyklem, sexuálně nežiješ a nechceš antikoncepci, tak dle mě není důvod na gyndu chodit. Já šla na gyndu poprvé v 19ti, když jsem už měla vztah a chtěla jsem antikoncepci.
Ale jinak se doporučuje tam zajít nějak kolem těch 15 let, ještě před zahájením sexuálního života, aby gynekolog zkontroloval, jestli je všechno v pohodě. Takže záleží čistě jenom na tobě, jak se k tomu postavíš.
Až po dvacítce. Předtím jsem neměla ani sex ani problémy. Nepotřebovala jsem ani stěry, ani žádná ponaučení.
V 16 letech bych už tam zasla. Pokud se bojis, domluv se s mamkou. Ta by ti imohla pomoci s výběrem lékaře.
Dcera byla poprvé v 9 letech. Byla jsem s ni u vnitr a na její zadost ji držela za ruku. Dr. ji vše vysvětlovala, vždy dopředu řekla co bude dělat, ale byly jsme na dětské gxnekologii.
Já šla až ve 20, ale neměla jsem do té doby žádného partnera ani problémy. Nicméně asi bych šla klidně dřív čistě proto, že je dobré být někde zaregistrována, když ty problémy přijdou.
Asi až začneš sexuálně žít nebo až budeš mít nějaký intim problém, případně kvůli napsání HA. Přesný věk neexistuje
Já byla poprvé v 19 letech. Doktorka byla nepříjemná čarodějnice, která i přesto, že jsem jí několikrát jasně řekla, že s chlapama prostě nespím a tou dobou jsem neměla ani partnerku, tak mi několikrát za návštěvu nutila antikoncepci, dokonce by mi ji napsala jen tak, bez jakéhokoliv testu nebo odběru krve, už si chystala recepty
neměla jsem žádné problémy, jen jsem měla kvůli tlaku okolí dojem, že už bych tam měla jít. Osobně zastávám názor, že nemá smysl se tam hnát a nutit, když ještě není žádný důvod, každý je zodpovědný za svoje zdraví sám.
Byla jsem poprvé v 15 letech.. Poslala mě moje dr na prohlídku jestli je vše v pořádku 😊nikdy sem neměla žádný problém ale je lepší tam dojít a vědět že si ok 😊
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, kdy bych mela jit ke gynekologovi.
Je mi za par mesicu 16, antikoncepci bych nechtela a jsem panna.
Zadne velke problemy s menstruaci taky nemam.
Kdy bych podle vas mela poprve navstivit gynekologa/ kdy by to bylo nejidealnejsi?
Diky za rady