Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je mi 24let a jsem v 28+6tt strašně se bojím kontrakci a porodu
myslím na to denně a každé píchnutí beru se strachem ze to přijde
![]()
Zvládly to všechny, zvládneš to i ty
a hned jak ti dají malé tak na všechno ve vteřině zapomeneš ![]()
@Nikolamatejkova no přijde to určitě, přijde a zase odejde a budeš mít mimino, já jsem přišla k porodu vstřícně k personálu, vše mi vysvětlovali a nebylo to tak hrozné, akorát ten konec je fakt náročný hlavně na fyzičku,
pokud je ten strach úplně hrozný, tak asi nějakého psychologa by to chtělo,
bojí se každý
Prosimtě klid!
Pořád si opakuj, že denně rodí statisíce žen, není důvod to nezvládnout. A kdyby to byla taková hrůza šílená, tak jsou všechny děti jedináčci, protože by do toho žádná žena znovu nešla ![]()
@Nikolamatejkova píše:
@unuděná tohle mi říká tchýněno tak snad to bude dobré
To víš, že bude. Tchýně mají vždycky pravdu
![]()
Mě pak ještě hodně pomohlo cvičení s Aniballem - utvrdila jsem se v tom, že není problém dítě porodit a hrozně mě to uklidnilo. A taky si říkej, že i kdyby to byl jó dlouhý porod, tak je to stejně za den, dva hotové, ale dítě ti zůstane po zbytek života ![]()
Jako bolí to, ale úraz kolene, pooperační hojení a rehabilitace byly stokrát horší, jakože nesrovnatelně. Proti tomu bylo 48 hodin kontrakcí a hojení po císaři naprostá pohodička.
Jsem 37tt jsem prvorodicka a taky jsem se bála. Teď už to beru se srandou😁šlo to dovnitř půjde to ven… Jasně že to bude bolet, ale až ti dají malou do ruky si řekneš že ti to za tu bolest stalo 🍀 👶🏻takže klid co bude bude někoho to bolí někoho ne.. 😊
@Lily Evans Jo přesně. Já měla ledvinovou koliku a pak zánět trojklanného nervu a řeknu ti, že bych radši rodila 20 dětí, než to znovu zažít ![]()
@unuděná píše:
@Lily Evans Jo přesně. Já měla ledvinovou koliku a pak zánět trojklanného nervu a řeknu ti, že bych radši rodila 20 dětí, než to znovu zažít
A takovej žlučníkovej záchvat! Ten je sice kratší, zato libovej ![]()
Přežily jsme to všechny, jak se říká
Jsou možnosti, ak ulevit od bolesti, takže neboj
Naopak já doporučuju se těšit
Porod může být krásný a s pozitivním přístupem se rodí líp, opravdu ![]()
Porodila jsem čtyřikrát a raději budu rodit, než být zas těhotná ![]()
Mě sice čeká už druhý porod, ale první byl plánovaným císařem. Mám samozřejmě trochu strach jak to dopadne, jestli poznam, kdy to přijde, jak to zvládnu. Mám necelé tři týdny do termínu.