Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mackA159 píše:
Já zas radši porod než zánět v zubu…klidně bych rodila porad.
No zánět trojklanného nervu je od zubu, takže jo no
To jsem tehdy myslela, že vyskočím z okna. Jako vážně. Horší bolest jsem nezažila.
@unuděná píše:
Prosimtě klid!Pořád si opakuj, že denně rodí statisíce žen, není důvod to nezvládnout. A kdyby to byla taková hrůza šílená, tak jsou všechny děti jedináčci, protože by do toho žádná žena znovu nešla
Ale ona to je hrůza. Jen lidský mozek má tu fantastickou funkci, že se vše negativní snaží uklidit hodně hluboko a nevzpomínat ![]()
@Alkata píše:
Ale ona to je hrůza. Jen lidský mozek má tu fantastickou funkci, že se vše negativní snaží uklidit hodně hluboko a nevzpomínat
Nemusí být. Já bych šla rodit klidně hned znovu a říkala jsem to i hned po porodech. Jak říkám, znám bolesti, kterým porod nesahá ani po kotníky, takové, na které nezapomeneš ani za 30 let. A to jsem měla 4 kilové děti
![]()
Porodní bolest má svá specifika. Ve většině případů nastupuje postupně, nejdřív jako takové tlakové vlny, takže si na tu bolest „zvykneš“ a naučíš se s ní trošku pracovat. Postupně se ta intenzita zvyšuje a když už je fakt nesnesitelná, blížíš se do finále. Navíc jsou mezi kontrakcemi mezery kdy to nebolí, takže si odpočineš a přichystáš se na další kontrakci. Nemusí to vůbec být hrozně moc hodin vkuse nesnesitelných bolestí, jak by si člověk mohl představovat. No a pak se jde tlačit a to už tu bolest ani pořádně nevnímáš a soustředíš se na tlačení. A pak už je po všem a máš miminko
Navíc při porodu je žena pod vlivem různých hormonů, takže i psychicky tu bolest snáší jinak než za normálního stavu, je to zařízené tak, aby se to dalo přežít. Neboj, neříkám, že to je hračka, je to pěkná dřina, ale za to miminko fakt stojí, to ti řekne každá máma ![]()
Doporučuju zkusit tu hlavu ještě pořešit, protože co si budeme povídat, to jak jsme před porodem nastavení, může náš porod hodně ovlivnit. Zkus si např. přečíst knížku „Hypnoporod“ (úplně ideální by samozřejmě bylo absolvovat rovnou kurz hypnoporodu třeba od „jemného zrození“) nebo třeba „Hovory s porodní bábou“, pokud pro tebe hypnoporod zní příliš ezo (ale věř, že nemusí být ). Chce to se nastavit na vlnu, že bolest je u porodu žádoucí, protože s každou další kontrakcí budeš blíž k vysněnému cíli ![]()
@Nikolamatejkova jasně že je to jen v hlavě, ta bolest netrvá stále.. Jak říkají ostatní všichni to přežily, tak my taky. 😊 😊Zkus si zaměstnat hlavu to taky pomáhá.. Já už na to nemyslím jen čekám až to přijde a uziju si to přece jen je to nový život tak ať hned neví že jeho máma je posera 😊
@unuděná já bolest zubů znám moc dobře a ještě jsem měla zlucnikovou koliku tři dny jsem trpěl takže snad porod zvladnu ![]()
@mackA159 ten jsem měla taky a bolelo to jako prase i moje máma říká radši porod než zubař 😁
@Nikolamatejkova píše:
@unuděná já bolest zubů znám moc dobře a ještě jsem měla zlucnikovou koliku tři dny jsem trpěl takže snad porod zvladnu
já jsem si to také představovala horší, než to pak bylo, @Ledová káva to popisuje moc hezky,
když si začneš myslet, že už to nejde vydržet, tak je za chvíli konec
@Nikolamatejkova píše:
@Fiducia je pravda že já to těhotenství zvládám blbe no
To přejde
Mě bylo hrozně, ale přežila jsem ![]()
Ahoj, ja uz budu mit druhy, ale bojim se porad stejne. Prave proto, ze vim, jak to bylo hrozne a jak sem z toho mela trauma a je tezke bylo se s tim vyrovnat.
Mela jsem spoustu bolestivych operaci ale nic nebylo jako porod.
Radši bych šla syna znovu rodit, než zažít jeho období vzdoru. Porod totiž trval asi 9 hodin, zatímco vzdor celý rok.
Musíš být pozitivně naladěná
Když půjdeš k porodu s tím, že to zvládneš a budeš mít bezproblémový porod, zvládneš to 100× líp, než kdybys tam šla vystreslá
Já mám rodit každým dnem, a i když se bojím (což je přirozené), vím, že to zvládnu. Musím! ![]()
Já zas radši porod než zánět v zubu…klidně bych rodila porad.