První přikrmování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První přikrmování
Zdravím. Potřebovala bych poradit. Mám dvojčata od narození plně na UM. V kolika měsících jste začínali s prvními příkrmy a pitím? Viděla jsem, že jsou různé kaše, presnidavky již od ukončeného 4.měsíce. A mohli byste mi sem napsat, pro představu, celodenní skladbu jídla? Snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře. UM bych chtela davat porad ikdyz se bude prikrmovat. Dostala jsem knihu, jenze tam jsou jen recepty, nikoliv od jakeho mesice. A jeste jedna otazecka - jak jste postupne pridavali dalsi a dalsi potraviny? To jste jakoby cekali do ukonceneho mesice a pak dali? Vsude ctu, jak dite v roce ji vsechno, no nejak si to neumim predstavit
děkuji za kazdou radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak prikrmovat muzes zacit od ukoncenyho 4.mesice. Vetsinou se zacina zeleninou. Ja treba u prvniho ditete zacinala kasi na noc. U druhyho jsem zacala na obed zeleninou. Urcite si nepredstavuj, ze ti hned zdlabnou celou porci, to chvili trva. Das ochutnat par lzicek zeleniny a zbytek dokrmis um. Az kdyz ti sni celou porci - podle moji dr min. 150g - tak um uz nedas. Ja mam obe deti zravy, takze me plnou porci snedli behem par dnu.
Takze treba ted, osmi mesicni mimino ma rano flasku um, svacu ovoce + trochu um na zapiti, obed zelenina, svacina um, nekdy kase, vecere um.
Vodu a jakykolikv jiny piti nez um odmita ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera byla na um od narozeni, tak ta dostala prikrm hned od uk.4.mesice
Syn byl kojeny pul roku a zacala jsem prikrmovat kolem 5.mesice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja začínala někdy mězi 4-5m. Hodně jsem to řešila… Nejdřív jsem dávala jednodruhovou zeleninu (cuketa, brambor, dýně, petržeel, brokolice.,květák) Postupně jsem ty zeleniny začala různě míchat. Přidala jsem vždy kapku kvaltního tuku (ol.olej, dětský slunečnicový z DM, máslo). Celý měsic jsem dávala jsem tu zeleninu. Pak po měsící jsme začli maso. (telecí, králičí, hovězí, krutí, kuřecí). A jinak jsme pořád tak jeli ještě asi týden 14 dní. JEn oběd jinak maso. Přidávala jsem rýži. Po 6m jsem dala kusskus na zavedení lepku. A až pak to už byl asi 6m jsem dala ovoce přesnidávky. Takže jsem zrušila dopolední nebo odpol. mlíko přesnidávkou. A koelm 8m jsme dali ráno kaši. Já kaši nedávala na noc, je těžká, jsou to sacharady. Kolem 9-10m na večeři zeleninové polévky. Takže kolem toho 10-12m už to pak vypadalo že měla ráno UM kolem 5té hodiny, pak ráno kaši, nebo bílý jogurt (od 8m),nebo ovoce (přsnidávka, banán…), svačina obdobná snídaní neebo UM, oběd (3×týdně maso, nebo žloutek, 4× zeleninový), svačina odpol. okurka do ruky, křupky, nebo ovoce, nebo někdy i UM, večeře ta polévka, před spaním UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala i kojenemu od 4 a pul měsíců. Cílem není nahradit to mléko, ale seznámit dítě s jinou chutí a konzistenci jídla. Skladba v těch prvních týdnech je víceméně pár lžiček jednodruhove zeleniny k obědu
když máš zavedeno to, můžeš tu zeleninu míchat, přidat kaše a ovocné presnidavky na snídaně a večeře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám doma obě děti jak tasemnice, takže jsme začali brzo hned jak ukončili 4 měsíc, akorát u nás se přeskočila seznamovací fáze páč hned na poprvé mi snědli celou skleničku, takže u nás se za dva dny nahrazoval oběd, byli teda kojeni v té době ale do týdne jedli celé dvě porce za den…ale to jen ať vidíš že každé dítě je jiné, od bráchy děcka nechtěli pořádně jíst ještě v 8 měsících…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela005 můžeš začít od ukončeného 4.měsíce. Co a jak kdy dát je hezky vypsané na kojeni.net/prikrmy, zkus se podívat.
Spoustu receptů nájdeš i tady ve skupince vaříme pro kojence a batolata.
Každopádně nejprve se začíná zeleninou, pomalu zkoušet po druzích a ze začátku nemíchat, kvůli případné alergii, poté se přidává maso, pak nějaké těstoviny, jáhly atd.. poté ovoce ve stejném postupu jako u zeleniny, po ovoci jogurt okolo 8.měsíce a pak až kaše, ale je to doporučení. Někdo si to dělá po svém, já se toho řídila a nic nám neuteklo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit