Prvni prohlidka u doktora - sedmý týden těhotenství

wercuska
10.12.09 07:51

Prvni prohlidka u doktora

Ahoj holky,

jsem asi v sedmem tydnu tehotenstvi a chystam se na prvni navstevu u doktora. Jsem na Novem Zelandu a chtela jsem se zeptat jak tohle probiha v Cechach a co vsechno kontroluji. Tady nejsou zadny gynekologie, takze pujdu k praktickemu a nevim na co vsechno se zeptat. Jsem Rh negativni, meli by hned zezacatku kontrolovat krev na protilatky? Kdy se chodi v CR poprve na ultrazvuk? Tady se myslim chodi na konci prvniho trimestru. Dik

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
10.12.09 08:13

no ono i v čechách je to doktor od doktora ale tak ti to popíšu jak jsem to měla já. K dr. jsem šla asi týden po vynechání protože nebylo ještě nic vidět tak jsem šla za týden a tu už bušilo srdíčko. Ze začátku dělal utz vnitřne a až kolem 3. měsíce přes bříško. Ale můj dr. dělal utz pokaždé někomu dělají jen třeba 3 hrazené pojišťovnou za celé těhu. Krev mi nabrali někdy hned ze začátku na protilákty, hiv, a nevím co ještě. A pokaždé mi kontrolovali moč.

Za začátku se chodí na kontroly jednou za měsíc a pak už se to zkracuje. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
10.12.09 08:19

Tak pokud si to dobře pamatuju, tak mě prohlédl doktor vnitřně, prohmatal břicho,změřil mi tlak, zvážil mě a poslal mě na internu na krev a vypsal žádanku na ultrazvuk (nemá ho v ordinaci).Při každé kontrole pak chtěli moč. RH negativní nemám, tak to neporadím. A na co se doktora máš zeptat - nejlépe si sepiš úplně všechno, co tě zajímá :wink:

To je takové zvlášntí, že tam nejsou gynekologie 8-o To tě bude celé těhotenství opečovávat praktický? A rodí se tam jak, doma s porodní asistentkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.12.09 09:24

Tak jak to ctu tak pocitam, ze to bude stejny jako v UK. K obvodakovi jsem to sla jenom oznamit, zadny vysetreni, nic. Az nekdy kolem 12tt. sraz s PA, odbery krve a jeste dalsi schuzka na UTZ. Jsem taky Rh - a na zacatku si nejsem jista, ale asi v tom 12tt berou krev na protilatky a ted mi brali znova (28tt) a davali injekci s protilatkama na protilatky :lol: Ale tu davaj automaticky kazdy, ktera je Rh negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wercuska
10.12.09 10:36

No cekam, ze u obvodaka se jen potvrdi, ze jsem tehotna a pak si vyberu nejakou porodni babu. Pokud vim, tak gynekologie je tu jen v nemocnici, kam se chodi s vaznymi problemy.

Hodne me boli bricho, tak bych radsi chtela nejake vysetreni uz ted, aby se vyloucilo mimodelozni tehotenstvi a tak. Ale uvidim, co mi reknou. Neboli to porad, ale obcas dost silne, jako bych to mela dostat. jako mala jsem mela dvakrat operaci kyly, tak nevim, jestli to s tim nemuze mit souvislost, vim, ze kdysi mi moje gynekolozka v Cechach rikala neco o srustech po operaci, ale nepamatuju si presne co. Doufam, ze bude vsechno v poradku…

Diky za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
wercuska
10.12.09 10:36

No cekam, ze u obvodaka se jen potvrdi, ze jsem tehotna a pak si vyberu nejakou porodni babu. Pokud vim, tak gynekologie je tu jen v nemocnici, kam se chodi s vaznymi problemy.

Hodne me boli bricho, tak bych radsi chtela nejake vysetreni uz ted, aby se vyloucilo mimodelozni tehotenstvi a tak. Ale uvidim, co mi reknou. Neboli to porad, ale obcas dost silne, jako bych to mela dostat. jako mala jsem mela dvakrat operaci kyly, tak nevim, jestli to s tim nemuze mit souvislost, vim, ze kdysi mi moje gynekolozka v Cechach rikala neco o srustech po operaci, ale nepamatuju si presne co. Doufam, ze bude vsechno v poradku…

Diky za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
24798
10.12.09 11:22

To bolení břicha jako před menstruací jsem měla taky (a myslím, že hodně holek), potom to přešlo samo…
Na první kontrole (potvrzení těh.) - kontrola moči, odebrali asi tři litry krve :poblion: (fakt špatně snáším i jednu zkumavku a tohle bylo mooooc), pohmat zevnitř i zvenku=) a ultrazvuk. Dokonce už jsem dostala průkazku (taky nějaký sedmý týden). Zvážili mě ještě… A dostala jsem od sestřičky broskev z vlastní sváči asi, protože to se mnou šlehlo po té krvi=)
Přeju, aby bylo všechno v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.12.09 11:43

Tady je taky gynekologie jenom v nemocnici na doporuceni obodaka. Ja si PA nevybirala, proste mam tu, ktera je v nasem medical centru. Ja mela do ultrazvuku ve 12tt potvrzeny tehu jenom tehu testama z lekarny. Bricho me taky bolelo, u obou tehu a nekdy taky dost. Prej je to normalni, hlavne na strane slepaku, je tam nejakej kratsi vaz nebo co. Kazdopadne mimodelozni boli jo hodne, teda aspon co ja vim. tady se muze jit na utz na zacatku tehu ale musis si ho zaplatit a je to ve specialni klinice. Chteji za to tusim kolem 80 liber. Ja byla na dovce v CR, tak sem si ho nechala pro jistotu udelat tam, za 300Kc. At ti to dobre dopadne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
10.12.09 12:07

Ty jakoby menstruační bolesti a píchání v podbřišku jsem měla taky. Prý je to normální. Jen mi dr. doporučil první tři měsíce nesexovat ve dny, kdy by normálně bývala přišla menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí