Nepovinné tripple testy?

4444
9.12.09 13:14

Nepovinné tripple testy?

ahojky, co tady tak čtu, tak na nt screening v 1.trimestru neposílají všichni gyndr, někdy na něj jdete na vlastní žádost…jak je to s tripply????můžu na ně jít na vlastní žádost???můj gyndr mi dal žádanku pouze na 1.trim.screening s tím, že tripply se už pak nedělají, ale co jsem si pak tady pročetla, tak se vlastně v obou vyšetřeních zkoumají odlišné vady…jsou teda ty tripply důležité???setkaly jste se s tím, že by vám je dr nedělal????díky moc za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65
9.12.09 13:20

Ahoj Terko,ja cekam dvojcata a delali mi jen screning v prvnim trimestru.Pokud se dela na certifikovanem pracovisti,kde ti odeberou krev a vysledky spolu s vysledky z ultrazvuku zhodnoti pocitac,pak se od triplu upousti.Screening v prvnim trimestru je mnohem presnejsi,u triplu jsou casto falesne pozitivni vysledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.12.09 13:26

Ahoj, buď ráda, že na triply nemusíš. Já šla na NT screening z vlastní vůle a vyšel ukázkově. Můj gyndař to ale nebral vážně a poslal mě na triply…ty vyšly pozitivně (samozřejmě že falešně), takže jsem podstoupila i amnocentézu pro jistotu. Vypadá to, že úplně zbytečně..a ty nervy… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
9.12.09 13:31

Ahoj taky mi dělali jenom NT screening ve 12 tt, jelikož vyšel v pořádku už mně na tripple testy neposílali. Ono je všeobecně trochu chaos s tím testováním, protože udělat test s 95% spolehlivostí a ještě ho potvrzovat testem který je spolehlivý jenom ze 60% je dle mně zvláštní. V zahraničí od tripple testů upouštějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4478
9.12.09 14:10

ahojky

já měla taky NT screening v poho,ale pak mě ještě brali krev na tripple testy a tam jsem měla zvýšený riziko Downa.Takže jsem ještě musela na plodovku.Samo vše OK,ale ty nervy :zed: Buď ráda,a pokud dopadnou první výsledky OK,vůbec tripply nebrat.Je to akorát vo nervy :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
9.12.09 14:37

Já jsem byla na triplech i NT screeningu a nevidím jedinej důvod k tomu na triple test nejít. Je to vyšetření navíc, který ti může ušetřit spoustu trápení. Mě taky vyšly triply pozitivní na rozštěpový vady, který se sice nakonec nepotvrdily, ale zjistilo se proč ta pozitivita. Ukázalo to na špatnou funkci placenty a teď mě díky tomu víc hlídají. Myslím, že je tisickrát lepší si užít týden nervů jako já, než se nenechat testovat. Příště bych na ně šla určitě znovu. Kdo ne, opravdu nechápu :roll:
Jinak nárok na ně máš, jenom popros svýho doktora o žádanku a je to :wink: Držím palečky k dobrejm výsledkům :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.12.09 14:40

koukni se na www.porodnice.cz a kdyz zadas do vyhledavace triple test,vyjede ti spousta odpovedi od doktora,proc staci screening v prvnim trimestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
9.12.09 15:31

Nestačí už jen proto, že nedokáže odhalit veškeré rozštěpové vady. Opravdu nerozumím tomu proč na něj nejít, když je to neinvazivní metoda, která naprosto neohrožuje matku ani mimčo, ale je to věc názoru… . :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.12.09 15:42

ahoj, většina dr. u nás stále razí teorii, že triply musí být, jsou hrazeny každé pacientce z pojištění, narozdíl od NT.
Na NT bych rozhodně šla, i kdybych si ho měla zaplatit.

Co se týče triplů, záleží jen a jen na tobě, zda do nich půjdeš. Odmítnout můžeš cokoliv, tedy i triply. Běžhně se však gynekologové neptají,jestli chceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
9.12.09 19:08

Ahoj Teri,
je to vážně na zvážení - též znám pár případů z okolí, kdy 1. screening vyšel ukázkově a triply potom pozitivní, načež ony dotyčné ještě kvlůi tomu podstoupili amnio - a děti byly OK. Zase prý triply jsou na jiné vady - těžko radit. Každopádně i když je tvůj doktor nedělá, máš na ně bbez problémů nárok. Jan si asi musíš říct. Moje dr. dělá vše automaticky, spíš si musím říkat, že něco nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
9.12.09 19:45

Ahojky, ja na screeningu nebyla (bohuzel jsem o nem vubec netusila) na tripl testu jsem byla, doktorka se me neptala jestli chci nebo nechci, myslela jsem, ze je to povinne, bohuzel mi vysel pozitivni (falesne) a ty nervy jsem si mohla usetrit :-? . Skoda ze si musim vsechny informace vyhledavat sama na netu a ze mi nikdo nedokazal dopredu vysvetlit k cemu vsechny ty testy jsou a co se tam zjistuje a jak jsou spolehlive - nebyla by to takova pecka. Osobne i kdyby mi udelali screening v 1. trimestu, sla bych i na tripl test, protoze myslim, ze neni uplne zbytecny. Priste budu moudrejsi a budu vedet, co si vydupat a co ocekavat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí