První samostatné baštění

178
29.4.05 09:52

První samostatné baštění

Ahoj mamči,chtěla jsem se zeptat,kdy ste poprvé nechaly mrňouse baštit samotné?Myslím pěkně s lžičkou v ruce,ne s kusem jablka nebo rohlíku :) Ten můj 10-ti měsíční Prďolka by rád dlabal už sám,ale moc mu to samozřejmě nejde a po každym jídle je jak když se v té kaši nebo čemkoli vyválel :-))))) Podělte se o rady a zkušenosti.
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.4.05 10:22

AHoj Milo,
už jsem o tom taky uvažovala, malá má za týden 10 měsíců, ale je dost divoká a tak počám na nějaký pěkný teplý den, ve stoličce ji vystrčím na dvůr , svleču do plínky a dám ji prostor.

Tkanička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
29.4.05 10:46

To je jednoduchý, máš dvě možnosti:

a)když mu teď vyhovíš

1. budeš vařit 3× větší porce, protože jen třetinou se trefí do pusinky :(
  2. budeš potrebovat omyvatelnou podlahu nebo igelitový ubrus na podlaze pod jeho židlí a stolkem :(
  3. speciální oděv na krmení na kterém ti nezáleží, v teple je nejlepší papání ala naháč s následnou sprchou (i vlasů) ve vaně po jídle :(
  4. skoro se zblázníš, nebude se chtít už nechat krmit i mimo domov :roll:
  5. velmi brzy v porovnání s ostatními dětmi se naučí jíst sám, bez jakékoliv pomoci a budeš moct v době jeho jídla vykonávat jakoukoliv jinou činnost :lol: :lol: :lol:

b)když ho budeš krmit sama dokud si nevytrénuje potřebnou zručnost na jiných méně bordeltvorných činnostech

1. ušetřís na jídle :)
  2. budeš mít relativně čisté dítě v čisté jídelně :)
  3. nebudeš mít problémy s jídlem kdekoliv mimo domov :)
  4. může se ti stát, že tvé dítě bude už dostatečně zručné na samostatné krmemí, ale taky neochotné tuto námahu absolvovat, když má přece na krmení maminku :( :( :(

Určitě existuje i něco mezi :wink: . My jsme absolvovaly s dcerkou a), skoro jsem z toho zcvokla (nutno podotknout že chtěla sama už od 7 měsíců, vím to podle videa, kde je ještě vánoční stromeček), ale stálo to zato s příštím prckem do toho jdu zas. Do toho roka to bylo fakt šílený a používala hlavně ruce takže vůbec neexistovalo vařit polívky apod.
Bludička + Kamča 22měs. + mimís 8+0 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.4.05 12:40

Ahoj holky,
no já mám dvojčata 16 měsíců a sami jí tak týden.Jednou jsem jim dovolila aby se sami najedli a od té doby se nechtějí nechat krmit.Jídlo je všude, na stole, na židličkách, na rukách, ve vlasech, na podlaze, na zdi.....Kde jsou ty krásné časy kdy se nechali v klidu krmit. :cry:
Nejen, že musím u nich sedět, ale navíc to pak půl hodiny uklízím.
Tak teď jen doufám, že se naučí hezky dlabat co nejdřív, jinak se zblázním :lol: :lol: :lol: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.4.05 13:33

Já jsem to řešila tak, že když malá chtěla, dostala svoji lžičku a papala (jako) sama, ja měla druhou a když se netrafila tak jsem ji tam šoupla. Pravda je, že ze začátku do pusy trefila tak 1-2, spíš si s ní hrála, ale jak jinak se to má naučit. Začátek je vždy o nervy ať už začneš teď nebo za 1/3 roku. Pevné nervy. Iva

• Citovat
  • Upravit
2434
29.4.05 15:03

Ahoj,
naše treperenda chtěla jíst sama snad od 8 měsíců tak jsem ji občas nechávala. Měla v každé ruce jednu lžičku, já držela třetí, ta jediná se vždy trefila na správné místo :lol: Máme v kuchyni lino, omyvatelný ubrus (dobře připevněný ke stolu :wink: ), jen ty zdi nejsou omyvatelné… Jídlo muselo mít konzistenci ala lepidlo, aby ze lžic nepadalo nebo neteklo. Já byla často na nervy, ale jí se to moc líbilo. Teď už jsou jí 3 roky, nají se v pohodě sama, ale že by kolem ní bylo čisto, to se říct nedá… Druhému prckovi bude příští týden 7 měsíců tak se „těším“ až taky projeví zájem krmit se sám. Ale je to chlap, takže možná ho to tak nebude brát, vždyť na to má mámu :P
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky