První screening

52
5.6.20 17:48

První screening

Ahoj, mám před sebou první screening, moc se těším a zároveň i trošku bojím, jsem těhu poprvé a nevím co mě čeká, můžu poprosit o popis co se mnou budou provádět? :) Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4829
5.6.20 17:53
@Piper11 píše:
Ahoj, mám před sebou první screening, moc se těším a zároveň i trošku bojím, jsem těhu poprvé a nevím co mě čeká, můžu poprosit o popis co se mnou budou provádět? :) Děkuji!

Udělají ti ultrazvuk. Toť vše. Pak dostaneš zprávu, kde zohlední i krevní výsledky.
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
5.6.20 17:55

Taky jsem byla před pár týdny na prvním screeningu. (také jsem prvorodička).
Byla jsem v Brně na Veveří, takže nevím jestli se postup klinik nějak liší :nevim:

Přijdeš tam, na recepci odevzdáš těhotenskou průkazku, kartičku pojišťovny a čekáš.
Pak si tě zavolají do ordinace 1, odeberou ti krev, zeptají se tě na pár údajů (jestli čekáš první miminko, v kolikátém jsi týdnu atd), pak tě pošlou zpět do čekárny.
Za chvilku si tě zavolá doktor do ordinace č. 2. Lehneš si na lehátko, on ti bude jezdit po pupku, ukáže ti prcka, řekne ti jak na tom prcek je popřípadě ti řekne pohlaví.
Pak ti dá heslo a Nick pod kterým se za pár dnů přihlásíš na net a mrkneš se na výsledky. Ty výsledky si vytiskneš a až půjdeš na kontrolu na gynekologii, tak si je vezmeš sebou.

Ty výsledky chodí elektronicky i na tvoji gynekologii, ale podle mé gynekoložky jim chodí o dost později, než mě, takže po mě chtěla tu variantu, abych si je přinesla sama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
5.6.20 17:57

Lehneš si, udeláš si pohodlí a doktorka ti během toho pojede po bříšku a ukáže ti prcka, zkontroluje nosní kůstku, nožičky, ručičky, poslechneš si jeho srdíčko. Je to zážitek :srdce:
Jinak výsledky jsem měla hned, ty jsem zanesla ke svému gynekologovi. Já byla v praze, v gennetu :)

Příspěvek upraven 05.06.20 v 17:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
5.6.20 17:57

Vezmou ti krev a udelaji ultrazvuk, ten je podrobnější a trva cca pul hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
5.6.20 18:06

@Mentalist děkuju za detailní popis, o to víc se těším :D Co tě čekalo pak za vyšetření? ostatním taky diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
5.6.20 18:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat