První stěhování - cena vybavení

Anonymní
22.8.22 19:31

První stěhování - cena vybavení

Ahoj. Stěhoval jste se za poslední třeba rok někdo? Na kolik vás to všechno vyslo? My s přítelem se poprvé stehujeme od rodičů, tudíž v bytě není ani gauč, ani lednička.. proste musíme všechno koupit sami + hrnce, povleceni, ručníky atd..
jak jste to dělali když jste šli nakoupit? Šli jste napůl? Nebo jak.
Hrozne se bojim toho, ze když poplatím všechno co každý měsíc musím + jídlo, my zbydou cca 2tis. Což není moc. Přítel vydělala o 10 tis. Vic než já. S jídlem to chce tak, ze každý měsíčně pošleme na společný účet 4 tisice.. hrozne se bojim, ze proste nevyjdu s penězi. S najmem jdeme napůl, Takze každý dáme 8k., plus já platím benzin, pojistku, telefon, splácim auto. Což když jsem počítala tak dam měsíčně pryč 20 a zbydou my dva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
22.8.22 19:40

No tak to se nestehuj. To je jednoduche. Nebo lépe placenou praci k tomu. Nebo bude muset přítel proste počítat s tím, ze té bude zivit. Vybavení - koukni na marketplaze nebo swap nebo daruji.

• Citovat
  • Upravit
33005
22.8.22 19:43

No obvykle se vybavení do prvního bydlení pořizuje tak, že si odstehujes něco od rodičů, poptas se příbuzných s kamarádů, zda se nechtějí něčeho zbavit, sjedes bazary a pokud ani to neklapne, koupíš v ikee to úplně nezbytné.

To samé peřiny, hrnce a podobne. Pokud nemáš něco jako „výbavu“ z domova, sehnat zdarma nebo skoro zdarma po známých.
Na začátek Ti stačí jednna panev, jeden kastrol a jeden hrnec.

Lednička, pracka- zkusit bazar nebo holt projet Datart apod.

Zbytek postupně dokupovat, jak budou peníze. Každý měsíc něco. Nechat si dát příspěvek nebo konkrétní věc k svátku, narozeninám, Vánocům…

Na placení se musíte dohodnout. Optimální mi přijde přispívat poměrnou části výdělku. Nebo si poměrně by oko rozdělit platby a nákupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
22.8.22 19:47

Tak bude muset vybavení koupit více přítel (to velké). Gauč zpočátku nepotřebujete, lednice stačí malá, ale také není úplně nejnutnější. Hlavně abyste měli postel a periny, nějaké to povleceni. Jako druhy level se hodi pořídit stul a židle.

Proste budete muset popřemýšlet, co je nejdůležitější, a spokojit se s tím, ze něco třeba nebudete několik měsíců mít. Nemůžete ve vaši situaci koupit úplně vše najednou a ani to základní. Za swapu nabytek bych si do bytu nebrala kvůli stenicim. Radši bych spala na karimatce než bych si nasetrila na postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.8.22 19:49

My všechno dostali. Stačilo říct, že se stěhujeme a všichni začali vyklízet byty, půdy, sklepy… :mrgreen: :mrgreen:
Rodiče nám dali každému peřiny, polštář, povlečení, ručníky… Nemuseli jsme kupovat nic. ;)

Co se týče placení, tak buď se jede na půl anebo procentuálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.8.22 19:56

No musíte si udělat společný rozpočet a domluvit se na nákladech.

Spoustu věcí sežente po bazarech a nebo za odvoz. Prostě dokud nemáte prachy, tak bydlete na co máte a případně se naučte starší nábytek renovovat. Postupně to dovybavíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.22 19:59

Moc nechápu, co teda stěhujete, když píšeš, že nemáte ani základní vybavení (povlečení, nádobí). Proč byste si z původních domovů nemohli vzít aspoň dočasně nějaké základní vybavení? Dva hrnce a pár talířů snad vaši rodiče postrádat nebudou. Samotné stěhovací služby mě vyšly na 15 tisíc, plus nákup komplet nábytku a vybavení do koupelny a ložnice/pracovny, dále nějaké drobné úpravy kuchyňské linky a spotřebiče (mikrovlnka, kávovar), lednici i myčku jsem měla relativně nové z minulého bytu. Obývak jsem měla taky komplet. Doplňky jako lustry, dekorace nebo poličky fakt nemám zdokumentované. Takže, když to vezmu celé dohromady, bude to zhruba nějakých 50 až 60 tisíc. :think:

• Citovat
  • Upravit
577
22.8.22 20:14

At vse nakoupi pritel. Sice to bude jeho, ale ty nic neutratis :nevim:
Narovinu rekni, ze ted na to nemas. Kdyz mu to nedojde, co budes delat pri vypadku prijmu? Zmena prace, neschopenka atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
22.8.22 20:20

Když jsme se sestěhovavali..Ježíš to bylo krásné období :srdce: jinak pračka za odvoz, výbavu do kuchyně jsme poskládali od rodičů a babiček. Stejně tak každý se vzdal jedné sady ložního i pár ručníků. Peřiny jsme si vzali každý z domu. Kupovali jsme si postel, malou ledničku a rychlovarku. Malou rozkladaci sedačku jsem měla v pokojíku já a na té jsme i spali, než jsme koupili tu postel, byla to šířka 118 a fakt to bylo super :lol: Konferenční stůl po babičce ve sklepě, komody za odvoz. My šli teda ale do 1+1, jídelní stůl tam byl, takže nic dalšího už jsme nepotřebovali. Nájem jsme jeli napůl, ale tak my tehdy platili 6000,– (r.2011) jídlo nakupoval ten, kdo měl zrovna peníze :lol: Dneska už bych takto nežila, ale byli jsme mladí, bylo to i celkem čerstvé, chodili jsme spolu sotva 4 měsíce, takže nám stačilo, že je tam čisto a je na čem spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
22.8.22 20:23
@Anonymní píše:
Ahoj. Stěhoval jste se za poslední třeba rok někdo? Na kolik vás to všechno vyslo? My s přítelem se poprvé stehujeme od rodičů, tudíž v bytě není ani gauč, ani lednička.. proste musíme všechno koupit sami + hrnce, povleceni, ručníky atd..
jak jste to dělali když jste šli nakoupit? Šli jste napůl? Nebo jak.
Hrozne se bojim toho, ze když poplatím všechno co každý měsíc musím + jídlo, my zbydou cca 2tis. Což není moc. Přítel vydělala o 10 tis. Vic než já. S jídlem to chce tak, ze každý měsíčně pošleme na společný účet 4 tisice.. hrozne se bojim, ze proste nevyjdu s penězi. S najmem jdeme napůl, Takze každý dáme 8k., plus já platím benzin, pojistku, telefon, splácim auto. Což když jsem počítala tak dam měsíčně pryč 20 a zbydou my dva

No já bych ve vaší situaci všechno co jde nakoupila bazarový. Kolikrát jsou to kvalitnější věci, než nejlevnější funglovka. Tohle si musíte dobře spočítat a domluvit se předem. My měli spoustu nábytku po manželově mámě. Jasně nebyly to nejmodernější kousky, ale účel splnily. Postupně jsem šetřili a nakupovali. Třeba obývák jsem konečně vyměnili, až loni, po 17. letech vztahu. To už sice nebrzdily finance, ale neschopnost se rozhodnout a zavřené obchody při covidu.
Jinak ručníky vám do začátku stačí 2 a osušky 4 na střídačku. Povlečení 2×2, taky na střídačku. Utěrky atd. taky pár kousků a hlavně v dnešní době Pepca a Kiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
22.8.22 20:35

My jsme talíře, panvičky, hrnce a nějaké staré spotřebiče dostali z půdy od našich. Matrace jsme odkoupili za malé peníze od kamaráda, kterému se taky válely na půdě a spali jsme snad 3 měsíce na zemi na matracích😄Tv, pračku a lednici jsme měli na splátky- ani jsme moc nepřeplatili, takže to bylo fajn. Ze začátku jsme měli holobyt, ale postupně jsme si to zařizovali a bylo to moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
22.8.22 20:44

My se teď stěhovali a kupovali vše nové kromě nádobí.
Vyšlo nás to okolo 250 000 ;) ( nábytek i pro děti)
Ale záleží jak nároční jste, jestli něco dostanete apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
22.8.22 20:49

Já sem spala na nafukovací matraci a oblečení jsem měla v prepravkach. Nádobí jsem dostala přebytky z kuchyně od rodicu a něco sem si časem dokoupila..hlavně rychlovarku a mikrovlnku a už se dalo celkem i něco uvařit..i když prvních pár měsíců to jistily tousty, parky a čínský polivky :lol: a teda obědy sem měla v práci..čistého jsem mela cca 20k a poplatky a bydlení mi sežrali cca půlku…no teď jsme si s manželem dělali byt…zařízení bylo cca 200k když počítám jen koupený nábytek (kuchyňská linka, sporák, myčka, gauč, obyvakova stena, stůl, zidle, postel, velká satni skříň, nějaké ty skříňky a policky…vana, umyvadlo, pračku a mikrovlnku jsem měla..mojí původní ledničku si zabavili nasi že se jim hodí a koupili nám novou…větší, dětský pokoj nepočítám ten asi ještě nepotřebujete :mrgreen: tam jsme ale stejně využili nábytek co jsem měla ve svém prvním bydlení. nakupovali jsme postupně..něco ještě před nastěhováním, něco až po..jedna z posledních věci co sme koupili byla třeba postel a skříň do ložnice…do té doby opět oblečení v prepravkach a spali jsme na starší matraci…dělali jsme teda komplet rekonstrukci..počítám že vy tam vanu umyvadlo a kuch. linku mít budete..takže to je mínus cca 50-60k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
22.8.22 21:06

Matrace, pračka, lednice, textilie, nějaké nádobí. Zeptej se známých, jestli nemají něco k vyřazení. Nebo si třeba dočasně půjčit něco z chaty, chalupy, pokud v rodině máte.

Nekupovat blbosti, dekorace. Nemusíš mít vysavač, ale stačí smeták.

Další měsíce koupit stůl a židle, pak třeba postel.

Na tohle první vybavení je dobrá Ikea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1