Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ženy. Musím se vypsat. Čekám své první vytoužené miminko (bude mi 30 v lednu 2018) a jsem občas naprosto zoufalá. Jsem v polovině 4. měsíce a doteď jsem se kromě zvracení nevyhnula žádnému nepříjemnému vedlejšímu efektu těhotenství. Nevolnosti celodenně, zácpa, plynatost, nespavost, močák jako průtokáč, neustálé hlady a chutě, pak zase nechutenství, hormonální výbuchy až hysterického rázu. Jsem zoufalá. Na těhotenství jsem se strašně těšila a teď se v tom plácám. Jediné štěstí je, že můj manžel je tak úžasný, že i když ho ve 2 ráno vzbudím a ječím na něho že je mu jedno, že je mi blbě, tak se ke mně přitulí a obejme mě. Prďola mě začíná tlačit, připadám si už teď jako balon a jsem děsně unavená. Měla jste některá taky takovéto stavy???
![]()
Asi Tě nepotěším, ale nic z toho co popisuješ jsem neměla, teda až na to že mě prcek tlačil, ale teda až tak 8-9m a na močák jako průtokáč ![]()
Klííííd, dýchej, počítej do deseti, než vyletíš, začni chodit na těhotenské cvičení a plavání… uteče to rychle. (a pak nastane teprv ta pravá zábava
)
@xacxa Tve jedine nesti je, ze nemusis chodit do prace. Nic, co jsi uvedla neni duvod pro neschopenku a byt s necim takovym v praci stoji za to. A mozna si prdcti pribehy zen, ktere poctive lezi, aby o to mrne neprisly a hned te to zoufalstvi prejde ![]()
Taky cekam svoje prvni miminko, dva roky jsme na nej cekali a predstavovala jsem si to tehotenstvi jinak. Ted jsem uz ve 30 tt a kdyz citis, jak se tam ten mrnous mrvi, jak reaguje na to, kdyz mu treba zpivas, tak se to hned vsechno snasi lip
takze vydrzet! ![]()
Šmanjote ne, tak to jsem takhle nevyváděla. Špatně mi bylo, zácpa o tom ani nemluvím, bolesti zad,, že jsme poslední trimestr lezla po čtyřech, špatně položená děloha, co tlačila na páteř, ale že bych takhle vyváděla, že bych budila manžela, abych na něj mohla ječet, tak to jsem nedělala.
@xacxa Ano měla. Celých 9m jsem neskutečně trpělo (ale přežila/uteklo to
) a ani na chvíli se to nezlepšilo. Výsledek za to opravdu stojí
Vám přeji at Vás to brzy přejde ![]()
@xacxa každá to snáší jinak- mě to totálně vadilo a to mi nic nebylo. S hormony nic neuděláš, je potřeba to přetrpět. Všechny těhotný prostě nejsou pozitivní a sluníčkový maminky.
Ja nepochopim, jak se nekdo muze tesit na tehotenstvi
. Dekuj za partnera a neboj, tehotenstvi prejde a bude hur
. A jinak, nemela jsem ty hysterie, vymenou jsem zvracela. Prezila jsem to uz trikrat (poctvrte jen pres mou mrtvolu).
Tak doufejme, že tě ještě nepotkají hemoroidy
jestli jsi na tom takhle na začátku 2. trimestru, tak tě tedy lituju. Určitě bych si přečetla nějaké místní diskuze se skutečnými problémy, hodí tě to do větší pohody a nebudeš řešit takové problémky.
Já teda neměla vůbec hysterie ani jsem neřvala na přítele
..Celých 9m jsem prozvracela-NONSTOP..4× sem skončila v nemocnici na kapačkách vyčerpáním..Mám hodně silnou anémii, takže sem to špatně snášela… ![]()
@Hobitka to jsme na tom stejně, i když s každým těhotenstvím je to lepší, ale čtvrté už taky neplánuju ![]()
Prvni tehotenstvi bylo dobry. Ted v druhem mam neustale nejake problemy, ale jsem stastna, ze jsem otehotnela hned a na miminko se moc tesime, takze se snazim si nestezovat. Chce to se uklidnit a nevyvadet, protoze tehotenstvi je docasne, ale neriskovala bych kvuli potizim, se kterymi se musi vyrovnat kazda druha zena, funkcni vztah. Ne kazdy muz to ustoji a pokud je takovy dobrak, ze ano, tak si Te taky muze prestat vazit nebo ho “jenom” dost otravis. Pritom manzel bude Tvuj nejvetsi spojenec, to prave rodeo nastava az s porodem a po nem, takze bych radila se ted sebrat, do cile daleko a pak to mebudes mit kam vygradovat ![]()
Příspěvek upraven 08.11.17 v 11:13
Já teda nemám žádné hysterické záchvaty, ale je mi blbě pořád. Zvracím od začátku a nonstop, mám nízký tlak, při delším stání omdlívám, takže už pátý měsíc jen polehávám a lepší to nebude. Teď se mi ještě vrací žaludeční šťávy, které několikrát denně vyhodím a mám z toho šílené pálení žáhy. V noci jdu na wc cca čtyřikrát a pak nemůžu usnout. Jsem fyzicky úplně vyřízená.