První výpověď, nebo si najít práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych bez jistého nového zaměstnání výpověď určitě nedávala. Můžeš zkusit rozvázat pracovní poměr dohodou, kdybys našla něco s dřívějším nástupem, ale myslím, že většina firem hledá lidi trochu s předstihem a ne s nástupem za týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím Vás,chtěla jsem se Vás zeptat, jakou cestu byste první volili. Dát výpověď a ve výpovědní lhůtě si hledat novou práci, nebo si první najít práci (a doufat, že na vás počkají) a pak teprve dat výpověď?
Popravdě jsem bezradná. Jen teda bohužel dnes všude hledají nejlépe hned a já ještě nedala ani výpověď v práci, kterou nesnáším.
Děkuji za rady
Záleží jestli si můžeš dovolit být nějakou dobu bez příjmu, případně na podpoře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem u pohovoru často dostávala informaci, že počkají anebo sami řekli, že nástup bude za měsíc dva anebo dle dohody. Takže není to tak vždy, že by byl nástup hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co zkusit pár pohovorů a pokud budete mít zpětnou vazbu, že by vás vzali, ale že na vás čekat nebudou, tak pak dát výpověď v současné práci a pak hledat práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud někde někoho hledají na práci, tak většinou chtějí, aby nastoupil hned. Nebudou na něho čekat tři měsíce. Myslím taková obvyklá zaměstnání, ne nic speciálního, kde by třeba i počkali. Takže za mě dát výpověď a ve výpovědní době si začít hledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Da12 píše:
Pokud někde někoho hledají na práci, tak většinou chtějí, aby nastoupil hned. Nebudou na něho čekat tři měsíce. Myslím taková obvyklá zaměstnání, ne nic speciálního, kde by třeba i počkali. Takže za mě dát výpověď a ve výpovědní době si začít hledat.
Dceru chteli, dostala nabidku a pockali celou vypovedni dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem teda ve výpovědní lhůtě. Ale zvolila jsem cestu, že jsem se otevřeně zaměstnavatele zeptala, jestli mají jinou volnou pracovní pozici nebo mám hledat jinde. Bylo mi řečeno, ať jinde nehledám. Mám dva různé úvazky u jednoho zaměstnavatele. Budu mít výměnu jeden za jeden. Za jeden úvazek hledají jinou osobu. Druhý si nechám, jak je současně. Pokud bych neměla jistotu. Už bych hledala jinde. Byla jsem s tím smířená, že jdu pracovně o dům dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pockaji, jen asi ne na sekretářku, ale odbornejsi pozice si radi pockame, protoze najit kandidata aspon tak nejak odpovidajiciho neni úplně sranda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždy jsem nejdřív dala výpověď, a až pak s nástupem na pracák začala hledat práci. Pokud ti k životu 50 % výplaty stačí, tak podle mě, není co řešit
z pracáku tě začnou nahánět až tak třetí měsíc, tak si člověk může udělat prázdniny, třeba jet na dovču
samozřejmě záleží jak moc a jak velký příjem potřebuješ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží v jakém oboru děláš, odkud jsi, jak moc je těžké ve tvém oboru a místě bydliště najít práci. Já měnila práci dvakrát, jednou jsem odešla, až když jsem měla domluvené jiné místo, domluvila jsem se na ukončení dohodou za měsíc, tak jsem nemusela dodržet výpovědní dobu, i když i tak by na mě asi v druhé práci počkali. Podruhé jsem dala výpověď dříve, než jsem něco měla, ale věděla jsem, že máme dostatečnou finanční rezervu a popravdě řečeno jsem cítila, že i nějaké volno pro sebe potřebuji. Novou práci jsem našla do měsíce, takže jsem si zas tak dlouho toho volna neužila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi kde pracujes a jake mas zkusenosti. Ja davala vypovedi na hodinu (radsi nebudu rozepisovat proc
), protoze do tri dnu jsem mela 3 nabidky. Do tydne tolik, ze jsem nevedela kterou vzit driv…
- Citovat
- Upravit
Pokud nemám jisté nové zaměstnání, tak nedávám výpověď ve starém. Jinak si do té doby sama hradit zdravotní a žít z rezervy. Novou práci můžeš hledat třeba 3 měsíce, máš na to finance? Když teda neberu ÚP a dávky ☺️
- Citovat
- Upravit
Pokud žiješ ve velkém městě, máš finanční rezervu a nemáš případně problém jít přechodně na brigádu třeba do supermarketu, nebála bych se podat výpověď hned. Pokud naopak žiješ od výplaty k výplatě někde na vesnici, spíš se poohlizej po nové práci již předtím, než tu výpověď podas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím Vás,
chtěla jsem se Vás zeptat, jakou cestu byste první volili. Dát výpověď a ve výpovědní lhůtě si hledat novou práci, nebo si první najít práci (a doufat, že na vás počkají) a pak teprve dat výpověď?
Popravdě jsem bezradná. Jen teda bohužel dnes všude hledají nejlépe hned a já ještě nedala ani výpověď v práci, kterou nesnáším.
Děkuji za rady