Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neposazuj, dokud si nesedne samo, má čas. Čaj nepotřebuje, když kojis, venku není trop aby bylo dehydratovane, nějaké tekutiny jsou i třeba v přesnídávce apod, takže kojit mezi jídly stačí. Okurku už sem dávala někdy od 7 měsíců, vždy ji zuzlali. Paprika je těžká na trávení, s tím bych počkala. Jinak co se týče toho kojení, tak já dala normálně jídlo (svačinu, oběd atd) a potom sem ještě dokojila, aby se dorazil a napil.
Neposazovat, spíš ho motivuj k plazení - lezení.. Je to přirozený vývoj, když je na čtyřech, začne dělat šikmý sed, tak se naučí sedět ![]()
Moc Vám děkuji. On se zatím jen plazi a v postýlce někdy strká pod sebe kolinka tak uvidime co z toho bude. Takže mám zatím nechat korbička?
.
Dobre tak dkeuju moc za vaše názory ![]()
Určitě nechejte korbičku…Syn v ní jezdil do deseti měsíců, protože sed ho netrápil…lezl jako veverka, běhal kolem nábytku, ale sednout si to ne
… A co se týče pití, tak to u nás byl taky velký boj…ředila jsem mu přesnídávky a příkrmy, aby do sebe nějaké tekutiny dostal i mimo kojení, dávali jsme mu lahvičku s vodou, ale voda byla všude jen ne v dítěti, učící hrnky ignoroval
před cca třemi týdny se naučil sát z kapsičky, tak jsem mu dala hrnek s podobným vrškem jako je kapsička a najednou cvak a dítě pije…Jenom vodu tedy
na vše ostatní se šklebí
![]()
@eli.pionyr
jsou to vycurankove
. No to mu taky dělám že do prikrmu dávám vodu
. Tak budeme zkoušet. Myslela jsem si jak cajik mu hude chutnat
ale prd. Mám od hippu, Leros apod.
![]()
Jinak mohu se ještě zeptat jaké davate odpolední svacinky? Občas mu není jidlem dám malou kurku od chleba ( taky jsme ji dostavali) a strašně mu to chutna. Vik je tam sůl ale vždy jen trošku dostane ale napadlo mi že bych mu prave upekla chleba domácí bez soli a navázala třeba troškou másla
ale nevím no.. jogurt moc nechce tak mu do toho dávám ovoce tak sklebi se ale par lzicek si dá tak nevím co jiného na odpoledne
prso dostane ale rada bych mu zarazovala něco nového
Prodim o radu. Mám první miminko tak jdu za zkušenými. Mam 8,5 m miminko. Už tak 3 týdny se plazi, jd zcedave a skoro furt už chce být na bříšku ale ještě nesedime. Mohu si ho posazovat na klin aby měl opřena záda o moji hruď? Nebo to raději také ne. Mám ho nějak motivovat k sedu? Stále máme korbicku na kočárku. Vždy ho položím a krásně v nem spi tak že sportakem zatím čekáme.
Co se týče stravy - je kojene, nikdy UM nemelo. Dopoledne má svacinku, pak obidek někdy I kojím a teď zkoušíme odpo jogurt. Moc mi ale nechce pít cajik. Vím že kojím ale nevím jestli to stačí, vždy si čaje jen lokte a zavre pusu. pocurane plenky má ale někdy by už orso nebylo potřeba ale dám ho ať má nejakou tekutinu po obede.
A odkdy mohou miminka okurku, papriky apod? Dekuju