Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky,
tak taky si nejsem jistá jestli vlastně chceš kočárek do města nebo na vesnici / k lesu /.
Já to mám podobně - bydlím u lesa a často jezdíme na procházky po „polňačkách“.
Koupili jsme na dceru Inglesinu magnum - má velkou korbu přes 80 cm - dcera je červnová / není to žádné malé miminko v 6 měs. měla kolem 8 kg a 72cm / v pohodě se mi vlezla i s fusakem - jezdíme s ní do teďka.
Když jsme jeli do města - vzali jen podvozek a na něj autosedajdu.
No a teďka na jaro jsme koupili golfky podle mých přestav / nové, moderní / vystřídám je s Inglesinou a všichni budou spokojení /
Tento kočárek se vyznačuje lehkostí - váží opravdu minimálně a kvalitou - odpružení.
Taky pro tebe bude potřeba - malému se přestane v korbičce kolem 7-8 měs. líbit - nebude vidět a Inglesina má možnost pod hlavou jen lehce přizvednout. Některé korbičky jiných kočárku nepřizvedneš - během jízdy - na tohle už musíš dát sporťák a je to zbytečný.
vzhledem k tomu, kde bydlíš - na začátek bych si koupila inglesinu - hluboký kočárek, mimčo se mi tam vešlo do 8mi měsíců, má pevná 4 kola, když byl sníh neměla jsme problém s ním projet (nafukovací kola měl), s trojkolkama jinýma kočárama do města se holky okolo mě dřely, na samotu k lesu bych do trojkolky nešla ani náhodou, sporťák na jaro bych doporučovala Mutsy, s ním jsem projela jak města, tak i lesy - čtyřkolka se zatáčejícím podvozkem - fakt super!
koncem března bude mrněti přes osm měsíců, takže do většiny korbiček ho prostě nenacpeš , s tím se smiř ![]()
jestli to nebude hodně malé m imčo, tak ho nenacpeš spíš do žádné - a to dopředu nemůžeš vědět. Koukla bych sice po větší korbičce, ale ne jako hlavní kritérium - smířila bych se dopředu s tím, že pak bude ve fusaku ve sportáku s nánožníkem, který je jistě součástí kočáru.
Hlavní kritérium by pro mne byla:
pa
har.
taky mám červencové m imino, v korbě uz ho nevozím od vánoc, ted je ve sportáku.
Teď nevím, kdo řešil, jestli je GT3 odpružený - ano je, má 3 stupně. Jak jsem psala, zkoušeli jsme dost terény (les, louka, kameny - žádný problém).
Upřímně koupila bych si Roan Marita, má snad bezkonkurenčně největší a nejširší hlubokou korbu (mám ho a malá-březnová ve skoro roce má 80cm!!! a pořád se vejde i s prodlouženou verzí fusaku Emitex) a ještě má vůli!!! A jak houpe při uspávání, i když nejezdíš! A pak bych koupila třeba Jané Slalom Pro už jen sporťák bez hluboké korby, taky vyzkoušeno a jezdí i v terénu dobře.
Ahoj, malý je červencový, bydlíme v malinkaté vesničce, všude autem, takže jsem na tom asi stejně…
Pořídili jsme MUTSY URBAN RIDER, nafukovací čtyřkolku s natačecí zadní nápravou…
Jezdíme cestou necestou, po otřesných lesních cestách, zničených lesní technikou, sem tam popadané stromy.. projedem všude..
Ve městě krásně zatačí.
Korbička by nám vydržela do 8m, ale malý řval, chtěl vidět, takže jsme šli v 6m do sporťáku.
Na podvozek jsme nacvakovali Maxi Cosi, dokoupili jsme adaptéry, které jsme nechávali na sedačce po celou dobu.
Na léto máme dokoupenou sedačku se řidítkama, je fajn že k tomu je spousta příslušenství (taška, batoh, slunečník, velký přídavný koš, jídelní pultík, letní stříška, letní sedačka, skejtík pro druhé dítě).
Reklamuje se hodně prasklá slída v okénku, které je překryté látkou ať tam nesvítí sluníčko, ale teď prej to dělají z jiného materiálu. Kukni tady:
http://www.youtube.com/watch?…
LeníkDOMO píše:
Ahoj, malý je červencový, bydlíme v malinkaté vesničce, všude autem, takže jsem na tom asi stejně…
Pořídili jsme MUTSY URBAN RIDER, nafukovací čtyřkolku s natačecí zadní nápravou…
Jezdíme cestou necestou, po otřesných lesních cestách, zničených lesní technikou, sem tam popadané stromy.. projedem všude..
Ve městě krásně zatačí.
Korbička by nám vydržela do 8m, ale malý řval, chtěl vidět, takže jsme šli v 6m do sporťáku.
Na podvozek jsme nacvakovali Maxi Cosi, dokoupili jsme adaptéry, které jsme nechávali na sedačce po celou dobu.
Na léto máme dokoupenou sedačku se řidítkama, je fajn že k tomu je spousta příslušenství (taška, batoh, slunečník, velký přídavný koš, jídelní pultík, letní stříška, letní sedačka, skejtík pro druhé dítě).
Reklamuje se hodně prasklá slída v okénku, které je překryté látkou ať tam nesvítí sluníčko, ale teď prej to dělají z jiného materiálu. Kukni tady:
Ahoj, já mám Roan Rocco a malá 9m, se tam vejde v pohodě ještě teď, když jsem ho kupovala, tak mi dokonce prodavač řekl, že má největší korbičku co se u nás prodává, má také velká nafukovací kola a je pěkně houpací, takže do terénu ideální, není ani moc drahý oproti jiným.
Ahoj maminky,děkuji moc za rady,na každý kočárek co mi napíšete mrknu a zvážím..
co si myslíte o tomhle:
http://aukro.cz/…6326840.html
vím že nejspíš značka leviroo nebude nic moc,cenově taky levný,ale má největší korbičku co jsme našla…co se týče na šírku má 38 cm vnitřek a to i když jsem koukala ty drahé třeba GT3 má 32cm, dorjan má 33cm a 81 dílka..mě známy říkali,že průmer +-80dílku mají všechny spíš koukat na šírku aby měl malý dost místa kolem..
co říkate?děkuji..
Ahoj maminky,děkuji moc za rady,na každý kočárek co mi napíšete mrknu a zvážím..
co si myslíte o tomhle:
vím že nejspíš značka leviroo nebude nic moc,cenově taky levný,ale má největší korbičku co jsme našla…co se týče na šírku má 38 cm vnitřek a to i když jsem koukala ty drahé třeba GT3 má 32cm, dorjan má 33cm a 81 dílka..mě známy říkali,že průmer ±80dílku mají všechny spíš koukat na šírku aby měl malý dost místa kolem..
co říkate?děkuji..
mě se ten leviroo líbí,docela je i vídám jezdit,ale vlastní zkušenost nemám,takže jestli je třeba poruchový nevím,ale máš pravdu,že těch 80 cm na dýlku mají skoro všechny kočárky ![]()
Bella29 píše:
mě se ten leviroo líbí,docela je i vídám jezdit,ale vlastní zkušenost nemám,takže jestli je třeba poruchový nevím,ale máš pravdu,že těch 80 cm na dýlku mají skoro všechny kočárky
Za mne ne, nemám důvěru v tyhlekočárky. Kup raději znsčkový a jetýjestli máš limit.
denca29 píše:Bella29 píše:Za mne ne, nemám důvěru v tyhlekočárky. Kup raději znsčkový a jetýjestli máš limit.
mě se ten leviroo líbí,docela je i vídám jezdit,ale vlastní zkušenost nemám,takže jestli je třeba poruchový nevím,ale máš pravdu,že těch 80 cm na dýlku mají skoro všechny kočárky
Je pravda,že s prvním dítětem jsem kupovala levný neznačkový kočár a pak jsem litovala,šisovaly se barvy,nefungovaly brzdy,zasekávalo se polohování a pod.,takže jsem rovnou manželovi řekla,že na druhé dítě budu chtít pořádný kočár a jsem fakt ráda,že ho mám,myslímže větší investice se vyplatí.Mimichodem poměrně velký a praktický kočár má kamarádka,je to Guessline nevím přesně typ,ale taky patří do té vyšší cenové,přes 20tis
My jsme měli tank Hoco Diamond se čtyřmi pevnými koly, sníh zvládal perfektně (projíždí 2 koleje, trojkolka troje a ještě se to přední kolo vrglá, no pěkně děkuji) a les-terén taky, ale neřešili jsme skladnost do auta, neb jsme žádné neměli. Ale to nebude ten styl kočárku, jaký bys chtěla ty. V půl roce by se tam dítě v zimě vešlo určitě.
S kombinací tank na zahradu a pak dobrý sporťák neporadím, nemám zkušenost.
Jinak v autosedačce mu v létě bude větší vedro než nataženému v korbě.
Julik-pulik píše:
co si myslíte o tomhle:
vím že nejspíš značka leviroo nebude nic moc,cenově taky levný,ale má největší korbičku co jsme našla…co se týče na šírku má 38 cm vnitřek a to i když jsem koukala ty drahé třeba GT3 má 32cm, dorjan má 33cm a 81 dílka..mě známy říkali,že průmer +-80dílku mají všechny spíš koukat na šírku aby měl malý dost místa kolem..
co říkate?děkuji..
S tímhle kočárkem zkušenost nemám, ale mám něco podobného, Firkon Verano, a ten se mi moc do těžšího terénu nezdá. Jinak jsem moc spokojená, korbička je hodně prostorná, sporťák už teda znatelně méně. A jak jsem právě zjistila, lze už na konstrukci připevnit i autosedačku Maxi Cosi Cabriofix.