Prvorodička a kočárek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.3.11 16:08

Prvorodička a kočárek

Dobrý den všem maminkám!
potřebovala bych radu od zkušených maminek ohledně kočárku. Vím,že diskuzí je tu hodně,ale já bych potřebovala radu přímo pro mě..jelikož jsem prvorodička( zatím čekatelka :)) a nemám tady žádné kamarátky ani tchýne,obracím se na pomoc tady… čekáme chlapečka v červenci, a nevím jaký kočárek vybrat aby byl malý v zimě v pohodě v korbe i s fusáčkem..Pozor-zima,sníh je u nás až do konce března,všichny prodavači mi radili obrovské tanky..
Nejprv jsem myslela,že dobrý na sníh bude jenom4kolka s velkými nafukovacími koly,ale četla jsem tady chvály na 3-kolky,že s nimi v zimě nejsou problémy-to říkali i prodavači..
Líbil se mi Peg Perego GT3,ale nevím ta korba Naveto XL má vnitřní šířku 32 cm a to mi známi říkali co mají holku že je to málo…kolik je prosím vás dostatek tak pro kluka v cca 5-6měsící? už jsem vyčerpaná z hledání a tím jak nikdo neporadí :(
Pak jsem koukala i na Teutoniu Spirit S3
a nejvíc se mi v obchodě líbil Bebé Windoo Confort,ale ten má korbu 33cm a to mi zase prodavač říkal naživo že je to málo a nabízel GT3 a ten má ještě mín( to jsem ale našla až na netu)..
Taky GT3 je jenom do 10kg korba,
kolik má prosím mimčo kluk cca v 5-6m?Našla by se hodná maminka a poradila?děkuji moc všem kdo prečetl a poradil…

poradte prosím

TAAAK PRO UPRESNĚNÍ:

• BYDLÍME V LESE NA SAMOTĚ, CESTY NÁM TU NEUDRŽUJÍ,TAKŽE PŘEDPOKLÁDÁM,ŽE MIMČO BUDU DÁVAT V KORBIČCE V ZIMĚ JENOM VEN NA ZAHRADU..TAKŽE POTŘEBUJI VELKOU KORBU - TO SE MI ZDÁ CELKEM VELKÁ TA U GT3…BEBE CONFORT JSEM ZAVRHLA,VŠICHNI PÍŠOU ŽE JE MALA KORBA-ŠKODA JINAK SE MI LÍBÍL..
  • KDYŽ BUDU NĚJAK CHTÍT JÍT MUSÍM AUTEM,PROTOŽE OD DOMU MÁME CCA DOLE KOPCEM 25M KAMENNOU STRÁN-V ZIMĚ ČISTÝ LED,TO NECHODÍM ANI SAMA PĚŠKY..IBA AUTEM,TAKŽE KDYŽ SI NĚJAK ZAJEDEME S MIMČEM POTŘEBUJI ABY BYL TEN KOČÁREK DOBŘE OVLÁDATELNÝ,ALE PŘEDPOKLÁDÁM,ŽE VE MĚSTE NA CHODNÍKÁCH BY 3-KOLKA MOHLA STAČIT..
  • TAK NEVÍM JESTLI NEKOUPIT NĚJAKÝ KOČÁREK UŽ POUŽÍVANÝ(PROTOŽE V ZIMĚ BUDE NEJVÍC JENOM,,ZAPARKOVANÝ,,NA ZAHRADĚ) A PAK V LÉTE KOUPIT KVALITNÝ SPORTÁK,ABY ZVLÁDAL TU STRÁN A NĚJAKÝ HORSKÝ TERÉN…

CO MYSLÍTE?
TEĎ UŽ JEN KERÝ MÁ VELKOU KORBU A AUTOSEDAČKA ABY ŠLA NACVAKNOU PŘÍMO NA PODVOZEK..MÝSLÍM ŽE KDYŽ SE V ČERVENCI NARODÍ BUDU HO SPÍŠ VOZIT V AUTOSEDAČCE,NEŽ VŠUDE TAHAT OBROVKSOU KORBU-NAVÍC MU TAM NEJSPÍŠ BUDE TEPLO..NEVÍM :( RADTĚ MAMINKY
 DĚKUJI

DĚKUJI VŠEM MOC ZA RADY, NESPÍŠ KOUPÍM TEDY VÁŽNĚ DVA..NĚJAKÝ VELKÝ OJETÝ NA SPINKÁNÍ NA ZAHRADU A NĚJAKÝ KVALITNÝ SPORTÁK NA KTERÝ PUJDE DAT I AUTOSEDAČKA..S AUTOSEDAČKOU SI MYSLÍM ŽE PRVNÍ DVA MĚSÍCE VYSTAČÍME, NIKAM MOC Z LESA NEJEZDÍM JEN NA NAKUPY,PROTOŽE KOLEM NIC NENÍ A SEM TAM NĚJAM NA NÁVŠTEVU,ALE TO ASI PRVNÍ MĚSÍCE STEJNĚ MOC CHODIT NIKAM NEBUDU :) ŽEJO MAMINKY..

TAK MI PROSÍM SPÍŠ TEĎ PORADTĚ JAKÝ TEN SPORTÁK,JEN BYCH POTŘEBOVALA ABY BYL S RUČNÍ BRZDOU, ZVLÁDOL TEN KAMENÍTÝ TERÉN, AUTOSEDAČKA ŠLA NACVAKNOU PŘÍMO A AUTOSEDAČKA ABY ŠLA NA ISOFIXOVOU ZÁKLADNU…FUUU ASI VŠE..DĚKUJI MOC

Příspěvek upraven 05.03.11 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42
5.3.11 16:22

my jsme koupili kočárek X-lander XA a sice se s ním výborně manipulovalo, ale dcera se narodila v červnu a v zime se s fusakem už do něj nedostala a kamarádka má stejnou zkušenost. Takže jsme museli už v šesti měsících přejít do sporťáku, což není úplně ideální. Za mě nedoporučuji X-lander, a to ani sporťák - taky malá velikost sedačky na zimu! S ostatními kočárky neporadím, to nechám na ostatní maminy. Každopádně dovážené kočárky mají velmi často malou korbičku, není jednoduché vybrat. Tak přeju šťastnou ruku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.3.11 16:25

…jo a malá měla v půl roce cca 70cm. A to myslím patřila k těm menším:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.3.11 16:31

Ahoj. Podle toho, co píšeš, tak asi máš trochu jiný vkus (minimálně na kočárky) než já, ale zkusím odpovědět aspoň na něco.

Ono i s tím sněhem to může být rozdíl. Záleží, kde bydlíte (v jakém terénu, jak jsou tam udržované chodníky, ulice..). Myslím, že pokud máte fakt těžký terén, tak bych asi dala přednost čtyřkolce s pevnými koly, třeba už jen proto, že do sněhu vyjíždí jen dvoje koleje. Já třeba vidím hodně velký rozdíl v zimě u nás a u mých rodičů (samozřejmě v obou případech srovnávám zimu se sněhem, nejen to, že u našich je sníh půl roku, kdežto u nás sotva pár měsíců). Taky máme tady i u nich jiný kočárek. Pokud se pohybujete v terénu, kde se pravidelně pluhuje, chodíte hlavně po protažených chodníkách, nemíváte problémy s nájezdem ze silnice na chodník (v zimě, kdy bývají u chodníku sněhové bariéry), tak je asi jedno, který kočárek vybereš. Pokud ale je pravděpodobné, že budeš projíždět neuhrabaným a neprojetým sněhem, tak bych to hodně zvažovala.

Co se týká korby, mám na délku 80cm, šířku nevím ale je úměrná délce, a dceru jsem v ní vozila i ve fusaku téměř do prvních narozenin (je únorová), než z ní začala sama vylézat. Problém s místem nemáme, délkově je kolem průměru (cca 75cm), váhově hodně pod průměrem (8,25kg), ale nemyslím, že by to byl problém.

Pokud máš strach z těch 10kg do korbičky, tak průměrná hmotnost chlapečků v 6m je cca 7,5kg (10kg je spíš maximum).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
5.3.11 16:37

Tank jsem měla na prvního a nikdy více byt je prostorný.
Na druhého chlapečka sjem vybírala a vybrala jsem firkona quatro a jsem spokojená bylo mu 6 měsíců a do korby se stále vejde s fusakem má cca 7 kg a cca 70 cm takže normálka…znám teda děti co mají v tomto věku 9 kg ale to jsou teda tlustoušci snad až moc :mrgreen:
Délka korby je 80 šířku nevím.Jsem z Vysočiny takže sněhu tu máme vždy dlouho dost a problém jsem neměla ,trojkolky se mi sice líbily ale i od maminek co je měly jsem slyšela že prostě 4kolky jsou stabilnější,takže jsem od nich upustila a nelituji.
Máme 4 kolku nafukovací kola přední s aretací a paráda.Neměnila bych :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
5.3.11 16:45

My teda máme Roan Maritu, 4 nafuk. kola, velká korba, spokojenost. :palec: A to jestli se tam tvé mimi v 6 měsících vleze, je těžko předpovídat, záleží, jak bude růst :nevim: . Moje malá má 7 měsíců a je tam ve fusaku teď tak akorát, zimu vydržíme a na jaře dáváme sporťák. První holčička byla drobounká, ta se mi tam vlezla do hluboké korby ještě v roce. :-) Tak přeji dobrý výběr! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
5.3.11 18:04

Cam Cortina X3 evolution - trojkombinace, prostorná korbička, jezdili jsme v ní do 8 měsíce a to je náš malej dost velkej, nadprůměr. Od 8 měsíce jsme ve sporťáku, a ten je teda taky super, hodně pohodlnej i případně pro menší mimčo, protože tam může ležet vlastně stejně jako v korbičce, hlavně s fusakem. Můžeš ho na podvozek jednoduše nacvaknout čelem k tobě i zády, my jsme nejdřív jezdili čelem k nám, ale musím říct, že má kočárek lepší těžiště, když dáš mimčo po směru jízdy. A autosedačka (vajíčko) je pohodlná i pro už větší dítě, my s ní ještě jezdíme, malýmu je 11 měsíců, má přes 10 kilo. Jediný co může někomu vadit je to, že kočárek není vůbec odpruženej, takže do terénu teda není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.3.11 18:16

No tak když jsem si přečetla to upřesnění, tak se přiznám, že z toho nejsem moc moudrá. Potřebuješ ho do terénu, ale aby byl dobře ovladatelný ve městě? Nejsem si jistá, jestli se to trochu nevylučuje. :nevim:

Co se týká autosedačky, určitě bych nekupovala trojkombinaci s autosedačkou, ale radši pořádnou bezpečnou (máme Maxi Cosi Cabriofix) a ev. pak k ní kočárek, kam jde nacvaknout. Já osobně teda moc nejsem zastáncem častého vození dětí v autosedačce jako náhrada za kočárek, autosedačku používáme jen na jízdu v autě, maximálně na rychlý nákup, když se mi dítě nechce budit (ale na to stačí položit autosedačku do nákupního vozíku), takže kočárek kompatibilní s touhle autosedačkou nemám a nechybí mi to.

Pokud hluboký kočárek budeš potřebovat hlavně na zahradu a nevadí ti ojetina, tak mi to přijde jako rozumný nápad koupit nějaký bytelný prostorný a až to bude aktuální, vybrat sporťák - to už taky budeš víc vědět, co od kočárku očekávat :wink: . Já třeba na druhé dítě potřebovala jen hluboký kočárek, ale nakonec jsem koupila dvojkombinaci i se sportovní verzí, páč samotné hluboké vyšly mnohem dráž. :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
5.3.11 18:24

Tak známá má GT3 a holčičku vozila v korbě do 6.měsíce v pohodě :wink: Já mám GT3 taky, ale syn je jarní, takže sporťák jsme brali na podzim. Jinak co se týká projíždění ve sněhu - tady musím tříkolku jedině pochválit. měla jsem tu čest i se 4kolkou a děs…náš kočár jsem jen zvedla na přední kolo a projela opravdu vším :wink: Kočár je to stabilní (zkoušeli jsme a zkoušíme opravdu echt terény) :-D

Můj syn měl v 6. měsíci 7,5 kg a 68 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
5.3.11 18:32

Je pravda, že si paní trochu odporuje. Pokud bydlí u lesa, určitě bych šla do 4 kolky, hledala bych nějaký dobře skladný po složení a lehký- není problém koupit kočárek který váží 20Kg. Velkou korbičku má pár kočárků- roan, myslím že i růžový panter, Jedo, možná i inglesina. Nevím jak s jinými kočárky, ale zkusila bych si projet na podvozek s autosedačkou- kočárek se jinak veze když je tam vanička, nebo když je tam autosedačka. My měli trojkombinaci a byli spokojení, samozdřejmě záleží kdo má jakou cenovou představu a co se mu líbí. Nejlepší je vybrat si, pročíst recenze a pak jít do obchodu. :-) To je aspoň můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
5.3.11 18:40

JA bych na Tvem miste sla do kocarku s rucni brzdou

TAkze ten PP GT3 je idealni volba.....protoze pokud bydlis v kopci, tak to ocenis.

Ctyrkolu bych JA nechtela- osobni postoj, ale tohle musis vedt sama, co preferujes.

Koukala bych i na vahu kocarku- jako jezdit do kopce s tankem- to je makacka

Chce to trosku odpruzeny kocar- to nevim zda GT3 je, ale teutonia Spirit S3 by mela byt- a ma i rucku a dokonce na ni jde autosedacka Romer- ktera je velice kvalitni a bezpecna

PAk mne napada- kdyz pres zimu nebudes jezdit- zda neni zbytecne utratit tolik penez za kocar jen na spani miminka.

To bych spise koupila poradny hluboky- i z druhe ruky- na zahradu a pak super sportak na jaro a leto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
5.3.11 18:55

Ahoj,
tak já mám easy walker, korbička je obrovská, Madlenka v ní bylo 8,5 měsíce, je to trojkolka, do terénu ideální, na podvozek jde nandat autosedačka maxi cosi (ta je taky velká, dcera v ní byla 15 měsíců). Na syna jsem měla x-landet xa, kočárek taky fajn, ale těžší a malá korbička.

KDyby jsi sháněla starší, tak v dubnu budu kočárek prodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
5.3.11 18:59

Když čtu tvá kritéria, tak to nevidím jinak než na dva kočárky…Jeden klíďp starší na doma a jeden parádní do města. S tím už nebudeš tolik svázaná požadavky a můžeš vybírat dle chuti :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
5.3.11 19:14

Já mám taky Easywalker,akorát pro dvojčata,korbičky mají tuším 33 cm na šířku a děti se mi pořád vejdou(6,5 měs. a 6,5 kg),jsem s ním maximálně spokojená,lehko se ovládá,dobře skládá,často jezdím autem,takže hodně využívám i v kombinaci se sedačkama maxi cosi,můžu ho fakt jen doporučit.i do sněhu :palec: .A i kdybys měla větší dítě,můžeš si třeba až v zimě,podle aktuální potřeby nějaký jetý na zahradu koupit,kamarádka si takhle koupila pro 9 kg chlapečka na zimu starý Tako za 1000 kč,tam se v pohodě vešel a teď už ho dává zase do hezkýho sporťáku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.3.11 19:28

Z vlastní zkušenosti neporadím. Jsme z města a máme Ouinny Speedi. Terénní je super, ale korba též malá. Malý se narodil lednu a do korby se mi nevešel už v červnu :-(
Ale chci psát o tomto kočárku. Má ho ségra, byslí na vesnici a nemohla si vynachválit. Podotýkám, že to není ten klasický tank. Je o něco subtilnější, ale prostorný a dobře ovladatelný. Má vložnou tašku, do které se mimčo vejde cca do půl roku, ale i bez tašky se krásně i s fusakem vejde klidně do dvou let. Ségry holčina v něm spávala ještě loni v zimě, v beránkovém fusaku a to jí bylo 1 a 3/4 roku. A to není žádné tintítko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák