Prvorodička a velké miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
1.7.17 13:48

@dalmati no měřím 174 cm, takže takový normál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
1.7.17 13:52
@winicek píše:
@dalmati no měřím 174 cm, takže takový normál..

:mrgreen: :mrgreen: ja mam 173 a pro vsechny jsem „sraaaaaasne velikaaa“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.7.17 13:53

@24Martina bolí ten vyvolávaný porod víc než normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
1.7.17 13:56
@winicek píše:
Mám dotaz, byla jsem v porodnici, kde mi naměřili 4 kg miminko. Jsem prvorodička a chtějí mi porod vyvolat nebo udělat císařský řez. Máte někdo zkušenosti s přirozeným porodem při velkým mimču nebo je lepší ten císař? děkuji

Rodila jsem skoro 4,5 kg dite prirozene - a kdybych se mela vratit, rekla bych doktorum, aby udelali cisare. Vyvolavany porod, bolesti, ze jsem se nemohla ani posadit, natoz chodit do nejake sprchy a sili me dve hodiny, krve jsem ztratila, ze jsem po porodu odpadla. Dva dny otaleli, nez mi dali transfuzi, nutili porad vstavat, vubec se mi nevytvorilo mleko diky tomu. Znama mela cisare a rozkojila se hned. Priste bych volila nejjednodussi cestu. Pokud nejake priste vubec bude - absolutne se mi do rozeni znovu nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
1.7.17 13:56
@winicek píše:
@24Martina bolí ten vyvolávaný porod víc než normální?

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
1.7.17 13:57

@winicek a co pánev? Jsem jenom o něco málo vyšší a pokud nemáš vyloženě úzkou pánev, nebo dítě nemá nezvykle velkou hlavu, tak bych šla přirozeně. Syn měl být hodně velký, ale nakonec se narodil o 3 týdny dopředu, zato s obvodem hlavy měsíčního dítěte. Měla jsem nástřih, ale zvládla jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
1.7.17 14:02

Rodila jsem skoro 4 kilovou dceru.mam kokem 167. Jo dala jsem to, srovnani nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.7.17 14:02
@PaníBovaryová píše:
Rodila jsem skoro 4,5 kg dite prirozene - a kdybych se mela vratit, rekla bych doktorum, aby udelali cisare. Vyvolavany porod, bolesti, ze jsem se nemohla ani posadit, natoz chodit do nejake sprchy a sili me dve hodiny, krve jsem ztratila, ze jsem po porodu odpadla. Dva dny otaleli, nez mi dali transfuzi, nutili porad vstavat, vubec se mi nevytvorilo mleko diky tomu. Znama mela cisare a rozkojila se hned. Priste bych volila nejjednodussi cestu. Pokud nejake priste vubec bude - absolutne se mi do rozeni znovu nechce.

No pání, to nebyl moc pěkný zážitek :( Uvidíme, s čím na mě zítra přijdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.7.17 14:04

@dalmati řekla bych, že mám spíš hubenější vršek a spodek větší. takže uzká nejsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
1.7.17 14:04

Ahoj. To je tezke :nevim:. Jako prvorodicka jsem mela 4kg chlapce - porod v terminu, nevyvolavany, bez epiduralu atd trval cca 5h od pravidelnych kontrakci. Bez nastrihu ale natrhla jsem se. Porod fajn, absolutne nic hrozneho. Jsem vysoka, mam sirsi panev a fakt malo pruznou kuzi-takze natrhnuti jsem stejne cekala. Rekonvalescence uplne ok.

Druhe dite- delali mi odhad vahy a vychazelo jim to na 3800g, par dni pred terminem se dr rozhodl porod vyvolat. Porod rychlejsi, ale hur se mi snasel-byla sem bez epiduralu, ale dopovali me asi miliardou oxytocinu :mrgreen:. Jako fakt to byl desnej rozdil oproti samo rozjetemu pordu. Syn nakonec 4250g-nastrih a tentokrat jsem byla dooost sita-ale vse se zahojilo a nemela jsem nejake uplne strasne neprijemnosti v sestinedeli-normalne jsem si mohla sednou atd.

Ja bych dala na doktory kazdopadne!!!..,urcite vedi co delaji. I kdyz za me bych se primlouvala at te nechaji normalne do terminu, tak :nevim: ja jsem nechtela muj deuhy porod vyvolat pac mi 3800g prislo vpohode a nakonec jsem vlastne i byla rada :) i pres to, ze se mi co se bolesti atd tyce vyvolavany porod snasel hur, ale taky syn mohl mit 4500g a mohlo to dopadnout zase jinak.

Drzim palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
1.7.17 14:16
@dalmati píše:
@winicek a co pánev? Jsem jenom o něco málo vyšší a pokud nemáš vyloženě úzkou pánev, nebo dítě nemá nezvykle velkou hlavu, tak bych šla přirozeně. Syn měl být hodně velký, ale nakonec se narodil o 3 týdny dopředu, zato s obvodem hlavy měsíčního dítěte. Měla jsem nástřih, ale zvládla jsem to.

Panev asi taky nehraje roli, ja mela hranicni hodnoty a to posledni cislo jenom 17… A porodila jsem 4 kila bez problemu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
1.7.17 14:18
@Hrosice23 píše:
Panev asi taky nehraje roli, ja mela hranicni hodnoty a to posledni cislo jenom 17… A porodila jsem 4 kila bez problemu :dance:

Mě pánev ani neměřili, jenom se na mě koukli a řekli, že dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
1.7.17 14:21
@dalmati píše:
Mě pánev ani neměřili, jenom se na mě koukli a řekli, že dobrý.

Me rekli, ze velke mimco neporodim odhad byl 3400, mela jdem rodit maximalne 3300, rekli ze to zkusime, pak se vsichni divili, ci je to dite, jsem i mala 163…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
1.7.17 14:23

Mám 164cm, dítě mělo odhad 4,3kg. Odmítla jsem vyvolávání, našla si vlastní porodní asistentku jako doprovod. Porod byl hodně dlouhý, dokonce zvažovali akutní císařský řez, ale povedlo se bez epidurálu a nakonec dokonce bez nástřihu (omylem :lol: ), skutečná váha 4,4kg. Poranění jsem měla minimální, pár stehů. Pokud bych se měla rozhodovat znovu, udělala bych to stejně, ale jestli je to obecně to nejlepší řešení, to bych si teda soudit netroufala, ono se nic říct obecně nedá, porod je každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
1.7.17 14:41

@winicek Tak tam ani tak nejde o odhad váhy miminka, jako o poměr hlava - pánev. To lékaři umí změřit. Pokud je hlava menší než otvor v pánvi můžeš porodit, i když má dítě větší váhu. Pokud je ale průměr hlavy větší, tak neporodíš. Dej na doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí