Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Agnesita píše:
To bylo hypoteticky, v pár zoo už se to stalo. Ale z tvé odpovědi mírně dovozuju, že je dobré, aby k nebezpečným zvířatům byl prostě zamezen přístup. Jenže dneska může chovat kdeco kdejakej pologramot. Od bojových plemen po jedovatý pavouky a hady.
tak děti si inteligentní tvor hlídá a vysvětluje a jede příkladem, takže moje děti by to nenapadlo ani ve snu a dám za to obě ruce do ohně.
pravdu ale máš s těma pogramotama, na některý věci by měli projít alespoň psychotesty nebo projít něčím jako na zbrojní průkaz. bohužel realita je jiná…
a teď už vážně musím…
@kate02 píše:
teď jsme to řešili s manželem…Podle něj by za to mohla ZOO, podle mě rodiče dítěte, kteří ho nepohlídaj…
Tak pokud ho tygr vtahne, je to pruser rodicu, protoze ZOO to ma pochystany tak, aby k tomu dojit nemohlo…tzn. ze kluk se dostal nekam, kam nema. Pokud by zvire uteklo, je to selhani ZOO, at kluk drazdil nebo ne. Pokazdy se najde par pitomcu, ktery ty zvirata drazdi…
@asha píše:
Tak pokud ho tygr vtahne, je to pruser rodicu, protoze ZOO to ma pochystany tak, aby k tomu dojit nemohlo…tzn. ze kluk se dostal nekam, kam nema. Pokud by zvire uteklo, je to selhani ZOO, at kluk drazdil nebo ne. Pokazdy se najde par pitomcu, ktery ty zvirata drazdi…
tak tak
@sissi79 píše:
Každý si za své zvíře ručí sám.. To ale není tenhle případ, tady šlo o to že pes byl stresován a bránil se
Jak se dostal přesně k tomu „stresorovi“?
@asha píše:
Jako tady v Brně se to kdysi stalo s ledním medvědem, nějakej blb..ec přelezl, kam neměl a šel si medvídka pohladit… A pak byl bez ruky, no…
Nevím no, tohleto už je fakt na Darwinovu cenu…
A jak se tady srovnávalo s těma drátama… U nás na škole tomu učitel, kterej nás měl na bezpečnost v elektrotechnice říkal „přirozená selekce“… ![]()
@kate02 píše:
Jako tady v Brně se to kdysi stalo s ledním medvědem, nějakej blb..ec přelezl, kam neměl a šel si medvídka pohladit… A pak byl bez ruky, no…Nevím no, tohleto už je fakt na Darwinovu cenu…A jak se tady srovnávalo s těma drátama… U nás na škole tomu učitel, kterej nás měl na bezpečnost v elektrotechnice říkal „přirozená selekce“…
Ušknutý chovatel mamby ( 2 roky zpět) to taky moc nevychytal.
@Agnesita píše:
Hele, jen se trochu vrátím k tématu… až bude pár sekund nestřežený šestiletý děcko v zoo šťourat přes mříž klackem do tygra, co si ho vtáhne do klece a sežere ho, (nebo nějak uteče a sežere ho)… bude vám líto tygra, nebo děcka? A budete osočovat vedení zoo, co nezajistí výběhy, nebo dítě? Jen malá anketa.
pozdě to už tu bylo
a to byl blb ještě rodič, který mu to dovolil, ale to byla amerika kdy 11letej synek šel pohladit tygra
debil no proč by mi mělo být líto tygra?
vždyt se najedl, dítě je de*bil a vedení za to nemohl..hold iq tykve otce a syna
@anubis25 píše:
pozdě to už tu byloa to byl blb ještě rodič, který mu to dovolil, ale to byla amerika kdy 11letej synek šel pohladit tygra
debil no proč by mi mělo být líto tygra?
vždyt se najedl, dítě je de*bil a vedení za to nemohl..hold iq tykve otce a syna
tak jablko nepadá daleko od stromu no
![]()
@Agnesita píše:
Hele, jen se trochu vrátím k tématu… až bude pár sekund nestřežený šestiletý děcko v zoo šťourat přes mříž klackem do tygra, co si ho vtáhne do klece a sežere ho, (nebo nějak uteče a sežere ho)… bude vám líto tygra, nebo děcka? A budete osočovat vedení zoo, co nezajistí výběhy, nebo dítě? Jen malá anketa.
V prvním případě budu litovat tygra, bo se přežere a bude mu špatně.
Ve druhém případě - tygr uteče z klece/výběhu, bude vina jednoznačně na straně zoo.
@anubis25 já myslela dítě na chvíli nestřežené, ne když je deb_l i rodič. A nečetla jsem 48 stran. Dítě je deb_l…hm, šestileté dítě.
Až tady nějaká vyvoněná alabastrově přizpůsobivá občanka z pražské Bubenče napíše, že jí pes kousl dítě, přitom šlo jen okolo a mělo v ruce klacík, to by bylo něco.
Ale nějakej šestiletej čmoud z ubytovny bez dozoru si může sám za to, že- cituji : " Vystresovaná fena, která má zrovna štěňata a tedy i silně vyvinutý ochranný pud, se zatím nejasným způsobem dostala z kotce. Přeskočila plot, vrhla se mezi děti a zaútočila na to nejmenší. "
Chovatel byl údajne zkušený. Jak to, že zkušený chovatel neví, že fena se štěňaty je několikanásobně agresivnější?
Sama nesnáším některé menšiny (asi mě admini bloknou), ale nesnáším uřvané špinavé ci_ány, ale uzavřít to tak, že se pes bránil a dítě je deb_l, to je moc i na mě. Ten pes ho málem zabil, neměl venku na volno ale co dělat.
@Agnesita píše:
To bylo hypoteticky, v pár zoo už se to stalo. Ale z tvé odpovědi mírně dovozuju, že je dobré, aby k nebezpečným zvířatům byl prostě zamezen přístup. Jenže dneska může chovat kdeco kdejakej pologramot. Od bojových plemen po jedovatý pavouky a hady.
Na těchto příspěvcích je vidět jak média už za ty roky vymyla lidem mozek.
Bojová plemena opravdu neexistují a je to nesmysl.
@ZItu píše:
Na těchto příspěvcích je vidět, jak média už za ty roky vymyla lidem mozek.
Bojová plemena opravdu neexistují a je to nesmysl.
Zatřídění psů do této kategorie je značně subjektivní a je nutné jej tak i vnímat. Fakt, že je do kategorie bojových psů nějaké plemeno zařazeno, nemusí znamenat skutečnost, že psi dané rasy jsou agresivní, zlí a nebezpeční. Nicméně vyžadují zvýšený výcvik a pozornost. Proto jsem proti, aby je choval kdejaký degen. A nepoučuj mě tak spatra, máme v rodině dvě tyhle mrchy a chov je hodně náročnej a drahej.
@Agnesita píše:
@anubis25 já myslela dítě na chvíli nestřežené, ne když je deb_l i rodič. A nečetla jsem 48 stran. Dítě je deb_l…hm, šestileté dítě.
Až tady nějaká vyvoněná alabastrově přizpůsobivá občanka z pražské Bubenče napíše, že jí pes kousl dítě, přitom šlo jen okolo a mělo v ruce klacík, to by bylo něco.
Ale nějakej šestiletej čmoud z ubytovny bez dozoru si může sám za to, že- cituji : " Vystresovaná fena, která má zrovna štěňata a tedy i silně vyvinutý ochranný pud, se zatím nejasným způsobem dostala z kotce. Přeskočila plot, vrhla se mezi děti a zaútočila na to nejmenší. "
Chovatel byl údajne zkušený. Jak to, že zkušený chovatel neví, že fena se štěňaty je několikanásobně agresivnější?
Sama nesnáším některé menšiny (asi mě admini bloknou), ale nesnáším uřvané špinavé ci_ány, ale uzavřít to tak, že se pes bránil a dítě je deb_l, to je moc i na mě. Ten pes ho málem zabil, neměl venku na volno ale co dělat.
jít jen okolo a nic mu neudělat..ok dítě za to nemůže..i když neznám psa co by ublížil jen tak…
v tomto případě byl ten pes venku jen proto že chranil své štěnata a dostal se ven..a to že se pes braní, není mi líto toho dítětě když na ně hazeli kameny, tak dobře jim tak jako ok stačilo ho kousnout ne ho skoro rozthrhat jak se uvadí v medii, ale kdyby šli okolo plotu v klidu tak je ten synek teď doma a líta povenku
@Agnesita píše:
Zatřídění psů do této kategorie je značně subjektivní a je nutné jej tak i vnímat. Fakt, že je do kategorie bojových psů nějaké plemeno zařazeno, nemusí znamenat skutečnost, že psi dané rasy jsou agresivní, zlí a nebezpeční. Nicméně vyžadují zvýšený výcvik a pozornost. Proto jsem proti, aby je choval kdejaký degen. A nepoučuj mě tak spatra, máme v rodině dvě tyhle mrchy a chov je hodně náročnej a drahej.
Najdi mi, prosím, kde je oficiálně kategorie „bojová plemena“. Znám teriéry, pastevce, honiče, pracovní, lovecká plemena, atd., ale bojová fakt ne.
Netvrdím, že chov není náročný. Těch psů, co média zařadila mezi tzv. bojová plemena, znám hodně. A rozhodně bych je nenazývala mrchama. Spousta z nich žije v rodinách, kde jsou malé děti, spí s nimi v posteli, hlídají je, takže to zase až takové mrchy nebudou. Je třeba u nich důrazný výcvik a pevná ruka.
@anubis25 píše:
v tomto případě byl ten pes venku jen proto že chranil své štěnata a dostal se ven..
Dle mého omyl…pes byl venku, protože se dostal z kotce a přeskočil plot. Takže hned dvě dost vážná pochybení majitele. Dospělého člověka, co zodpovídá za sebe i své psy. Ten spratek by zasloužil nařezat, ale ten útok byla bohužel nedbalost jen a jen majitele psů.